Nu kör Keolis igång regionbusstrafiken i Uppsala län samt stadstrafiken i Enköping

| 10 juni, 2022 | 0 kommentarer

På måndag den 13 juni börjar Keolis köra regionbusstrafiken i Uppsala län samt stadstrafiken i Enköping. Första bussen går ut klockan 02:46 på måndag från depån i Fyrislund, Uppsala. Till trafikstarten har cirka 210 nya, moderna fordon införskaffats.

Efter flera månaders noggranna förberedelser är allt på plats för trafikstart. Över 550 personer är beredda att göra trafikstarten till en nystart för busstrafiken i Uppsala län och Enköping.

– Det känns oerhört roligt att vi nu är framme vid trafikstart. Vi ser alla fram mot att få leverera en trygg och säker kollektivtrafik med duktiga förare och bra bussar även i Uppsala län inklusive stadstrafiken i Enköping, säger Keolis VD Jan Kilström.  

De nya bussarna, bland annat biogasbussar från Scania, elhybrider från Volvo och elbussar från Mercedes-Benz, kommer att bidra till såväl bättre arbetsmiljö för förarna som mer komfort för resenärerna.

Utöver verksamheten i Uppsala län och Enköping har Keolis även verksamhet i Stockholm, Göteborg, Karlstad, Dalarna och inom kort även i Lund.

Jan Kilström, VD
[email protected]

Stefan Gustavsson, Produktionsdirektör och vice VD
[email protected]

Karin Nilsson Malmén, Kommunikationsdirektör
[email protected] Telefon 070-358 43 06

Keolis är ett globalt kollektivtrafikbolag med en stark förmåga att anpassa erbjudandet till kundernas och resenärernas behov på varje enskild marknad. Keolis Sverige har 4600 anställda och omsätter 5 cirka miljarder kronor. Tillsammans med uppdragsgivarna utvecklar Keolis kollektivtrafiken, förenklar vardagen för resenärer och bidrar till ett hållbart resande.  

 

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.