Connect with us

Marknadsnyheter

Ny programchef ska leda omställningen av hälso- och sjukvården i Västra Götalandsregionen

Published

on

to, nov 16, 2017 14:15 CET

Jan Eriksson har utsetts till programchef för att leda omställningen av hälso- och sjukvården i Västra Götalandsregionen. Han arbetar idag som senior-strateg i Västerbottens läns landsting och har tidigare varit förvaltningschef för Skånes Universitetssjukvård och sjukhusdirektör för Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Uppdraget som programchef innebär att leda och driva det stora förändringsarbete av hälso- och sjukvården som Västra Götalandsregionen påbörjat. Det handlar om att bygga ut den nära vården och utveckla digitala vårdformer och tjänster så att mera vård kan ges utanför sjukhusen. Delar av den specialiserade vården ska koncentreras och fokus ska ligga på kvalitetsdriven verksamhetsutveckling.

– Vi är glada över att ha rekryterat Jan Eriksson som har en lång och bred erfarenhet från svensk hälso- och sjukvård på många olika nivåer, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Ann Söderström.

– Jan Eriksson är en person som har fokus på utveckling och resultat. Han har dessutom ett starkt driv och djup kunskap om hela hälso- och sjukvårdssystemet. Jag är övertygad om att han har rätt förutsättningar att leda det stora förändringsarbete som ligger framför oss.

Samlat grepp om vården

I våras antog regionfullmäktige en gemensam strategi för att ställa om vården i Västra Götalandsregionen. Sedan dess har mycket arbete påbörjats på olika håll i VGR.

– Det känns väldigt spännande att ha fått förtroendet att leda arbetet med att ställa om vården i Västra Götalandsregionen, säger Jan Eriksson. Det är ett nödvändigt och viktigt arbete där VGR ligger långt framme jämfört med andra landsting och regioner.

Jan Eriksson är övertygad om att förändring är nödvändig för att klara de framtida utmaningar som följer med omfattande demografiska förändringar och fortsatt angelägen medicinsk utveckling som bland annat leder till både ökade behov av vård och kompetensförsörjning. Han menar också att det finns särskilt goda förutsättningar att åstadkomma en förändring i VGR, bland annat tack vare den breda politiska förankringen, att det finns pengar avsatta för att ställa om vården och att VGR är en i grunden välskött region.

– För att nå målen behöver vi utveckla våra arbetssätt och metoder, och både ändra arbetsfördelningen och arbeta mer gränslöst, säger han. Sjukvården styrs av långa traditioner och hierarkier som delvis behöver utvecklas och förändras. Det behövs nya samarbeten inom vården, både på bredden och djupet och på distans. Här har framför allt chefer i vården en viktig uppgift att motivera och engagera medarbetare att vilja vara med och förändra.

Jan Eriksson tillträder sin tjänst som programchef den 1 februari.

– Jag ser fram emot att komma tillbaka till Västra Götalandsregionen, där jag alltid har trivts väldigt bra, avslutar han.

Kontakt:

Ann Söderström

Hälso- och sjukvårdsdirektör

0730 – 771177

ann.soderstrom@vgregion.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Ekonomiska museet nyöppnar med utställningen PENGAR!

Published

on

By

Lördag den 1 juni öppnar Ekonomiska museet – Kungliga myntkabinettet två utställningar som handlar om pengar och ekonomi, genom historien och idag. 

Ekonomiska museets permanenta utstllning PENGAR ppnar 1 juni 2024

– Pengar är närvarande i en stor del av våra liv även om vi inte alltid tänker på det. Vi hoppas att besökarna ska lämna museet med nya tankar om pengarnas roll i samhället och i historien, säger museichef Cecilia von Heijne.

Med utställningarna PENGAR! och Ekonomilabbet får Ekonomiska museet en permanent plats på Narvavägen i Stockholm, i samma byggnad som Historiska museet. 

Utställningen PENGAR!
I utställningen PENGAR! får besökarna följa med på en vandring genom Sveriges historia och upptäcka hur pengar och ekonomi har förändrat samhället och människors liv. En gång i tiden var det revolutionerande att betala med en sedel men idag har vi vant oss vid att pengar är osynliga. Det är också självklart att kunna köpa varor från andra sidan jorden. Hur blev det så?

Brett urval av föremål
Bland de 3000 föremålen som visas finns Sveriges första mynt, världens största mynt, de första banksedlarna och en bitcoinautomat. Här finns ett brett urval av föremål som berättar om ekonomi och handel. Besökarna kommer bland annat kunna se spännande skattfynd som Loheskatten, aktiebrev från Ostindiska kompaniet och ransoneringskort från andra världskriget.

Interaktiva delar och spel
I utställningen finns flera interaktiva delar, spel och taktila kopior av utvalda föremål. Besökarna kommer bland annat att få prova att lyfta en kopia av världens största mynt och göra en arbetsintervju för att se vilket jobb de skulle ha fått om de levt under industrialiseringen. I det digitala spelet The Money Matrix är utmaningen att avslöja de hemliga agenterna som gömmer sig i olika historiska tidsperioder.

Ekonomilabbet
Den andra utställningen Ekonomilabbet handlar om vardagsekonomi och hur pengar fungerar i det dagliga livet. Här finns dilemmafrågor och interaktiva stationer där besökarna får tänka till och göra olika val kring konsumtion, sparande och vad skatten ska gå till. Utställningen är utformad för att passa skolelever från mellanstadiet till gymnasiet, men alla är välkomna. Ekonomilabbet är också en bra plats för föräldrar och barn som vill utforska ekonomi tillsammans.

Utställningarnas design
Båda utställningarna är formgivna av Ralph Appelbaum Associates (RAA) som skapat utställningsdesign till många museer runt om i världen.

– Vår design bygger på interaktivitet. Vi vill få besökarna att se sig som delaktiga i formandet av Sveriges ekonomi och internationella handel. Utställningskonceptet ger besökarna möjlighet att upptäcka att de kan påverka samhället, tillsammans med andra, säger Tim Ventimiglia, Creative Director på Ralph Appelbaum Associates.

Mer information: www.ekonomiskamuseet.se

Presskontakt: Åsa Hallemar, pressansvarig, tel. 08-519 553 07, e-post: asa.hallemar@shm

Ekonomiska museet – Kungliga myntkabinettet är en plats för ekonomiskt lärande. Genom utställningar, föreläsningar och andra aktiviteter vill museet inspirera och väcka nyfikenhet om ekonomins roll i historien och i våra liv dag. Med anor från 1572 är museet ett av Sveriges äldsta museer och i samlingarna finns omkring 650 000 föremål – mynt, sedlar, medaljer, aktiebrev och andra föremål som berättar om ekonomi och handel, historia och kultur.

Ekonomiska museet ingår i Statens historiska museer och delar byggnad med Historiska museet. Swedbank är huvudsponsor till Ekonomiska museet.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Johan Pehrson besöker SM i Ung Företagsamhet

Published

on

By

I morgon den 29 maj besöker arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson svenska mästerskapen i Ung Företagsamhet för att träffa unga entreprenörer och diskutera företagandets roll i samhället.

Vid intresse från media för att följa med under besöket, kontakta pressekreterare Alexandra Örenmark. Se presskontakt nedan.

Kontakt
Alexandra Örenmark
Pressekreterare hos arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson
076-117 29 48

alexandra.orenmark@regeringskansliet.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Delårsrapport 1 januari – 31 mars 2024 för Compactor Fastigheter AB (publ)

Published

on

By

Väsentliga händelser under perioden

Dotterbolaget Fastpartner har per den 28 mars löst ett utestående obligationslån om 1 100 MSEK. Lånet löstes med en kombination av säkerställda banklån till lägre marginal och likvida medel.

Under kvartalet har dotterbolaget HS Fastigheter avyttrat fastigheterna Högberget 3:27 och Hällby-Ökna 1:47.
 

 

Väsentliga händelser efter periodens slut

Dotterbolaget Fastpartner har per den 2 april frånträtt tre fastigheter, Skultuna 1, -2 och -5. Försäljningspriset översteg bokfört värde med 26% vilket motsvarar 49,5 MSEK och ingår som en orealiserad värdeförändring under första kvartalet 2024.

 

 

 

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.