NENT Group säljer Splay One till Caybon

| 6 april, 2021 | 0 kommentarer

  • NENT Group omorganiserar NENT Studios för att fokusera på manusbaserade dramaproduktioner för Viaplay
  • Splay One är en marknadsledande leverantör av branded entertainment
  • Caybon är ett digitalmediaföretag med huvudkontor i Stockholm

Nordic Entertainment Group (NENT Group), Nordens ledande streamingföretag, har sålt Splay One till det svenska digitalmediaföretaget Caybon. Splay One är en marknadsledande leverantör av branded entertainment och var tidigare en del av NENT Studios. Försäljningen ligger i linje med NENT Groups välkända, uttalade ambition att fokusera NENT Studios på manusbaserade dramaproduktioner för NENT Groups streamingtjänst Viaplay. Viaplay kommer lanseras på 10 nya marknader innan slutet av 2023.

Mest känt som ett av de första bolagen inom influencer-marknadsföring, driver Splay One Nordens största flerkanalsnätverk (engelska: multichannel network) med fler än 250 miljoner videovisningar varje månad. På senare år har bolaget expanderat in i innehållsutveckling, strategi och distribution samt produktioner på flera plattformar. Splay One har sitt huvudkontor i Stockholm och 120 anställda i fyra länder.

Caybon har också sitt huvudkontor i Stockholm och producerar och distribuerar digitala kampanjer till kunder över hela världen. Bolaget har 500 anställda på 14 kontor i Europa och Nordamerika.

Anders Jensen, VD och koncernchef, NENT Group: “Vi är glada över att ha hittat ett nytt hem för Splay One som kommer möjliggöra för bolaget att accelerera både sin tillväxt och utveckling. Den här transaktionen utgör ett första steg i vår process att omorganisera vår Studios-portfölj för att endast arbeta med manusbaserat innehåll och vara fullt integrerad med Viaplay. De återstående försäljningarna inom NENT Studios fortsätter som planerat och vi förväntar oss att slutföra dessa under första halvan av 2021.”

Tidigt under 2020 annonserade NENT Group omorganisationen av NENT Studios för att fokusera på manusbaserade dramaproduktioner för Viaplay, och försäljningen av NENT Studios produktionsbolag inom reality och dokumentärer, branded entertainment och eventproduktion.

De finansiella detaljerna av Splay One-försäljningen har inte offentliggjorts. Från och med det andra kvartalet 2020 rapporterar NENT Group resultaten för de NENT Studios-bolagen som är till salu som avvecklade verksamheter.

****

INFORMATION TILL REDAKTIONEN

Nordic Entertainment Group AB (publ) (NENT Group) är Nordens ledande streamingföretag och vår vision är att bli Europas främsta streamingbolag. Vår streamingtjänst Viaplay finns i varje nordiskt land och i Estland, Lettland, Litauen. Viaplay lanseras i Polen och USA under 2021, med lansering i ytterligare fem marknader fram till 2023. Vi driver streamingtjänster, TV-kanaler, radiostationer och produktionsbolag där vårt syfte är att förmedla berättelser, beröra människor och vidga perspektiv. Med huvudkontor i Stockholm och ett globalt perspektiv, är NENT Group noterat på Nasdaq Stockholm (‘NENT A’ och ‘NENT B’).

Kontakta oss:
[email protected] (eller Roberta Alenius, Head of Corporate Communications: +46 70 270 72 17)
[email protected] (eller Matthew Hooper, Chief Corporate Affairs Officer: +44 7768 440 414)

Ladda ner högupplösta bilder: Flickr

Följ oss:
nentgroup.com / Facebook / Twitter / LinkedIn / Instagram

Integritetspolicy:
För att läsa NENT Groups integritetspolicy, klicka här

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *