Neuraxpharm expanderar till Norden och utser General Manager

| 7 april, 2021 | 0 kommentarer

Neuraxpharm, Europas ledande leverantör av CNS-läkemedel, har idag offentliggjort att bolaget expanderar sin verksamhet till Norden genom etablerandet av en affärsenhet i Stockholm och utnämningen av Magnus Wassén som General Manager för Neuraxpharm Norden, med ansvar för Norden.  

Stockholm, 7 april 2021 – Neuraxpharm Group (Neuraxpharm), ett ledande europeiskt specialiserat läkemedelsbolag med fokus på centrala nervsystemet (CNS), expander sin verksamhet till Norden. Den nya affärsenheten kommer att ledas av Magnus Wassén och använda sin expertis inom CNS för att erbjuda produkter från Neuraxpharms breda utbud i Norden. Magnus Wassén har lång erfarenhet från ledande roller inom Pfizer, Merck och Viatris, och är expert inom såväl marknadstillgång som lansering och marknadsföring av läkemedel i Norden och internationellt.

Med denna expansion stärker Neuraxpharm sin position som den ledande CNS-specialisten i Europa och etablerar sitt varumärke i flera marknader med stark försäljning. I Sverige, Norge och Finland kombinerat växer CNS-marknaden med i genomsnitt 8%1), där enbart Sverige representerar den nionde största CNS-marknaden i Europa1) med en volym motsvarande över 650 miljoner euro (1). Därtill är Sverige den tionde största läkemedelsmarknaden i Europa (1), värderad till 4 300 miljoner euro.

Expansionen möjliggör för företaget att etablera en stark plattform och nödvändig lokal expertis för att lansera nya produkter och lösningar på de viktiga nordiska marknaderna. Till en början kommer Neuraxpharm att erbjuda en omedelbar säljplattform för den nyligen uppköpta marknadsledande medicinen Buccolam®, som har en hög efterfrågan och har utvecklats för akutbehandling av barn och ungdomar som lider av epilepsi. Buccolam® är sedan tidigare ett etablerat och högt efterfrågat varumärke i Sverige, Norge, Finland och Danmark, vilket gör Neuraxpharm väl positionerat för att möta efterfrågan i regionen med den nya affärsenheten. Framöver kommer fokus att ligga på uppbyggnaden av en organisation som kan distribuera värdeskapande mediciner som kan behandla störningar av det centrala nervsystemet, där Neuraxpharm har ett stort och växande portföljtutbud.

Neuraxpharm fortsätter konsekvent sin europeiska expansionsstrategi och har ökat sin närvaro från två till 18 länder på bara fem år. Nyetableringen av Neuraxpharm i Sverige är den första landspecifika expansionen i Europa sedan ägarbytet till Permira i december förra året.

Dr. Jörg-Thomas Dierks, Koncernchef för Neuraxpharm, kommenterar: Med den nordiska expansionen fortsätter vi att implementera vår strategi att etablera Neuraxpharm som den ledande leverantören av läkemedel för att behandla CNS-sjukdomar. Jag är mycket glad över att vi nu kan ta nästa steg in på dessa viktiga marknader, där CNS-marknaden växer med i genomsnitt åtta procent och där Sverige representerar den nionde största CNS-marknaden i Europa.  Med Magnus Wassén vid rodret så får vi inte enbart en expert på regionen, utan även en ledare med bred erfarenhet av läkemedelssektorn. Tillsammans kommer vi att fortsätta vårt engagemang för patienter och vårdpersonal genom att erbjuda ett diversifierat utbud av CNS-produkter i ett växande antal länder”.

Magnus Wassén, General Manager Neuraxpharm Nordics, tillade: “Jag ser fram emot att arbeta med Neuraxpharms mycket motiverade team av experter. Tillsammans kommer vi att etablera koncernen som den ledande CNS-specialisten med ett omfattande utbud i fem nordiska länder. Med Buccolam® startar vi dessutom verksamheten med en väletablerad och framgångsrik akutmedicin. Med utgångspunkt i detta kommer vi att lägga till ytterligare läkemedel som är efterfrågat på den nordiska marknaden till vårt produktutbud”.

Magnus Wassén påbörjade sin anställning den 1 april, 2021.

(1) Källa: IQVIA

För ytterligare information, kontakta:

Fogel & Partners
Olivia Lövgren
Telefon: +4676 13 69 791

E-post: [email protected]
 

Om Neuraxpharm – Den europeiska CNS-specialisten
Neuraxpharm är ett ledande europeiskt specialiserat läkemedelsföretag med fokus på behandling av störningar i det centrala nervsystemet (CNS), med närvaro i 18 länder. Neuraxpharm har unik kunskap om CNS-marknaden som har byggts upp i över 35 år. Bolaget har finansiering från Permira.

Med fokus på CNS utvecklar och kommersialiserar Neuraxpharm värdeskapande läkemedel, standardprodukter och konsumenthälsovårdsprodukter, till exempel probiotika och andra näringsämnen, och strävar konstant efter att erbjuda ett brett utbud av effektiva och prisvärda CNS-behandlingsmöjligheter med hög kvalitet i Europa.

Med produktnärvaro i över 50 länder tillverkar Neuraxpharm även farmaceutiska produkter och aktiva farmaceutiska ingredienser i sina egna tillverkningsanläggningar i Spanien, Lesvi och Inke.

För mer information om Neuraxpharm, vänligen besök: https://www.neuraxpharm.com

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *