Connect with us

Marknadsnyheter

Nexam Chemical driver hållbara lösningar i Indien med banbrytande initiativ inom Reactive Recycling™

Published

on

Nexam Chemical, en global ledare inom hållbara kemiska lösningar, driver betydelsefull förändring på den indiska marknaden genom banbrytande initiativ inom ”Reactive Recycling”. Genom ett samarbete med den ansedda partnern Krishna Enterprise bidrar Nexam Chemical till förändringar av plaståtervinning och användning över hela Indien. Med ett starkt åtagande för miljöansvar understryker dessa initiativ Nexam Chemicals engagemang för att främja en cirkulär ekonomi och minska plastavfall.

Samarbetet med Krishna Enterprise, som inleddes under första kvartalet 2022, markerar en betydande milstolpe i Nexam Chemicals resa mot hållbara lösningar i Indien. Genom att dra nytta av Krishna Enterprises omfattande marknadsnärvaro och erfarenhet inom plasttillsatser, masterbatches och compounds sedan 1985, fokuserar partnerskapet främst på tillämpningar som involverar återvunnet PET (rPET), inklusive fibrer, film, tråg och flaska-till-flaska-återvinning.

Några av de viktigaste höjdpunkterna från samarbetet inkluderar:

  1. Partnerskap med ledande PET-återvinnare: Nexam Chemical har inlett ett affärsinitiativ med en för närvarande icke namngiven känd PET-återvinnare i Indien för industriella uppskalningsinitiativ. Med två redan placerade beställningar specialiserar sig kunden på att producera rPET-chips (granuler) och rPET-stapelfibrer, med en produktionskapacitet på 50 ton per dag. Detta samarbete är utformat för att avsevärt förbättra tillgängligheten av högkvalitativa återvunna PET-material på den indiska marknaden.
  2. Utvidgning av rPET-tillämpningar: Genom aktivt engagemang med olika intressenter har Nexam Chemical och Krishna Enterprise identifierat och följt upp möjligheter att utvidga användningen av rPET över olika sektorer. Med fokus på rPET-film, fibrer och återvinning har företaget framgångsrikt säkrat sju tekniskt godkända leads, med tio pågående uppskalningsprojekt och diskussioner med ytterligare trettio relevanta leads i olika stadier av utforskning, från laboratorietester till tidiga försök.

Indiens potential på plaståtervinningsmarknaden:

  • Den indiska plaståtervinningsmarknaden är ett av de snabbast växande segmenten inom landets avfallsindustri, drivet av ökad medvetenhet om miljöfrågor och regleringar som syftar till att främja hållbara metoder.
  • Enligt TechSci Research hade den indiska plaståtervinningsmarknaden ett marknadsvärde av 520 miljoner USD 2022, med en uppskattad tillväxthastighet (CAGR) på 7,6% fram till 2028, då den förväntas nå nära 800 miljoner USD år 2028. Denna tillväxt tillskrivs ökande miljömedvetenhet, ökad medvetenhet om de skadliga effekterna av plastavfall och en ökande efterfrågan på återvunna plaster över olika slutanvändarindustrier, inklusive förpackningar, fordonsindustrin, byggsektorn och konsumentvaror.
  • Med en växande befolkning, snabb urbanisering och kontinuerliga produktinnovationer genererar Indien en betydande mängd plastavfall årligen, vilket presenterar både utmaningar och möjligheter för återvinningssektorn. Dessutom genomför den indiska regeringen policyer och främjar återvinningsprogram för att kontrollera avfallsproduktionen samt driva på för hållbara lösningar för engångsplast.
  • Nexam Chemicals proaktiva initiativ i samarbete med lokala partners som Krishna Enterprise och ledande PET-återvinnare är väl positionerade för att kapitalisera på denna växande marknadsefterfrågan och driva hållbara lösningar i stor skala.

”Den indiska marknaden är dynamisk och ett bra exempel på hur snabbt ett samhälle kan skifta mot ett mer cirkulärt beteende när både regering och privata aktörer agerar tillsammans. Vi deltog nyligen i Plastivision i Mumbai, Indiens största evenemang för plastindustrin, som hålls vart tredje år och idag rankas bland de 10 bästa plastindustrihändelserna globalt. Det var tydligt att det finns ett betydande intresse för Nexam Chemicals lösningar för att möjliggöra uppskalning av återvunna avfallsflöden för att skapa mer värde genom återvinningsvärdekedjan”, säger Ronnie Törnqvist, VD för Nexam Chemical.

”Vi har ett antal projekt i olika utforsknings- och kommersialiseringsstadier, men den indiska plaståtervinningsmarknadens enorma storlek och potential är verkligen imponerande och innebär en enorm potential för vårt koncept med Reactive Recycling i kommande år”, säger Henrik Bernquist, Business Manager på Nexam Chemical.

”Den indiska återvinningsmarknaden är mycket dynamisk och växer i högt tempo. Nexams unika tillsatser erbjuder en lösning på problem som våra kunder står inför, särskilt när det gäller tillgängligheten av högkvalitativa återvunna material”, säger Gaurang Goradia, VD för Krishna Enterprises.

Dessa initiativ exemplifierar Nexam Chemicals orubbliga engagemang för att driva hållbara metoder och främja principer för cirkulär ekonomi i Indien. Genom att använda kraften i vårt koncept med Reactive Recycling och utveckla strategiska partnerskap siktar Nexam Chemical på att accelerera övergången mot en mer hållbar framtid för den indiska plastindustrin.

För mer information, kontakta:

Ronnie Törnqvist, VD, +46-706 25 41 85, ronnie.tornqvist@nexamchemical.com 

Om Nexam Chemical

Nexam Chemical utvecklar teknologi och produkter som gör det möjligt att kostnadseffektivt och med bibehållen produktionsteknik avsevärt förbättra tillverkningsprocess och egenskaper hos de flesta typer av plaster. Till de egenskaper som förbättras hör bland andra styrka, seghet, temperaturtålighet, kemikalieresistens och livslängd. De förbättrade egenskaperna gör det i sin tur möjligt att ersätta metaller och andra, ofta tyngre och dyrare konstruktionsmaterial inom en rad olika tillämpningsområden. Även i applikationer där plast redan används förbättras tillverkningsprocess, minskar materialanvändning och möjliggörs användningen av mer miljövänliga alternativ. Exempel på kommersiella applikationer: rörtillverkning, skumtillverkning och högprestandaplaster. Mer information om verksamheten finns på www.nexamchemical.com. Bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB. FNCA Sweden AB kan nås på info@fnca.se samt per telefon på 08-528 00 399.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

This Is How är Årets Ölutvecklare 2023

Published

on

By

Piteåbryggeriet This Is How har utsetts till Årets Ölutvecklare 2023. Det prestigefyllda priset delades ut under Nöjesguidens ölmässa på Brygghuset i Stockholm den 13 april.

Årets Ölutvecklare är priset som sätter strålkastarljuset på den svenska ölscenen. Syftet är att uppmärksamma och främja personer, företag eller organisationer som, på ett inspirerande och engagerande sätt, aktivt arbetar för att utveckla den svenska ölkulturen. Utmärkelsen instiftades av Carlsberg Sverige år 2011.

I tuff konkurrens med Portal Restaurant i Stockholm och Kranen i Göteborg, var det Piteåbryggeriet This Is How som drog det längsta strået och kan titulera sig Årets Ölutvecklare 2023.

– Ett stort grattis till This Is How som har hittat en fin mix av öl och mat. Ölen bryggs med smaksäker finess och krogarna är ett perfekt ställe att njuta dem på, säger Karin Berntson, ölutbildare på Carlsberg Sverige och juryns ordförande.

De områden som juryn bedömer för att utse Årets Ölutvecklare är: nytänkande, kunskap, utbildning, passion, kommunikation, smak och kvalité. Priset, förutom äran, är en statyett och ett inspirationsstipendium.

Juryns motivering:
Med stort driv och kärleksfullt engagemang vidgar This Is How den svenska ölvärlden med sina smaksäkra brygder och ambitiösa utvecklingslinjer. Att med ena foten stå jordnära i det lokala mat- och dryckeslivet med både öl och krogar och med den andra foten driva kunskap och samarbeten kräver sin kompetens. Juryn imponeras av allt och ser en ljus framtid för This Is How trots tidens tuffa tongångar.

Juryn för Årets Ölutvecklare består av:
Josefine Törnqvist – initiativtagare till Ölgäris och Årets Ölutvecklare 2018
Pelle Tamleht – chefredaktör och vice vd Nöjesguiden
Jörgen Hasselqvist – ölexpert, delägare på OT och ölskribent
Mikael Göransson – ölskribent och domare, digital kreatör och sommelier
Joel Linderoth – ölskribent och chefredaktör för Land
Karin Berntson – ölutbildare, Carlsberg Sverige
Sanna Lindberg – dryckesskribent Dagens Nyheter och redaktör på Beernews.se
Då jurymedlemmen Sanna Lindberg har kopplingar till Portal Restaurant deltog hon inte i årets juryarbete.

Tidigare vinnare av Årets Ölutvecklare:
2011: Pubologi
2012: Nynäshamns Ångbryggeri
2013: Henok Fentie, Omnipollo
2014: Brekeriet
2015: Spritmuseum
2016: Folkölsbutiken och Bottle Shop & hederspris till Marianne Wallberg/SBWF
2017: GBG Beer Week
2018: Josefine ”Ölgäris” Törnqvist
2019: CanMan
2020: Stigbergets Bryggeri
2021: Great Swedish Beer Festival
2022: PangPang Brewery

För mer information, kontakta:
Karin Berntson, ölutbildare, Carlsberg Sverige
mob: +46 70 873 92 83, mail:
karin.berntson@carlsberg.se

Carlsberg Sverige
We are Brewing for a Better Today & Tomorrow
Carlsberg Sverige är, med fler än 50 starka varumärken, Sveriges ledande dryckesföretag. Vi utvecklar, tillverkar, distribuerar, marknadsför och säljer öl, cider, läsk och mineralvatten. Några av våra välkända och folkkära varumärken är Carlsberg, Falcon, Eriksberg, Ramlösa, Somersby och Pepsi. Carlsberg Sveriges framgångar är en kombination av starka lokala och internationella varumärken, bryggartradition och hållbart företagande som sträcker sig mer än 300 år tillbaka i tiden. Genom att vara innovativa driver vi utvecklingen av svensk dryckeskultur, samtidigt som vi värnar om tradition, hantverk, hög kvalitet och hållbarhet. Läs mer om Carlsberg Sverige och vårt hållbarhetsarbete Together Towards Zero and Beyond.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Botnia Exploration Holding AB (publ) har säkrat lånelöfte om 12 MSEK

Published

on

By

Botnia Exploration Holding AB (publ) har idag undertecknat ett lånelöfte om 12 MSEK från de tre största aktieägarna: Need Invest AB, Ramab AB, och Akilakonsulting AB. Lånelöftet har en giltighetstid om 12 månader från utförandedatum med en ränta om Stibor+2,5% per år.  

Samtidigt har bolaget kommit överens med Norrlandsfonden om att förhandla fram nya villkor gällande förfallodatum på det konvertibla lån om 5,2 MSEK som förfaller till återbetalning 2024-12-31.

Idag är villkoren att konvertering kan ske till och med 2024-10-31 och om inte konvertering skett förfaller lånebeloppet 2024-12-31. De nya överenskomna villkoren är att konvertering kan ske till och med 2027-12-31 och om inte konvertering skett förfaller lånebeloppet 2028-01-31. Inga övriga förändringar i villkoren kommer att ske. 

– Vi är inne i en väldigt intensiv uppstartsfas av vår guldgruva i Fäbodtjärn och då i detta läge kunna förstärka vårt kassaflöde med sammanlagt 17,2 MSEK känns väldigt tillfredsställande. Det finns normalt flertalet tekniska osäkerhetsfaktorer i samband med en gruvstart, men med detta lånelöfte bedömer vi möjligheterna som goda att vi säkerställt kapital fram tills att vi genererar eget positivt kassaflöde. Vi känner en styrka och trygghetskänsla i det förtroende våra största ägare har visat oss, säger Botnia Explorations VD Fredrik Bergsten.  

För ytterligare information kontakta:
Fredrik Bergsten, VD  – Botnia Exploration Holding AB (publ)
Telefon: +46 70 519 34 41
E-post: fredrik.bergsten@botniaexploration.com

Denna information är insiderinformation som Botnia Exploration Holding AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 12 april 2024 kl. 20:15 CET

Botnia Exploration Holding AB (publ) är ett prospekteringsbolag med målsättningen att driva småskalig gruvbrytning med fokus på guld och basmetaller i Sverige. Bolaget är listat på Nasdaq First North Growth Market (BOTX). Bolagets Certified Adviser är Carnegie Investment Bank AB (publ). För ytterligare information besök bolagets hemsida www.botniaexploration.com.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Botnia Exploration Holding AB (publ) publicerar Årsredovisning 2023

Published

on

By

Botnia Exploration Holding AB publicerar idag sin årsredovisning för 2023. 

Årsredovisningen finns tillgänglig på bolagets hemsida Årsredovisningar

För ytterligare information kontakta:
Fredrik Bergsten, VD  – Botnia Exploration Holding AB (publ)
Telefon: +46 70 519 34 41
E-post: fredrik.bergsten@botniaexploration.com

Botnia Exploration Holding AB (publ) är ett prospekteringsbolag med målsättningen att driva småskalig gruvbrytning med fokus på guld och basmetaller i Sverige. Bolaget är listat på Nasdaq First North Growth Market (BOTX). Bolagets Certified Adviser är Carnegie Investment Bank AB (publ). För ytterligare information besök bolagets hemsida www.botniaexploration.com.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.