Nordic Golf Tours ranking blir “Road to Creekhouse Ladies Open”

| 30 mars, 2020 | 0 kommentarer

De tre spelare som ligger högst på den nordiska proffstourens Order of Merit efter Skaftö Open får wildcard till Sveriges nya Europatourtävling i september.

Kampanjbild Nordic Golf Tour

 

Creekhouse Ladies Open är en helt ny tävling på damernas Europatour (LET), den högsta nivån i Europa. Tävlingen förväntas enligt plan spelas på Kristianstads GK i Åhus den 3–6 september. Nu står det klart att tävlingen namnger Nordic Golf Tours Order of Merit 2020.

– Vi är väldigt glada över samarbetet med Creekhouse Ladies Open. Det gör tävlingstrappan tydligare och ger våra spelare chans att redan under 2020 prova på spel på den högsta europeiska nivån. Vi tror också att samarbetet gör Nordic Golf Tours deltävlingar mer attraktiva, med bättre och större startfält, säger Sofia Pettersson, ansvarig för Nordic Golf Tour.

 

”Talangfulla spelare får chansen att spela på högsta europanivå”

Pelle Krüger, VD för titelsponsorn Creekhouse Management kommenterar:

– Vi är naturligtvis stolta att kunna bidra till detta initiativ, där vi i dessa tider hoppas på att få vara en ljusglimt framåt. Genom ”Road to Creekhouse Ladies Open” får ytterligare några talangfulla spelare chansen att spela en tävling på högsta europanivå i deras satsning mot toppen.

– Det krävs samarbeten och gemensamt tänk för att hjälpa golfens utveckling generellt och våra lovande golfproffs i synnerhet, och detta är bara ett av många exempel på vad man kan göra med gemensamma krafter, säger Pelle Krüger.

 

Reviderat tävlingsschema med anledning av Covid-19

Med tanke på den rådande coronapandemin har Nordic Golf Tours tävlingsschema reviderats något. Den planerade tävlingen i Danmark 3–5 juni ställs in och tävlingarna som skulle spelats på Tegelberga och Skaftö under våren flyttas fram till vecka 34 och 35.

– Det som händer i vår omvärld just nu är givetvis djupt olyckligt och vi följer noga situationen och de råd och riktlinjer som beslutas. Det är tråkigt att Danmark inte kan genomföra sin tävling, men vi har full förståelse för beslutet. Nu hoppas vi att läget stabiliseras så att Nordic Golf Tour kan bli den trygga och glädjande golffest den är tänkt att vara, säger Sofia Pettersson.

 

Tävlingsprogram Nordic Golf Tour 2020*

16–18/6: Moss & Rygge Open                                                            Moss & Rygge Golfklubb

23–25/7: GolfUppsala Open (LETAS)                                                 GolfUppsala Söderby

6–8/8: Anna Nordqvist Västerås Open by SmartPovider (LETAS)    Västerås Golfklubb

13–15/8: Scandic PGA Championship (LETAS)                                Allerum Golfklubb

20–22/8: Tegelberga Open by Trelleborgs Kommun (LETAS)          Tegelberga Golfklubb

28–30/8: Skaftö Open (LETAS)                                                          Skaftö Golfklubb 

7–9/10: SM Match presented by Greatdays                                       Ekerum Resort

 

* Svenska Golfförbundet följer noga riktlinjer och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet. Fler förändringar i spelschemat kan komma att bli aktuella.
 

För mer information, kontakta:

Sofia Pettersson, ansvarig Nordic Golf Tour på Svenska Golfförbundet
Mobil: 072-222 42 10, e-post:
[email protected]

Pelle Krüger, VD på Creekhouse Management
Mobil: 070-300 98 09, e-post:
[email protected]

 

Om Nordic Golf Tour
Nordic Golf Tour (NGT) är ett samarbete på europanivå mellan de nordiska golfförbunden i Sverige, Norge och Danmark, samt PGA of Sweden. På spelprogrammet 2020 finns sju tävlingar, varav fem är en del av europatourens undertour LET Access Series (LETAS). Den totala prissumman är 3 miljoner kronor.
Läs mer

 

Om Creekhouse Ladies Open
Creekhouse Ladies Open är en helt ny tävling på damernas Europatour (LET) som löper över fyra dagar, 3–6 september 2020. Prissumman är på 400 000 euro och tävlingen bjuder på ett startfält med 126 professionella golfspelare, såväl de bästa damerna på Europatouren som unga kommande stjärnor. Creekhouse Ladies Open blir den första LET-tävlingen i Sverige sedan 2015, och arrangeras av huvud- och titelsponsorn Creekhouse Management med Kristianstads GK i Åhus som värd.
Läs mer

 

Externa länkar till mer information:

LPGA: LET & LPGA ingår samarbete
LET: R&A och Europatouren ingår samarbete med LET och LPGA

 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *