Connect with us

Marknadsnyheter

Nordlo ökar fokus på strategisk IT-säkerhet: ”Mänskliga faktorn den svagaste länken”

Published

on

Hoten mot svenska företag från omvärlden växer, antalet dataintrång ökar varje år. Samtidigt konstaterar Nordlo i en nyutgiven rapport att de främsta digitala affärsriskerna inte finns på systemsidan. Den mänskliga faktorn är den svagaste länken.

– Många är medvetna om den ökande hotbilden men har fortsatt låg förståelse för behovet av den egna organisationens beredskap. Att anställda kan göra fel, kanske utan att ens förstå det, måste tas med i den strategiska riskhanteringen, säger Fredrik Almén, koncernchef på Nordlo.

Fredrik Almén, koncernchef på Nordlo.

Nordlo arbetar med säkerhet och riskhantering genom tekniska, operationella och strategiska insatser vilket omfattar allt från traditionella it-säkerhetslösningar, incidenthantering, utbildning och hantering av digital affärsrisk. För att möta marknadens behov har de tagit fram en ny cybersäkerhetsrapport med hjälp av analysföretaget Radar Group.

– I det moderna, digitala landskapet påverkas inte bara enstaka applikationer vid ett eventuellt intrång, utan i allt högre grad hela företag. Därför är det nödvändigt att prioritera säkerhetsfrågan högre och bedöma riskerna som en affärsrisk på strategisk nivå.

I den nyutgivna Cybersäkerhetsrapporten 2022, konstateras bland annat att 45 procent av alla organisationer i världen kommer att ha upplevt dataintrång fram till 2025.

– Det är ingen riskfri framtid vi går tillmötes, det geopolitiska läget och att antalet cyberattacker ökar gör att alla företag, stora som små, måste prioritera digital säkerhet och värdera den digitala affärsrisken.

Idag räcker det inte att verksamheter skyddar sig från ransonmware, bedrägerier, sabotage, industrispionage eller intrång. Det behövs kapacitet för utbildning, utredning och hantering före, under och efter en säkerhetsincident. Att investera i kompetens och att utbilda medarbetare behöver vara väldigt högt prioriterat.

– Alla medarbetare måste vara delaktiga i IT-säkerheten. Framtidens säkerhetsarbete bör utgå från att riskerna redan finns både på utsidan och insidan av företagens nätverk och system. Redan idag är den svagaste länken den mänskliga faktorn, vilket syns genom tillväxten av sofistikerad och användarvänlig skadlig kod och phishing. Detta kommer inte förändras framöver.

Framtidens säkerhetsarbete blir sannolikt ännu mer sofistikerat än idag då digitala verktyg tar över affärsprocesserna, samt att nya tekniker som AI och deep fake kan användas i brottsliga syften.

– Den tekniska utvecklingen innebär möjligheter för oss som arbetar med säkerhet, men också för kriminella som blir alltmer skickliga på IT. Dessutom, när stater driver kampanjer för att olagligt införskaffa information, har de i princip obegränsat med resurser jämfört med enskilda företag, hur stort företaget än är.

– Vi vill med rapporten bidra till att stoppa utvecklingen genom att sprida kunskap och göra fler engagerade i IT-säkerhet. Det är inte längre en fråga för IT-avdelningen, det är ett arbete som alla i en verksamhet måste vara delaktiga och engagerade i, och som värderas strategiskt, säger Fredrik Almén, koncernchef på Nordlo.

Läs Cybersäkerhetsrapporten här:
https://nordlo.com/kunskapsbanken/cybersakerhet-rapport

För mer information:
Fredrik Almén, koncernchef Nordlo, +46 70 333 15 59, [email protected]

Nordlo sponsrar sedan flera år IT-säkerhetspodden som produceras av medarbetarna Mattias Jadesköld och Erik Zalitis på Nordlo. https://nordlo.com/kunskapsbank

Nordlo erbjuder IT- och digitaliseringstjänster till företag och offentlig verksamhet i Norden, på regional, nationell och internationell nivå. Med strategisk rådgivning, ett nära samarbete och med ansvarsfulla val av innovativ teknik hjälper Nordlo kunderna att driva digitaliseringen framåt. Nordlo har över 800 medarbetare på 46 orter i Sverige och Norge, omsättningen uppgick år 2021 till 1,7 miljarder SEK. Läs mer på https://nordlo.com/.

Taggar:

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Rizzo Group meddelar byte av interim CFO

Published

on

By

STOCKHOLM 3 februari 2023 Rizzo Group AB (”Rizzo Group” eller ”Bolaget”) meddelar idag att Bolagets interim CFO, Jonas Ohrzén, har sagt upp sig från sin anställning. Som hans efterträdare har Bolaget idag utsett Natalja Schneider till ny interim CFO. Natalja kommer senast från rollen som Head of Group Control på DHL Freight och har tidigare varit CFO på bland annat Nordic Morning Group. Rekryteringen av en permanent CFO pågår och är i sin slutfas.

Jonas Ohrzén kommer att fortsätta i sin nuvarande tjänst till den 6 februari 2023, Natalja Schneider tillträder tjänsten som interim CFO samma dag.

Jag vill tacka Jonas för hans tid och insats i Rizzo Group och önskar honom all lycka framtiden säger Jonas Stille, VD Rizzo Group.

För vidare information, vänligen kontakta:
Jonas Stille, VD, tel: +46 (0) 70 721 03 07, email: [email protected]

Denna information är sådan information som Rizzo Group AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s markandsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående persons försorg, för offentliggörande den 3 februari 2023 kl.17:15 CET.

Om Rizzo Group
Rizzo Group AB (publ) är en ledande aktör inom väskor och accessoarer i Sverige och Norge med totalt cirka 60 butiker. Verksamheten drivs genom de helägda kedjorna Rizzo och Morris med ett utbud av egna och externa varumärken. Rizzo Group AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm under ticker RIZZO B med ISIN-kod SE0016276109 och har sitt huvudkontor i Stockholm. Koncernen har cirka 200 medarbetare (heltidstjänster). För mer information, besök www.rizzogroup.se

Rizzo Group
+46 8 508 99 200
[email protected]

Rizzo Group AB, Kungsholmstorg 6B, 112 21 Stockholm

Telefon 08-508 99 200. Organisationsnummer 556540-1493. www.rizzogroup.se  

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Market Notice 28/23 Information regarding Vultus AB’s LEI

Published

on

By

Report this content

Vultus AB’s (VULTS) LEI has been updated from a previous incorrect LEI. 

Correct LEI: 984500C635EA7EDB7420 

Stockholm February 3, 2023 

Spotlight Stock Market 
08-511 68 000   
[email protected]

Continue Reading

Marknadsnyheter

Almi Uppsala har beviljat Miris stöd för digitaliseringscheck om 250 000 kr

Published

on

By

Miris har beviljats stöd från Almi i form av en digitaliseringscheck om 250 000 kr. Stödet skall användas i samband med utveckling av det beräkningsverktyg som utvecklas tillsammans med Trients AB.

Stödet är finansierat av den europeiska regionala utvecklingsfonden och har beviljats av Almi Uppsala. Miris skall utveckla en digital lösning för överföring av data från Miris analysinstrument Miris Human Milk Analyzer™ (Miris HMA™) och ett användargränssnitt för det nya beräkningsverktyget som planeras lanseras innan årsskiftet.

”Denna finansiering är mycket uppskattat och är ett viktigt bidrag till vår utveckling av hållbara produkter. Beräkningsverktyget kommer effektivisera arbetet hos våra kunder och öka säkerheten i användningen av analysresultatet från Miris HMA™. Med ett beräkningsverktyg stärker vi Miris produktportfölj och tar ytterligare ett steg mot att förbättra nutritionsvården av för tidigt födda barn” säger Camilla Sandberg, VD Miris.

Denna information är sådan som Miris Holding är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning (EU nr 596/2014). Informationen lämnades, genom angiven kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2023-02-03 17:10 CET.

För mer information:
Camilla Myhre Sandberg, VD Miris Holding AB. Mobil: +46 18 14 69 07, E-post: 
[email protected]

Om Miris:
Miris är ett globalt MedTech bolag som utvecklar och säljer utrustning och förbrukningsartiklar för analys av humanmjölk. Försäljning sker i första hand till neonatalavdelningar, mjölkbanker och forskningsinstitutioner i hela värden. Miris vision är att alla nyfödda barn skall ha samma tillgång till sjukvård för att säkerställa bästa möjliga start i livet. I december 2018 erhöll bolaget marknadsgodkännande från amerikanska läkemedelsmyndigheten (FDA) för Miris Human Milk Analyzer™ (Miris HMA™). Missionen är att bidra till ökad global neonatal hälsa genom att tillhandahålla individuell nutrition baserad på humanmjölk. Miris Holding AB är noterat på Spotlight Stock Market.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.