Connect with us

Marknadsnyheter

Ny ordförande för Friskvårdsföretagen kopplar ihop träning och hälsa

Published

on

Branschorganisationen för Sveriges tränings- och friskvårdsföretag har fått en ny ordförande. Katarina Andersson har som entreprenör byggt upp två stora gymkedjor i Sverige. Hon vill göra träning till en ingång för människor att både förebygga och avhjälpa hälsoproblem.

Friskvårdsföretagen, FRISK, är branschorganisationen för Sveriges tränings- och friskvårdsföretag. Vid årsmötet innan sommaren valdes Katarina Andersson från Kungälv till ny ordförande.

Med lång bakgrund i träningsbranschen där hon bland annat byggt upp två större kedjor vill hon nu bidra till hela branschens utveckling. Den viktigaste frågan är att lyfta kopplingen mellan träning och hälsa för hela befolkningen.

– Vi måste arbeta för att säkerställa att hälsa och träning blir tillgängligt och inkluderande för alla, oavsett ålder, kön, bakgrund eller ekonomisk ställning. Hälsoeffekterna av träning slår det mesta i medicinska resultat. Om fler tränar minskar vi trycket på sjukvården och det vinner alla på, säger Katarina Andersson, ny ordförande för Friskvårdsföretagen.

Katarina Andersson beskriver hur stora samhällsutmaningar som övervikt och sjukdomar kan förebyggas med hjälp av träning.

– Stillasittande, sämre matvanor och alltmer tid framför mobilen gör att vi tyvärr går upp i vikt eller tappar i kondition och muskelstyrka. Det innebär i längden stora risker för hälsan och särskilt bland unga är detta ett allvarligt bekymmer idag. Genom att träna regelbundet, att vi får den rutinen, kan vi motverka denna utveckling. Här har branschen en oerhört viktig roll att ta. Vi ska ge fler en ingång till friskare liv, inte bara de som har träning som intresse.

Hon vill även lyfta fram de psykiska hälsoeffekterna av träning.

– Det handlar inte bara om att fysisk och psykisk hälsa hänger ihop, utan även om sådant som den stärkande känslan att klara av saker, nå konkreta resultat och kunna ha fokus på här och nu. Träningen blir ett verktyg för att jobba med sig själv.

Fakta – Katarina Andersson

  • Grundare av gymkedjorna STC och Sportlife
  • Bor i Kungälv utanför Göteborg
  • Ny ordförande i Friskvårdsföretagen som samlar gym och friskvårdsanläggningar i Sverige

För ytterligare information eller frågor:

Katarina Andersson, tel 0739-40 99 00

Om Friskvårdsföretagen

Almega Friskvårdsföretagen är en branschorganisation för gym- och friskvårdsföretag i Sverige. Vi är branschens röst i samhällsdebatten och verka för ett aktivare Sverige och en välmående bransch.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

YA Holding erhåller obligationsinnehavarnas godkännande för villkorsändringar i sitt befintliga obligationslån

Published

on

By

YA Holding AB (publ) (“YA” eller “Bolaget”) meddelar att det skriftliga förfarandet som initierades den 13 september 2023 (det ”Skriftliga Förfarandet”) avseende vissa ändringar i villkoren för Bolagets seniora säkerställda hållbarhetslänkade företagsobligationer med ISIN SE0016831150 (“Obligationerna”) idag har avslutats.

Ett tillräckligt antal röster har erhållits för att uppnå kvorum och en tillräcklig majoritet av de deltagande obligationsinnehavarna har röstat för Bolagets begäran i enlighet med det Skriftliga Förfarandet. Obligationsinnehavarna har därmed godkänt villkorsändringarna som framgår av kallelsen till det Skriftliga Förfarandet.

Villkorsändringarna trädde ikraft idag kl. 15.00 i samband med att röstfristen löpte ut. De justerade villkoren för Obligationerna kommer att finnas tillgängliga på Bolagets hemsida. Villkorsändringarna framgår av kallelsen till det Skriftliga Förfarandet som finns tillgänglig på Bolagets hemsida.

Avsändare
Martin Modig, VD YA Holding AB (publ)

För pressfrågor, vänligen kontakta:
Alice Hedin, tillförordnad pressekreterare
Tel: +46 (0) 70 878 91 05
E-mail: alice.hedin@ya.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Önskar du som aktieägare i Hamlet BioPharma AB information från bolaget via e-post?

Published

on

By

Följande information har nyligen skickats ut via brev-post till aktieägare i Hamlet BioPharma:

Vill du ge oss din e-postadress för att få information från Hamlet BioPharma?

Vi vill från Hamlet BioPharma att så många aktieägare som möjligt ska nås av all information från Bolaget.

Hittills har det varit svårt för oss att nå alla, delvis på grund av olika informationspolicys hos era aktieförvaltare.

Via e-post skulle vi kunna skicka ut all information direkt till er.

Vi ber er därför att skicka oss er e-postadress till info@hamletbiopharma.com och godkänna att vi skickar information till din e-postadress.

Vi kommer att svara per mejl när vi får mejl från dig.

Du kan alltid besöka vår nya hemsida på www.hamletbiopharma.com och läsa mer om oss.”

För ytterligare information, vänligen kontakta

Catharina Svanborg, Styrelseordförande och grundare av Hamlet BioPharma, +46-709 42 65 49

catharina.svanborg@hamletpharma.com

Petter Segelman Lindqvist, CEO Hamlet BioPharma

petter.s.lindqvist@hamletbiopharma.com

Continue Reading

Marknadsnyheter

Inbjudan: Presentation av Sandviks rapport för tredje kvartalet 2023

Published

on

By

Sandvik publicerar sin rapport för tredje kvartalet måndagen den 23 oktober 2023, cirka kl. 11.30.

En kombinerad webcast och telefonkonferens för investerare, analytiker och finansiell media kommer att hållas kl. 13.00. Rapporten presenteras i en webcast och telefonkonferens av Stefan Widing, VD och koncernchef samt av Cecilia Felton, ekonomi- och finanschef.

Presentationen kommer att sändas direkt på vår hemsida home.sandvik/se

Kontaktinformation för konferenssamtal:

SE: +46 (0) 8 505 100 31

UK: +44 (0) 207 107 06 13

US: +1 (1) 631 570 56 13

Från cirka kl. 12.30 återfinns presentationsmaterial på home.sandvik/se

Stockholm, 2 oktober 2023

Sandvik AB
 

För ytterligare information kontakta Louise Tjeder, chef för investerarrelationer, tel. 070-782 63 74 eller Johannes Hellström, Presschef, tel. 070 721 1008.

Sandvik-koncernen
Sandvik är en global, högteknologisk industrikoncern som tillhandahåller lösningar som förbättrar produktivitet, lönsamhet och hållbarhet inom tillverknings-, gruv- och infrastrukturindustrierna. Vi ligger i framkant inom digitalisering och fokuserar på att optimera våra kunders processer. Vårt världsledande erbjudande inkluderar utrustning, verktyg, tjänster och digitala lösningar för skärande metallbearbetning, gruvdrift, bergavverkning, krossning och sortering. Koncernen hade 2022 omkring 40 000 medarbetare och intäkter på cirka 112 miljarder SEK i runt 150 länder i kvarvarande verksamheter.
 

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.