Ny presschef på Scania

| 11 januari, 2022 | 0 kommentarer

Erik Bratthall är ny presschef på Scania och tillträder med omedelbar verkan. Han kommer fortsätta arbetet att föra Scanias position som ledare i skiftet mot hållbara transporter framåt inom press och media.

Bratthall kommer närmast från Arla Foods Sverige, där han varit presschef. I den rollen har han bland annat kommunicerat Arla Foods hållbarhetsagenda, som inkluderar företagets resa mot hållbara transporter och logistik. Bratthall har tidigare varit presschef för Visita och pressekreterare till dåvarande miljöminister Lena Ek och näringsminister Maud Olofsson. 

– Att transportsektorn över hela världen snabbt blir hållbar är en nödvändighet för att nå klimatmålen. Scania leder och driver skiftet till utsläppsfria tunga transporter och det ska bli spännande att bli en del av denna resa,” säger Erik Bratthall presschef Scania.

För mer information, vänligen kontakta:
Erik Bratthall, presschef, Scania
Telefon: 076 724 45 27
E-post: [email protected] 

Karin Hallstan, chef Corporate Communications, Scania
Telefon: 076 842 81 04
E-post: [email protected] 

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP. För mer information besök: www.scania.com.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.