NENT Group adderar schweiziska skidrättigheter till FIS-paketet och presenterar set-up

| 26 mars, 2021 | 0 kommentarer

  • Med start 2022 tar Nordic Entertainment Group över de exklusiva rättigheterna till de 25 världscuptävlingar som arrangeras i Schweiz varje säsong
  • Det 4-åriga avtalet gäller för Sverige, Norge, Finland och Danmark och täcker världscuptävlingarna i alpint, längdskidor, backhoppning, freestyle och snowboard
  • Avtalet är ett tillägg till NENT Groups mycket stora befintliga FIS-avtal som innehåller de exklusiva rättigheterna till mer än 500 timmar världscup- och VM-tävlingar årligen från 2021 till 2026

Nordic Entertainment Group (NENT Group), Nordens ledande streamingföretag, förvärvar ännu en exklusiv skidrättighet – rätten till alla FIS världscuptävlingar i Schweiz. Avtalet förstärker NENT Groups position som Nordens självklara hemvist för skidor i världsklass. Med start i höst kommer NENT Group sända mer än 500 timmar skidor live varje säsong. Det nya 4-årsavtalet börjar gälla hösten 2022 och innehåller 25 tävlingar inom alpint, längdskidor, backhoppning, freestyle och snowboard.

Idag har NENT Group också, utöver att addera de schweiziska världscuptävlingarna till sin portfölj, presenterat hur skidsändningarna i Sverige och Norge kommer att genomföras. Viaplay kommer att streama varje sekund från alla världscuptävlingar utan reklamavbrott. I Sverige kommer all längdskidåkning, upp till hälften av de alpina grenarna, och utvalda tävlingar från backhoppningen och freestylen att sändas på Tv6. I Norge kommer TV3 att bli hemvisten för längdskidor och nordisk kombination, samt sända utvalda tävlingar från de alpina grenarna och backhoppningen.

Vintersport har en stark och djupt folklig tradition i Norden som engagerar miljoner tittare. Med sina studios och experter har NENT Group ambitionen att skapa en komplett upplevelse för alla tittare, och hålla skidorna nära de redan övertygade skidfansen, samtidigt som man förnyar och utvecklar tittarupplevelsen.

Bland profilerna som presenterades idag finns de svenska programledarna Johanna Ojala och Peter Jihde, samt experterna Frida Hansdotter och Johan Olsson. I Norge kommer Julie Strømsvåg och Ørjan Bjørnstad vara programledare, tillsammans med Jan Christian Bjørn som kommentator och Åge Skinstad och Kjetil André Aamodt som experter. 

Anders Jensen, vd och koncernchef: ”Vi är ivriga att komma igång med våra sändningar av otaliga framtida klassiska ögonblick från vintersporten, nu med ytterligare tävlingar från Schweiz. Det är ingen liten uppgift eller ansvar vi tar på oss, och vi gör det med stor ödmjukhet och förväntan. Jag är övertygad om att tittarna kommer att uppskatta möjligheten i att kunna streama varenda minut av alla tävlingar och grenar på Viaplay, där längdskidorna också blir tillgängliga på TV6 i Sverige och TV3 i Norge. Allt inramat av de briljanta studioteamen som vi presenterar idag. Låt vintern komma, vi är redo!”

NENT Group håller i skrivande stund på att utveckla sina vinterstudior i Oslo och Stockholm. Utöver den toppmoderna grafiken och omfattande statistiken kommer det finnas möjlighet för gäster att vara med i studion på distans. Det finns en stor, vänskaplig rivalitet mellan Sverige och Norge inom vintersporten och den kommer att integreras som en del av narrativet i streamarna och sändningarna.

Avtalet förmedlades av Infront, Swiss-Skis exklusiva internationella partner inom mediarättigheter för alla FIS-tävlingar i Schweiz.

****

INFORMATION TILL REDAKTIONEN

Nordic Entertainment Group AB (publ) (NENT Group) är Nordens ledande streamingföretag och vår vision är att bli Europas främsta streamingbolag. Vår streamingtjänst Viaplay finns i varje nordiskt land samt Estland, Lettland, Litauen och lanseras i Polen och USA under 2021, med lansering i ytterligare fem marknader fram till 2023. Vi driver streamingtjänster, TV-kanaler, radiostationer och produktionsbolag där vårt syfte är att förmedla berättelser, beröra människor och vidga perspektiv. Med huvudkontor i Stockholm och ett globalt perspektiv, är NENT Group noterat på Nasdaq Stockholm (`NENT A’ och `NENT B’).

Kontakta oss:
[email protected] (eller Roberta Alenius: +46 70 270 72 17)
[email protected] (eller Matthew Hooper: +44 7768 440 414)Ladda ner högupplösta bilder: Flickr

Följ oss:
nentgroup.com / Facebook / Twitter / LinkedIn / Instagram

Integritetspolicy:
För att läsa NENT Groups integritetspolicy, klicka här

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *