Newton Nordics nya VD lämnar en uppdatering

| 12 november, 2021 | 0 kommentarer

Som nyvald Verkställande Direktör för Newton Nordic lämnar jag härmed en kort uppdatering kring bolagets verksamhet och de nya företagsförvärvet Influencer Panel. Men först så vill jag passa på och tacka alla aktieägare för ert stöd och tilltro till mig och till den nya styrelsen. Vi har ett tydligt mål med ett skapa en lönsam tillväxtkoncern och vår målsättning är att kunna uppvisa en stark tillväxt och ett positivt rörelseresultat redan nästa kvartal.

På den extra bolagstämman den 11:e nov 2021 så fattade stämman ett inriktningsbeslut angående förslaget att dela ut den nuvarande verksamheten till bolagets aktieägare vilket även angavs i kommunikén som publicerades samma dag. Jag och den nya styrelsen har därefter beslutat att genomföra en granskningsprocess för att utvärdera vilka synergier som finns mellan de två olika verksamheterna.  För att sedan se om de finns förutsättningar att kunna bedriva de båda två näringsverksamheterna under samma företagsgrupp (Newton Nordic) eller om en sakutdelning istället är till förmån för bolagets aktieägare. Både mitt och styrelsens fokus ligger idag på att bygga ett lönsamt tillväxtbolag och kan detta ske med båda verksamheterna under samma paraply så ska givetvis detta även utvärderas så att vi kan uppnå en maximal avkastning till bolagets aktieägare. Den nuvarande kameraverksamheten har en väldig potential och vår bestämda uppfattning är att man med små justeringar även kan få verksamheten lönsam. Så fort granskningsprocessen är slutförd, vilket beräknas ta cirka 1 vecka, så kommer vi informera marknaden med vårt beslut kring denna fråga då vi vet att den är väldigt viktig för många av bolagets aktieägare.

Jag kan även med glädje informera att Influencer Panels verksamhet gör stora framsteg och att bolagets införsäljning under början av november har gått över förväntan. Detta då intresset för bolagets tjänster är idag mycket stort från både små och stora företag både i och utanför Sverige.
Antalet influencers har även ökat markant i och ett flertal större offentliga profiler har även nyligen valt att ansluta sig till plattformen, vilket vi ser som ett mycket gott tecken på att vår plattform är ett självklart alternativ för både kunder och influencers. Verksamheten beräknas uppvisa ett starkt kassaflöde redan under innevarande kvartal och en fullständig redogörelse av verksamheten kommer att lämnas i den kommande delårsrapporten som publiceras den 18:e november 2021. Vill du redan nu läsa mer information om verksamheten eller kanske även ansluta dig till den nya plattformen så går du in på www.influencerpanel.se

Hälsningar

Danjal Kanani

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Danjal Kanani

Newton Nordic AB

[email protected]

Om Newton Nordic

Newton Nordic är ett svenskt teknikbolag som utvecklar och erbjuder specialiserade produkt- och supportlösningar för stabilisering och fjärrstyrning av rörliga kameror inom TV- och filmindustri. Newton-systemet används vid livesända prestigeproduktioner världen över, inom sport, musik, underhållning och evenemang. Upplev Newton-systemet på www.newtonnordic.com

Newton Nordic AB är listat på Nasdaq First North Growth Market sedan januari 2015. Certified Adviser är G&W Fondkommission, e-post: [email protected], telefon: 08-503 000 50.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *