Nowo välkomnar Skandiabankens kunder att spara till pensionen varje gång de handlar

| 5 maj, 2022 | 0 kommentarer

NGM-listade fintechbolaget Nowo fortsätter att koppla upp banker via Open Banking och PSD2 för att erbjuda medlemmar satt spara privat till pensionen varje gång de handlar.  Sedan tidigare kan kunder i Handelsbanken, Swedbank, SEB, Nordea, Danske Bank, Länsförsäkringar Bank, ICA banken samt Sparbankerna nyttja tjänsten och nu välkomnas alltså Skandiabankens kunder att spara till pensionen varje gång de handlar.

Via Autospar så byggs Skandiabankens kunder framtida ekonomi och pension varje gång de använder sitt kort genom att en liten procentsats läggs på varje köp. Summan av procentsatsen investeras i Nowo Global Fund. På detta sätt får Skandiabankens kunder ett mikrosparande i vardagen som är helt individanpassat efter förmåga. 

Rutger Selin VD på NOWO kommenterar:

  • Nowos mission är att ingen skall behöva oroa sig för sin ekonomiska framtid. Målet är att man skall kunna leva på samma sätt när man pensionerar sig, som man gör när man är yrkesaktiv. Att man ska kunna få en balans på det ekonomiska livet idag och i framtiden. Att nu kunna lansera Autospar för Skandiabanken kunder är ett steg mot att kunna erbjuda Nowos tjänster till alla i Sverige.

Pengarna som medlemmen sparar investeras i Nowo Global Fund vilken förvaltas av Nowos dotterbolag QQM Fund Management AB. Nowo Global Fund har avkastat 27,9% under 2019, 17,6% under 2020 och ca 24,8 % under 2021. Fonden har belönats av Morningstar med både 5 stjärnor och 5 hållbarhetsglober.

För mer information, kontakta:
Rutger Selin, VD Nowonomics AB (publ), telefon + 46 70 931 64 28, mail [email protected]

Om Nowonomics AB (publ)
Nowo, Nowonomics AB (publ), föddes ur en frustration om att människor bekymrar sig om sin levnadsstandard när de blir pensionärer. Ett steg i taget hjälper vi våra medlemmar att trygga sin framtid medan de kan fortsätta leva precis som de gör idag.

Nowo har som mål att främja sparande inför pensionen och utvecklar därför egna verktyg och lösningar tillsammans med våra samarbetspartners för att förenkla, utbilda och hjälpa våra medlemmar att få en bättre ekonomisk situation.

Bolagets Mentor är Aktieinvest FK AB som nås på [email protected] eller tel: +46 739 496 250

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.