NENT Group släpper ‘Zebrarummet’ som nästa Viaplay Original

| 25 november, 2020 | 0 kommentarer

  • Aliette Opheim, Henrik Schyffert och Valter Skarsgård medverkar i dramaserien
  • ‘Zebrarummet’ är baserad på en originalidé av Henrik Schyffert och Gustaf Skördeman
  • NENT Group planerar att släppa minst 40 originalproduktioner under 2021

Nästa originalproduktion från Nordic Entertainment Group (NENT Group), Nordens ledande streamingföretag, blir den svenska dramaserien ‘Zebrarummet’, som utforskar en gömd värld av privilegium, makt och dödliga hemligheter på en exklusiv internatskola. Serien i åtta delar använder sig av ett fängslande mysterium som ramverk för att granska sociala strukturer. ‘Zebrarummet’ har exklusiv premiär på NENT Groups streamingtjänst Viaplay.

När en student på den anrika internatskolan Tuna Kvarn hittas död möts utredarna av en tystnadsmur. Misstankarna riktas snabbt mot den underprivilegierade kommunalskolan bredvid – tills en mobilfilm som avslöjar förnedrande initieringsritualer på Tuna Kvarn läcks på sociala medier vilket ger dramatiska konsekvenser.

Filippa Wallestam, Chief Content Officer, NENT Group: “Som Europas främsta streamingbolag vill vi att vårt berättande rör varje del av samhället. Internatskolor är ofta en värld för sig och utgör en av våra mest mytomspunna institutioner. Men som tittare på Viaplays senaste originalserie kommer att upptäcka, är de också komplexa ytor där unga människors förhoppningar, drömmar och intriger utspelar sig, precis som överallt annars. Det lämpar sig väldigt bra som plats för ett intressant och ibland obekvämt drama.”

I ‘Zebrarummet’ (engelsk titel: ‘A Class Apart’) medverkar Aliette Opheim (‘Tjockare än vatten’), Henrik Schyffert (NENT Groups ‘Älska mig’) och Valter Skarsgård (NENT Groups ‘Svartsjön’), samt Alva Bratt, Maxwell Vaz, Edvin Endre, Tiam Miladi, Wilma Lidén, Amanda Lindh, Adja Krook och Aviva Wrede.

Valter Skarsgård: “Jag blev intresserad av ‘Zebrarummet’ för att jag spelar en karaktär som är så långt ifrån mig som det går, både personlighets- och livstilsmässigt. Det är också en intressant värld som är smart berättad. Det är inte bara tonårsdrama, utan det ställer större frågor om samhället.”

Serien är baserad på en originalidé av Henrik Schyffert och Gustaf Skördeman, och är skriven av Michaela Hamilton, Gustaf Skördeman, Erik Eger, Anna Platt och Fredrik Agetoft. För regi står Andrea Östlund, Erik Eger och David Berron.

‘Zebrarummet’ produceras av Jarowskij och Brommamamma i samarbete med Film i Väst.

Om NENT Groups originalproduktioner

NENT Group planerar att släppa minst 40 originalproduktioner under 2021. Under de senaste tre månaderna har ‘Professionals’; säsong två av ‘Friheten’; ‘Orca’; säsong två av ‘The American Runestone’; ‘Cryptid’; ‘Lyckoviken’; ‘Ambassadören’; säsong två av ‘Fixi i Playland’; säsong två av ‘Älska mig’; och ‘Catwalk’ haft premiär på Viaplay.

Nyligen meddelade originalproduktioner är ‘Threesome’; ‘Suedi’; säsong två av ‘Stella Blómkvist’; säsong två av ‘Wisting’; ‘The Box’; ‘Två systrar’; ‘Thunder in My Heart’; ‘Furia’; ‘Close to Me’; ‘Try Hard’; ‘Max Anger’; ‘Dystopia’; ‘The Head’; ‘Pernille’; ‘The Swarm’; ‘Delete Me’; säsong två av ‘Det som göms i snö’; ‘Harmonica’; ‘Perfect People’; säsong två av ‘Förhöret’; ‘Huss’; säsong två av ‘Den som dräper’; säsong tre av ‘Fixi i Playland’; säsong två av ‘Heder’; ‘Home Invasion’; ‘The Defeated’; ‘Margeaux’; och ‘Kommando’.

NENT Groups ‘Wisting’ har visats på BBC Four och Sundance Now; ‘ALEX’ har sålts i Europa, Asien och USA; ‘Veni Vidi Vici’ har haft premiär på Hulu och har köpts av Lionsgate för en nyinspelning i USA; ‘Friheten’ har köpts av Canal+ och Topic; ‘Heder’ har sålts till RTL och VRT; ‘Den som dräper’ finns på BBC och ARTE; och ‘Mias magiska värld’ har lanserats på Sky Kids.

Under 2019 meddelade NENT Group etableringen av ett samägt produktionsbolag i Storbritannien med FilmNation Entertainment och investerade i amerikanska studion Picturestart.

****

INFORMATION TILL REDAKTIONEN

Nordic Entertainment Group AB (publ) (NENT Group) är Nordens ledande leverantör av underhållning. Vi underhåller miljontals människor varje dag genom våra streamingtjänster, TV-kanaler och radiostationer, och våra produktionsbolag skapar spännande innehåll för mediebolag över hela världen. Vi gör vardagen roligare genom att förmedla berättelser, beröra människor och vidga perspektiv – från direktsänd sport, filmer och serier till musik och originalproduktioner. NENT Group, med huvudkontor i Stockholm, är noterat på Nasdaq Stockholm (‘NENT A’ och ‘NENT B’).

Kontakta oss:
[email protected] (eller Nicholas Smith, Acting Head of External Communications; +46 73 699 26 95)
[email protected] (eller Stefan Lycke, Head of Investor Relations; +46 73 699 27 14)

Ladda ner högupplösta bilder: Flickr

Följ oss:
nentgroup.com / Facebook / Twitter / LinkedIn / Instagram

Integritetspolicy:
För att läsa NENT Groups integritetspolicy, klicka här

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *