Näringsministern diskuterar EU:s industripolitik och kommande ordförandeskap med fransk motpart

| 11 juni, 2021 | 0 kommentarer

Idag besöker Frankrikes statssekreterare med ansvar för ekonomiska- och finansiella frågor, Agnès Pannier-Runacher, Stockholm för möte med näringsminister Ibrahim Baylan. Statsrådet och statssekreteraren kommer att diskutera frågor kopplade till EU:s industripolitik och hur EU efter pandemin kan bygga upp en mer konkurrens- och motståndskraftig, grön och digital ekonomi.

Näringsministern kommer vid mötet med sin franska motpart också att samtala om det kommande EU-ordförandeskapet. Frankrike, som ingår i samma trio som Tjeckien och Sverige, övertar ordförandeskapet i EU den 1 januari 2022, ett år innan Sverige.

Därtill kommer mötet fokusera på det svensk-franska partnerskapet för innovation och gröna lösningar, och hur detta kan fördjupas inför den översyn som förväntas göras av statsminister Stefan Löfven och Frankrikes President Emmanuel Macron senare i år. Partnerskapet undertecknades i november 2017 med syftet att genom innovation möta den digitala omvandlingen och klimatomställningen, skapa nya jobb och bevara den sociala sammanhållningen.

– Sverige och Frankrike driver gemensamt på för en mer grön och digital industripolitik på EU-nivån, och dagens möte blir ett utmärkt tillfälle att diskutera vad mer som kan göras, inte minst inför det kommande EU-ordförandeskapet, säger näringsminister Ibrahim Baylan inför mötet.

Presskontakt:
Kajsa Loord
Pressekreterare hos näringsminister Ibrahim Baylan
Tel 073 075 97 31
[email protected]

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *