Neoen väljer AFRY som partner för tre vindkraftsparker i Finland

| 11 januari, 2022 | 0 kommentarer

Neoen har valt AFRY som partner för att tillhandahålla analyser och vindmätningar för bolagets tre kommande vindkraftsprojekt i Finland. De tre vindkraftparkerna i Itämäki, Marjakeidas och Paholammi befinner sig i utvecklingsfas och kommer att ha en sammanlagd nominell kapacitet på cirka 365 MW.

AFRY har lång erfarenhet inom vindkraft och kommer nu att förse Neoen med en nyckelfärdig lösning för var och en av de tre finska vindkraftparkerna i Itämäki, Marjakeidas och Paholammi. Detta kommer att inkludera mätplatsanalyser, 174 meter höga master komplett med toppmoderna vindmätningsinstrument, vindmätningar samt även sodarenheter och vindanalyser.

— Vi har valt AFRY som partner för dessa vindmätningsprojekt givet det värde som AFRY kan tillföra, i kombination med deras erfarenhet när det kommer till att tillhandahålla helhetslösningar för vart och ett av projekten. Dessa projekt är av stor betydelse för Neoen och det är därför avgörande att vår valda partner har resurserna att inom utsatt tidsram tillhandahålla tjänster av högsta kvalitet. Kvalitet är avgörande för Neoen och därmed något som vi på motsvarande sätt förväntar oss av våra partners, säger Miika Pilli, chef för Affärsutveckling Finland på Neoen.

— Vi är glada över att kunna stötta Neoen i deras modiga ansats att bli världsledande inom förnybar energi. Vi har en gemensam målsättning när det kommer till att främja omställningen till förnybar energi, vilket gör oss till en lämplig partner till Neoens vindkraftsprojekt”, säger Ilkka Heikkilä, regionchef, Renewable and Thermal Energy på AFRY.

Neoen grundades år 2008 i Frankrike och är en oberoende producent av förnybar energi som utvecklar och driver vindkraftsparker, solkraftsanläggningar och energilager med en långsiktig strategisk vision. För närvarande har företaget 515 MW i drift eller under uppbyggnad i Finland, inklusive landets största vindkraftspark i Mutkalampi, som kommer att stå för 2% av den totala energiproduktionen i Finland när den är i drift.

AFRY har mer än 25 års kombinerad erfarenhet inom vindsektorn med att utveckla tjänster såsom platsundersökning, utvärdering av energiutbyte, teknisk och kommersiell due diligence, owners engineering services och teknisk rådgivning för O&M i vindkraftsparker på totalt över 30 000 MW. Läs mer om AFRYs vindkraftserbjudande här.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Ilkka Heikkilä
Regional Director, Renewable and Thermal Energy, AFRY
Tel.
+ 358 40 828 4078
[email protected]

AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle.

Vi är 16 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.

Making Future

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.