Nu delas stöd för insatser för flyktingar från Ukraina ut

| 28 juni, 2022 | 0 kommentarer

Region Stockholm satsar 9 miljoner kronor för att möjliggöra kultur-, språk- och idrottsaktiviteter för och med flyktingar. För dem som flytt kriget och förödelsen som följt av den ryska invasionen av Ukraina krävs insatser från samhället. Nu delas den största delen av stödet ut till civilsamhällets arbete med att ta emot ukrainare, samt till hälsofrämjande kulturinsatser för dem med ett trauma från kriget.

Det handlar om pengar för att stärka projektstödet för kultur och hälsa såsom utökade resurser för musikterapi, sjukhusclowner och annan verksamhet som påverkar ukrainska flyktingbarn. Samt stöd till civilsamhällets aktörer inom folkbildning och föreningsliv som arbetar med ukrainska flyktingar.

– Folkbildningen, föreningslivet och hela civilsamhället har gjort en hjälteinsats för att stötta alla de som nu flyr Putins fasansfulla krig. Allt ifrån språkkurser, till naturupplevelser, till sjukhusclowner för unga ukrainare med krigsskador, som innebär en liten tröst i den stora sorg dessa barn fått uppleva. Att civilsamhället tagit detta stora ansvar har gjort stor skillnad, och jag är glad att Region Stockholm kunnat möta upp med ett extra stöd som möjliggör ännu fler insatser. För alla som inte kommer kunna återvända hem inom överskådlig framtid är det viktigt att vi gör Sverige och Stockholmsregionen lite hemtrevligare. Därför är jag så stolt över denna satsning, säger Cecilia Elving (L), ordförande i kulturnämnden i Region Stockholm.

Läs mer här: https://www.mynewsdesk.com/se/kulturforvaltningen/pressreleases/63-miljoner-kronor-foerdelas-foer-spraak-och-kulturinsatser-till-stoed-foer-maenniskor-paa-flykt-fraan-ukraina-3192135

 

Erik Berg, pressekreterare, Liberalerna i Region Stockholm, presstelefon 08-737 25 29, [email protected]

Pressbild på Cecilia Elving

Vi är Liberalerna i Stockholms län, och Region Stockholm. Vi styr regionen i en blågrön majoritet. För en modern hälso- och sjukvård med större frihet för patienterna. För en modern kollektivtrafik, trygg och attraktiv för fler resenärer. För en modern region för alla stockholmare, med digital tillgänglighet, möjligheter till god hälsa, arbete och ett rikt kulturliv.

För en frihet, värd att försvara.

Följ liberala nyheter i Stockholms län:

news.cision.com/se/liberalerna-i-stockholms-lan
stockholm.liberalerna.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.