Ny generaldirektör för Formas

| 7 juni, 2022 | 0 kommentarer

Regeringen har i dag beslutat att utse Johan Kuylenstierna till ny generaldirektör och chef för Forskningsrådet för miljö, areella näringar och samhällsbyggande (Formas). Han tillträder den 6 september 2022.

– Johan Kuylenstierna har en lång internationell och svensk karriär bakom sig, med fokus på kunskap till stöd för hållbar utveckling, i expertroller och i olika ledarskapsbefattningar. Jag är glad att Johan har tackat ja till det viktiga uppdraget att leda Formas, säger klimat- och miljöminister Annika Strandhäll.

Johan Kuylenstierna är i dag ordförande för Klimatpolitiska rådet samt Rektorsråd för hållbar utveckling. Han är gästprofessor vid Stockholms universitet och har även flera styrelseuppdrag inom universitets- och forskningssektorn. Johan Kuylenstierna har en filosofie licentiatexamen inom naturgeografi från Stockholms universitet.

För mer information, kontakta:
Tove Kullenberg
Pressekreterare hos klimat- och miljöminister 
Annika Strandhäll
0
73 842 50 59

Miljödepartmentet
Fredsgatan 6 103 33 Stockholm
08-405 10 00
regeringen.se/miljo

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.