Connect with us

Marknadsnyheter

Njut av snö och vinter med hunden – tipsen som gör hunden snösäker

Published

on

De flesta hundar älskar vinter och snö och visst är det härligt att leka med hunden och se snön virvla runt. Men för att det ska bli både kul och säkert för hunden bör hundägaren vara uppmärksam på en del saker under de kalla vintermånaderna. Hundexperten Patrik Olsson på Agria tipsar om en lyckad hundvinter!

– Det härliga vinterlandskapet lockar till långa promenader, en tur i längdspåret eller bara bus och lek i snön tillsammans. För att kunna njuta av denna årstid är det viktigt att förbereda hunden för kyla och snö. Här kommer ett par tips för en lyckad vinter med hunden, säger Patrik Olsson, hundexpert på Agria.

1. Kylan

Köldskador kan drabba hundar på samma sätt som människor. Vissa områden på hundens kropp är mer utsatta än andra såsom öron, testiklar, spenar, svansspets och tassar. Täcke och tasstrumpor är bra att ha kalla dagar, i alla fall om du har en hund som lätt fryser.

Hundar som drabbas av nedkylning får stela muskler, låg puls och andningsfrekvens. Den upplevs kall vid beröring och faller i kroppstemperatur till under 35°C. Hunden blir apatisk och i allvarligare fall medvetslös. Om det sker så hjälp hunden genom att flytta den till lä eller inomhus och vira in den i filtar. Se till att uppvärmningen sker långsamt. Försök att ge den varm dryck eller om möjligt varm sockerlösning. Kontakta omedelbart veterinär för råd.

2. Snöklumpar i pälsen

Ser din hund ut som ”en gående snögubbe”? Med mycket snö i pälsen kan hunden bli tyngre och får problem att röra sig ordentligt och snöklumparna kan dessutom orsaka sår.

Duscha hunden med ljummet vatten när ni kommer hem och försöka lösa upp alla tovor. En bra idé är att hålla pälsen under tassarna och på andra ställen där problemet uppstår så kort som möjligt. Om du har en hund som inte behöver klippas så mycket kan det vara smart att satsa på en heltäckande hundoverall.

3. Ta hand om tassarna

Vintern är tuff för tassarna. Hård skorpa på snö, is och salt sliter på de vanligtvis så mjuka tassarna. Låt hunden gärna ha tasstrumpor på om ni ska ut på en längre tur. Du kan också använda tassalva, tänk bara på att smörja tassarna i god tid innan promenaden så att salvan hinner verka i torra tassar. Saltade vägar kan skapa obehag. Saltet kan ge sprickor i tassarna som blir irriterade och smärtsamma. Skölj och torka därför tassarna väl efter varje promenad.

4. På skidturen

Var försiktig här! Många hundar älskar att följa med längs skidspåret, men var försiktig runt skidor med stålkanter eftersom de kan orsaka allvarliga skärsår. Håll hunden på ett ordentligt avstånd framför dig och var uppmärksam på buskage och pinnar vid spåret, de kan vara vassa och ge sår i ögon och på nosen.

Se till att din hund inte kommer i vägen för dig eller andra skidåkare. Det kan lätt sluta i en krasch och ett olyckligt fall för både människa och hund!

5. På isen

Nära vatten och is bör du ha hunden i sele med koppel eller lång lina. Låt inte hunden gå ut ensam eller okopplad på isen, det kan vara svårt att uppskatta bärigheten. Om den skulle smita ut är det bra att ha något gott i fickan för att snabbt locka tillbaka den. Du kan också prova att springa i motsatt riktning bort från isen och se om hunden följer efter.

Skulle hunden gå igenom isen ska du aldrig gå ut själv för att rädda den, risken är stor att du också går igenom. Ring i stället räddningstjänst och peppa hunden med rop och uppmuntrande ord i väntan på hjälp.

6. Glöm inte reflex

Reflexväst syns bättre än reflexkrage, framför allt på hundar med mycket päls, eftersom kragen lätt kan ”gömma sig” i pälsen. Använd gärna modeller med både reflexer och LED-ljus och glöm inte heller reflexer och lampor för egen del.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Svefa stärker transaktionsrådgivning och utser Sissel Andersson till affärschef Stockholm

Published

on

By

Svefa fortsätter sin offensiva tillväxtsatsning och stärker sitt transaktionsrådgivningserbjudande genom att utse Sissel Andersson till affärschef Stockholm. Samtidigt får Erik Norrman, idag affärschef Väst, utökat ansvar och blir affärschef för både Syd och Väst.

Svefa har, med sin unika position i gränslandet mellan den offentliga och privata sektorn, utvecklat ett unikt erbjudande inom transaktionsrådgivning. Förändringarna är en del i Svefas strategiska tillväxtplan och en förutsättning för fortsatt expansion.

Sissel Andersson, idag projektledare inom Svefas transaktionsteam får utökat ansvarsområde som affärschef för Stockholm. Erik Norrman, idag affärschef i Väst ges utökat ansvar för såväl Syd som Väst

”Under 2023 har vi stärkt vår ställning som strategisk transaktionsrådgivare med god affärskraft och marknadskännedom. Genom att bredda Eriks och Sissels ansvar ser vi ökad förmåga att tillvarata nya möjligheter i marknaden samt för fler att få ta del av ett inspirerande ledarskap” säger Stefan Timan, affärsområdeschef Svefa Transaktionsrådgivning. 

För mer information och kommentarer

Stefan Timan, affärsområdeschef Svefa Transaktionsrådgivning,
tel: 010-603 87 38 stefan.timan@svefa.se

Johan Hopstadius, press och marknad, tel: 076-634 20 05
johan.hopstadius@svefa.se

Svefa erbjuder spetskompetens och kvalificerad rådgivning inom värdering & analys, samhällsbyggnad & fastighetsutveckling, strategisk & operativ förvaltningsrådgivning, strategiskt affärsstöd samt transaktionsrådgivning. Tillsammans är vi över 250 medarbetare fördelade på kontor från Malmö i söder till Luleå i norr. Svefa Partnergruppen som består av Svefa, Värderingsdata och Set Up omsätter årligen drygt 450 MSEK. Bland våra uppdragsgivare finns allt från stora fastighets- och energibolag, investerare, byggbolag, banker, myndigheter och kommuner till mindre lokala fastighetsaktörer som alla uppskattar vår kombination av fastighetskompetens och affärsintelligens.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

SBB etablerar joint venture-bolag för samhällsfastigheter tillsammans med Castlelake vilket tillför likvid till SBB om cirka 5,2 miljarder kronor

Published

on

By

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ) (”SBB”) har ingått avtal om att bilda ett joint venture-bolag, SBB Infrastructure AB[1] (”SBB Infrastucture”), tillsammans med fonder som förvaltas av den globala alternativa förvaltaren Castlelake, LP (”Castlelake”). I samband med etableringen av joint venture-bolaget har SBB Infrastructure ingått ett låneavtal med Castlelake, med stöd från Atlas SP Partners (“Atlas”), om cirka 5,2 miljarder kronor[2]. SBB Infrastructure kommer använda en del av lånelikviden för att förvärva fastigheter från SBB samt en del för att refinansiera skulder till SBB (”Transaktionen”).

SBB Infrastructure förvärvar fastigheterna till marknadsvärdet per 31 december 2023 som uppgick till 5,7 miljarder kronor. SBB Infrastructure kommer att som ytterligare säkerhet för lånet erhålla säkerheter från SBB i form av fastigheter värderade till 3,7 miljarder kronor, vilket gör att den totala säkerhetsmassan för lånet uppgår till 9,4 miljarder kronor. Portföljen av samhällsfastigheter kommer drivas och förvaltas av SBB Infrastructure genom ett förvaltningsavtal med SBB.

SBB avser att använda likviden från Transaktionen till att stärka bolagets finansiella ställning och amortera skulder.

”Transaktionen bekräftar det starka värdet i SBB:s samhällsportfölj som utmärker sig genom en växande efterfrågan, inflationssäkrade kassaflöden och liten risk för hyresbortfall. Likviditeten ger möjlighet till att refinansiera skulder och att genomföra strategiska åtgärder för att maximera bolagets värde över tid. Vi ser fram emot samarbetet med Castlelake”, säger Leiv Synnes, vd för SBB.

Transaktionen är föremål för sedvanliga fullföljandevillkor. Transaktionen är inte föremål för konkurrensgodkännande. Fullföljande av Transaktionen kommer att ske så snart som alla fullföljandevillkor har uppfyllts, vilket väntas ske i mars 2024.

J.P. Morgan, Vinge, Wistrand och Waselius Wist rådgav SBB, DLA och CBRE rådgav Castlelake och CWT och Roschier rådgav Atlas.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Helena Lindahl, Finansdirektör, ir@sbbnorden.se eller press@sbbnorden.se

Denna information utgör insiderinformation som Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 25 februari 2024 kl. 15:15 CET.

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (publ) (SBB) är Nordens ledande fastighetsbolag inom social infrastruktur. Bolagets strategi är att långsiktigt äga och förvalta samhällsfastigheter i Norden och hyresreglerade bostadsfastigheter i Sverige samt att bedriva ett aktivt fastighetsutvecklingsarbete. Genom SBBs stora samhällsengagemang finner kommuner och andra intressenter en långsiktig samarbetspartner i bolaget. Bolagets B-aktie (symbol SBB B) och D-aktie (symbol SBB D) handlas på Nasdaq Stockholm, Large Cap. Mer information om SBB finns på www.sbbnorden.se.

[1] För närvarande SBB Elderly Care Properties AB, org. nr. 559448-7125, under namnändring till SBB Infrastructure AB.

[2] EURIBOR utgör basränta för EUR-delen av lånet, motsvarande 217 miljoner EUR, och STIBOR utgör basränta för SEK-delen av lånet, motsvarande 2 745 miljoner SEK. Räntesatsen för lånet uppgår till EURIBOR/STIBOR + 500bps.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Stockholm Stadsteater erbjuder syntolkning

Published

on

By

I ett nytt samarbete kommer föreningen Syntolkning Nu i Sverige, tillsammans med Stockholm Stadsteater erbjuda livesyntolkning till några utvalda produktioner.

Den 11 maj kommer ”En midsommarnattsdröm” erbjudas med livesyntolkning. Det är en mörk komedi fylld av kärlekstrassel, magi, drömmar och förväxlingar med bland andra Leif Andrée i rollen som Puck, Angelika Prick som Titania och Bahador Foladi som Botten.

En månad senare, den 8 juni, får man som se en av de sista föreställningarna av ”Matilda-The musical” livesyntolkad. Ett musikaliskt och fantasifullt äventyr om den begåvade flickan Matilda Wormwood som tar ställning mot en orättvis och kall vuxenvärld. 

I oktober kommer den stora musikalen ”Company” att livesyntolkas. Det är en av världens mest älskade musikaler som kommer till Stockholm stadsteater. I Company följer vi Bobbies sökande efter kärlek och mening, omgiven av vänner i parrelationer och mitt i den pulserande storstaden.

Platser till samtliga syntolkningar är placerade långt fram och ledsagare medföljer utan kostnad. Man bör boka platser nu, för att försäkra sig om att få ta del av syntolkningarna. Bokas via länkarna till vår hemsida eller via e-post, boka@syntolkning.nu

Kontakt:
Peter Lilliecrona, verksamhetsledare i Syntolkning Nu i Sverige, 0730-345112, peter@syntolkning.nu 

Om syntolkning: 

Syntolkningen är ett icke subventionerat hjälpmedel, främst för personer med synnedsättning. Förmedlas från en syntolk, som beskriver det som syns. Livesyntolkning kan ske trådlöst i en lokal eller utomhus. Syntolkning kan ske enskilt, men oftast till grupp och då även på flera olika språk samtidigt. Syntolkning skall inte förväxlas med teckenspråkstolkning, eller referat.
Livesyntolkning av evenemang sker lika bra både utomhus som inomhus. Ibland sker det i stora teatersalonger eller arenor liksom i små intima teaterlokaler. Någon gång kan det ske på en utomhusteater liksom utomhus på stora ytor i en park eller nöjesfält. Syntolkning sker alltid med respekt för scenen, evenemanget och för publiken, både de som tar del av syntolkningen liksom de som inte gör det. Syntolkningen finns där utan att märkas, då den sänds trådlöst, från digitala sändare till mottagare hos berörda. 
Syntolkning Nu samarbetar bland annat med SRF, US och FSBU. Läs mer om syntolkning på Wikipedia.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.