Connect with us

Marknadsnyheter

NCC bygger ytterligare 159 lägenheter i Haninge

Published

on

Läs original

NCC ska på uppdrag av Stena Fastigheter AB bygga 159 lägenheter, både bostadsrätter och hyresrätter, i Haninge söder om Stockholm. Detta är parternas andra gemensamma projekt i området. Affären är en totalentreprenad och har ett ordervärde på cirka 220 MSEK.


Bild: Stena Fastigheter

I Haninge, söder om Stockholm, växer den nya stadsdelen Vega fram. Under förra året inledde NCC och Stena Fastigheter ett samarbete som omfattar nybyggnation av tre huskroppar med totalt 124 lägenheter. Nu inleds parternas andra projekt i området: kvarteren Lunar och Venera.

– Vi äger och utvecklar våra kvarter med tanke på framtida generationer och vill stärka de stadsdelar vi finns i därför känns det extra bra att vi i våra projekt arbetar för svanenmärkning samt fångar upp den sociala hållbarhetsaspekten i våra upphandlingar vid nyproduktion. Det är tillsammans med våra entreprenörer som vi kan agera som en ansvarsfull stadsutvecklare och driva utvecklingen framåt mot ett hållbart samhälle, säger Sevil Ahmadi, projektchef, på Stena Fastigheter i Stockholm.

NCC:s uppdrag innebär nybyggnation av 159 lägenheter, varav 83 bostadsrätter och 76 hyresrättslägenheter. Lägenheterna är välplanerade i storleken 1-4 rum. Lägenheterna kommer att miljömärkas enligt Svanen och får låg energianvändning, vilket bidrar till låga drifts- och underhållskostnader. Projektet genomförs även med tydliga krav på social hållbarhet.

– I båda projekten arbetar vi brett med hållbarhet, vi har satt höga miljökrav på lägenheterna och tar flera sociala hållbarhetsinitiativ riktade mot arbetsmarknaden. Exempel på detta är arbetsplatsdagar för studenter och samarbete med en gymnasieskola där byggnationen av kvarteren agerar läromedel i undervisningen. Det känns mycket spännande att den goda samverkan nu fortsätter för ytterligare attraktiva bostäder i Haninge, säger Annika Grönberg, avdelningschef, NCC Building Sverige.

Markarbetet påbörjas omgående och byggstart sker i februari 2022. Första inflyttning påbörjas under det tredje kvartalet 2023. Affären uppgår till cirka 220 MSEK och orderregistreras i fjärde kvartalet 2021 i affärsområde NCC Building Sweden.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Annika Grönberg, avdelningschef Bostad Stockholm, NCC Building Sverige, annika.gronberg@ncc.se
Linda Grängzell, kommunikationspartner NCC Stockholm, 070-246 05 08, linda.grangzell@ncc.se

NCC:s presstjänst: 08-585 519 00, press@ncc.se, NCC:s Mediabank

Om NCC. NCC är ett av de ledande byggföretagen i Norden. Som expert på att driva komplexa byggprocesser bidrar NCC till byggande som har en positiv inverkan på kunderna och på samhällets utveckling i stort. Verksamheten omfattar kommersiell fastighetsutveckling, bygg- och infrastrukturprojekt samt produktion av asfalt och stenmaterial. 2020 omsatte NCC ca 54 miljarder SEK och hade 14 500 anställda. NCC:s aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.

Continue Reading

Marknadsnyheter

HEXPOL förvärvar 80 procent av aktierna i Piedmont Resin Supply LLC, en ledande amerikansk nylon compounder

Published

on

By

HEXPOL har tecknat ett avtal om att förvärva 80 procent av aktierna i Piedmont Resin Supply, LLC (Piedmont) från grundarna Matt Griffith och Paul Daniel. Piedmont grundades 2013 och har vuxit till att bli en av de största oberoende nylon compounders i USA. Företaget är en branschledare inom tekniska nylon compounds på den amerikanska marknaden med kunder inom bilindustrin, transportsektorn och möbelindustrin. Piedmont bedriver sin verksamhet i en välinvesterad tillverkningsanläggning i Cartersville, GA med cirka 60 anställda och har ytterligare kapacitet för tillväxt. Företaget har en omsättning på cirka 60 MUSD och en lönsamhet på liknande nivå som HEXPOL-koncernen.

“Vi ser sammanslagningen med HEXPOL som den perfekta matchningen mellan två framgångsrika företag med liknande företagskulturer och framtida ambitioner. Piedmont tillför en portfölj av överlägsna nylon compounds och stark marknadsnärvaro, vilket tillsammans med HEXPOL:s kompletterande produktportfölj och finansiella styrka kommer möjliggöra ytterligare tillväxtmöjligheter.”

Matt Griffith och Paul Daniel

“Förvärvet av Piedmont tillför nya kapaciteter, applikationskunnande och en ny kundbas till HEXPOL Thermoplastic Compounding i USA.”

Jan Wikström, President HEXPOL Thermoplastic Compounding

“Piedmont har en diversifierad produktportfölj och är en ledande oberoende nylon compounder. Med detta förvärv breddar vi HEXPOL-koncernens kapacitet på den amerikanska marknaden. Vi ser fram emot att fortsätta Piedmonts framgångsrika resa tillsammans med grundarna Matt och Paul.”

Klas Dahlberg, VD och Koncernchef HEXPOL

Förvärvspriset uppgår till 86 MUSD på en skuldfri bas och finansieras genom en kombination av befintlig kassa och banklån. Avtalet tecknades den 31 oktober 2024. Enligt avtalet har HEXPOL en option att förvärva återstående aktier, och grundarna har option att sälja sina återstående aktier till HEXPOL.

Detta pressmeddelande utgör sådan information som HEXPOL AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 31 oktober 2024 kl. 22:50.

För mer information, vänligen kontakta:

Klas Dahlberg
VD och Koncernchef
+46 (0)40 25 46 60

Peter Rosén
Vice VD och CFO
+46 (0) 40 25 46 64

HEXPOL är en världsledande polymerkoncern med starka globala positioner inom avancerade polymer compounds (Compounding), packningar för plattvärmeväxlare (Gaskets and Seals) samt hjul i polymera material för truck- och länkhjulsapplikationer (Wheels). Kunderna är i huvudsak den globala fordons- och verkstadsindustrins systemleverantörer, bygg- och anläggningsbranschen och inom sektorer som transport, energi och konsument samt kabelindustrin och tillverkare av medicinteknik, plattvärmeväxlare och truckar. Koncernen är organiserad i två affärsområden, HEXPOL Compounding och HEXPOL Engineered Products. HEXPOL-koncernens försäljning 2023 uppgick till 22 046 MSEK och koncernen har cirka 5 000 anställda i fjorton länder. Ytterligare information finns på www.hexpol.com.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Kvartalsrapport för perioden 1 juli – 30 september 2024 i Attana AB

Published

on

By

Väsentliga händelser under rapportperioden, Q3

 

27 september kallade bolaget till extra bolagsstämma för att besluta om företrädesemission om 25,8MSEK

Under perioden har Attans kund vid Köpenhamnsuniversitet publicerat tre starka vetenskapliga artiklar med den gemensamma nämnaren antikropps interaktioner vid biologiska förhållanden.

 

Väsentliga händelser under rapportperioden, Q3

Bolaget har under oktober fakturerat för drygt 1,1MSEK

 

 

Finansiell översikt, Q1 & Q2 (ej reviderat av bolagets revisor)

  • Information enligt rapporten:

 

  • Nettoomsättning: 0,14MSEK (1,5)
  • Aktiverat arbete för egen räkning: 0,18MSEK (0,56)
  • Övriga rörelseintäkter: 0,08MSEK (0,03)
  • Rörelseresultat: -3,5MSEK (-2,1)
  • Resultat efter finansiella poster: -4,2MSEK (-2,6)
  • Resultat efter skatt: -4,2MSEK (-2,6)
  • Resultat per aktie: -0,0097SEK (-0,0096)

 

VD-kommentar:

 

Attana gör mätningar inom läkemedelsutveckling och diagnostik som efterliknar kroppen bättre än de traditionella teknikerna. Fördelen är att vi kan hjälpa våra kunder förbättra deras läkemedelskandidater innan de testas på människor. Därmed ökar sannolikheten att ett läkemedel når patienterna och marknaden. På ett liknande sätt mäter vi kvalitén i en individs reaktion mot ett främmande patogen, t.ex. ett virus eller en bakterie. Därmed kan vi bättre avgöra hur bra skydd en person har mot ett visst patogen. Det är viktigt både för individer som vaccinerar sig och för utveckling av nya vaccin.

 

Ett aktuellt exempel på det senare är artikeln i tidskriften Vaccines, där vår kund vid Köpenhamnsuniversitet publicerat en malariavaccinstudie. Det övergripande resultatet visar att capsid-Virus-Liknande Partiklar (cVLP) vaccin ger ett bredare skydd än traditionella vacciner.

 

Attanas teknologi har använts för att bestämma kvalitén i hur möss reagerar och skapar immunitet mot cVLP-vaccinet och traditionellt vaccin.  Ett enkelt, snabbt och kostnadseffektivt sätt inom vaccinutveckling.

 

Gruppen vid Köpenhamnsuniversitet har dessutom nyligen publicerat två artiklar för läkemedelsutveckling. I den ena har man på samma sätt som med mössen i studien ovan mätt kvalitén hos immunförsvaret hos människor och hitta en individ som har bra immunitetsantikroppar mot samtliga variationer av covid. Egenskaperna hos den antikroppen kan användas för att utveckla ett läkemedel mot covid. I den tredje artikeln har gruppen förberett för kliniska studier genom att modifiera ett protein till en antikropp, som är mer lämpliga att användas som läkemedel.

 

Exempel som Köpenhamnsuniversitets användning av vår teknik är viktiga för vår marknadsföring. Vår affärsmässiga utmaning ligger i att fler kunder, framför allt företagskunder, får kännedom och förstår hur vår teknik kan effektivisera deras forskning och utveckling och därmed skapa finansiella värden.

  

Det leder mig in på det finansiella för detta kvartal. Q3 blev intäktsmässigt sämre än förväntat och vi har under kvartalet tagit kostnaderna av engångskaraktär om 1,5MSEK i samband med nedskärningarna och flytt till nya lokaler.  Vi hade även räntekostnader om drygt 0,7MSEK. Rensat från engångskostnaderna och räntekostnaderna är vi nu en kostnadsnivå som matchar vår förväntade försäljning.

 

För att kunna fokusera på verksamheten har styrelsen bedömt att räntekostnaderna tynger oss för mycket. Hur smärtsamt det än är för alla aktieägare, inklusive oss själva, sitter vi i en situation då den bästa lösningen vi kunnat hitta är den föreslagna företrädesemissionen. Teckningsåtaganden och garantier gör att vi känner oss trygga i att då emissionen är klar kommer vi kunna fokusera på verksamheten och nå ut till fler kunder likt Köpenhamnsuniversitet.

 

Vi har under sommaren varit i kontakt med flera kunder och även om omsättningen blev låg så är trenden positiv. I oktober har vi fakturerat för 1,1MSEK, vilket alltså ligger över våra operativa kostnader om 0,7MSEK/månad. Vi har en pipeline som ser lovande ut för Q4, även om upphandlingar har en otrevlig förmåga att ta längre tid än alla inblandade parter önskar.

 

Trots att vi ställde om till vintertid i helgen, så ser november och december ljust ut!

 

Teodor Aastrup

VD Attana AB

För ytterligare information, kontakta:

Teodor Aastrup

VD Attana AB
ir@attana.com

+46 708862300

Denna information är sådan som Attana AB är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för publicering genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande vid den tid då företagets nyhetsdistributör, Cision, publicerade detta pressmeddelande.

Om Attana

Attana AB grundades 2002 med idén att effektivisera forskning och utveckling av nya läkemedel genom biologisk interaktionskarakterisering i realtid. Baserat på sina patenterade teknologier säljer bolaget uppdragsforskning och egenproducerade analysinstrument samt ett in vitro diagnostiskt (IVD) verktyg, Attana Virus Analytics (AVA), till läkemedelsbolag, bioteknikföretag och akademiska institutioner. Mer information om Attanas forskningstjänster och produkter finns på www.attana.com eller kontakta sales@attana.com

Continue Reading

Marknadsnyheter

Nordea Bank Abp: Återköp av egna aktier den 31.10.2024

Published

on

By

Nordea Bank Abp
Börsmeddelande – Förändringar i återköpta aktier
31.10.2024 kl. 22.30 EET

Nordea Bank Abp (LEI-kod: 529900ODI3047E2LIV03) har den 31.10.2024 slutfört återköp av egna aktier (ISIN-kod: FI4000297767) enligt följande:

Handelsplats (MIC-kod)

Antal aktier

Viktad snittkurs/aktie, euro*, **

Kostnad, euro*, **

XHEL

141 599

10,76

1 523 775,16

XSTO

111 775

10,78

1 204 524,61

XCSE

27 645

10,76

297 544,87

Summa

281 019

10,77

3 025 844,64

* Växelkurser som använts: SEK till EUR 11,5891 och DKK till EUR 7,4602
** Avrundat till två decimaler

Den 17 oktober 2024 tillkännagav Nordea ett program för återköp av egna aktier till ett värde av högst 250 mn euro med stöd av det bemyndigande som gavs av Nordeas ordinarie bolagsstämma 2024. Återköpet av egna aktier utförs genom offentlig handel i enlighet med Europaparlamentets och rådets förordning (EU) nr 596/2014 av den 16 april 2014 (marknadsmissbruksförordningen) och Kommissionens delegerade förordning (EU) 2016/1052.

Efter de redovisade transaktionerna innehar Nordea 2 489 616 egna aktier för kapitaloptimeringsändamål och 3 513 966 egna aktier för ersättningsändamål.

Uppgifter om respektive transaktion finns som en bilaga till detta meddelande.

För Nordea Bank Abp:s räkning,
Morgan Stanley Europé SE

För ytterligare information:

Ilkka Ottoila, chef för investerarrelationer, +358 9 5300 7058
Mediefrågor, +358 10 416 8023 eller press@nordea.com

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.