Niagara Health System i Kanada väljer Sectras helhetslösning för att förbättra patientvården

| 29 juni, 2022 | 0 kommentarer

Linköping – 29 juni, 2022 – Medicinteknik- och cybersäkerhetsföretaget Sectra (STO: SECT B) har tecknat kontrakt med Niagara Health System i Kanada. Niagara Health kommer att använda modulerna för radiologi och kardiologi samt multimediaarkivet Sectra VNA av Sectras helhetslösning för medicinsk bildhantering. Lösningen kommer stötta den kanadensiska vårdgivarens ökande behov av bildhantering och effektivisera arbetsflöden vilket förbättrar diagnostiken och patientvården i Niagara-regionen.

– Som vårdgivare strävar vi efter att skapa ett friskare Niagara. Sectras moderna lösning hjälper oss att samarbeta mer effektivt och dela resurser mellan våra fem sjukhus. På så sätt kan vi ständigt förbättra diagnostiken och säkerställa att vi tillhandahåller den bästa möjliga vården. Lösningen bidrar också till vårt engagemang för att förbättra patientresan med innovativ teknik, säger Mike Sharma, direktör för medicinsk diagnostik på Niagara Health.  

Niagara Health är en regional vårdgivare i kanadensiska Ontario och består av de fem sjukhusen: Fort Erie, Niagara Falls, Port Colborne, St. Catharines och Welland. Tillsammans förser de Niagara-regionens 450 000 invånare med vård. 

– Vi är glada över att börja denna nya resa med att implementera Sectras helhetslösning för medicinsk bildhantering för att skapa förutsättningar för att dra nytta av integrerad diagnostik mellan våra radiologi- och kardiologiavdelningar på Niagara Health. Lösningen kommer också göra det möjligt för oss att expandera den med fler av våra medicinska specialiteter, säger Wes McLachlin, handledare, bildbehandlingsinformatik på Niagara Health.

Den nya plattformen kommer att kombinera arbetsflöde, kommunikation och diagnostiska verktyg vilket innebär att både granskning och svarsskrivning kommer ske direkt i Sectras lösning. Att ha all information samlad i en och samma lösning eliminerar behovet av att byta mellan olika applikationer vilket möjliggör snabbare och effektivare diagnostisering.

– På Niagara Health har vårt fokus varit att optimera patientvården genom en helhetslösning för medicinsk bildhantering. Det var en del av vår digitala strategi som inkluderade en uppdatering av vårt befintliga PACS och som ledde till detta spännande partnerskap med Sectra, fortsätter Mike Sharma. 

Kontraktet tecknades i juni 2022 och omfattar Sectras helhetslösning för medicinsk bildhantering som en prenumeration (Sectra One). Det gör det lättare att skala systemet i takt med att antalet undersökningar ökar och gör det möjligt att enkelt expandera lösningen med andra medicinska specialiteter. 

– Det är glädjande att välkomna Niagara Health till gemenskapen av användare av Sectras helhetslösning i Kanada. Sectras vision om att bidra till ett hälsosammare och säkrare samhälle går hand i hand med Niagaras. Jag tror att Sectras helhetslösning för medicinsk bildhantering kommer stödja Niagaras IT-strategi, effektivisera arbetsflöden och främja deras framtida tillväxt, säger Nader Soltani, vd för Sectra i Kanada.

Sectras helhetslösning för medicinsk bildhantering ger vårdgivare en samlad strategi för alla behov kring hantering av medicinska bilder och förbättrar vården av patienter samtidigt som den bidrar till sänkta driftskostnader. Den skalbara lösningen är modulär och bygger på ett multimediaarkiv (VNA) som stöder all bildhantering. Det gör att vårdgivare kan expandera lösningen, specialitet för specialitet och sjukhus för sjukhus. Besök Sectras hemsida för att läsa mer om Sectras lösningar och om varför Sectra PACS har tilldelats priset för högst kundnöjdhet ”Best in KLAS” nio år i rad.

Om Sectra
Sectra hjälper sjukhus världen över att effektivisera vården och myndigheter samt försvar i Europa att skydda samhällets mest känsliga information. På så vis bidrar Sectra till ett friskare och tryggare samhälle. Företaget grundades 1978 och har sitt huvudkontor i Linköping. I dag har Sectra direktförsäljning i 19 länder och säljer genom samarbete med partners över hela världen. Omsättningen uppgick helåret 2021/2022 till 1 949 MSEK. Sectra (STO: SECT B) är noterat på Nasdaq Stockholm. För mer information besök Sectras hemsida.

För ytterligare information kontakta:
Torbjörn Kronander, koncernchef och vd Sectra AB, 070 52 35 227
Marie Ekström Trägårdh, vice vd Sectra AB och vd Sectra Imaging IT Solutions AB, 070 82 35 610

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.