Marknadsnyheter
Ny rapport: spelarlöner hotar SHL-klubbarnas överlevnad
För nionde året i rad har EY analyserat ekonomin i SHL. Analysen visar att klubbarnas ekonomi försämrades under säsongen 2023/2024. 11 av 14 klubbar redovisade ett negativt rörelseresultat. Stigande spelarlöner är den främsta orsaken. Klubbarnas lönekostnader ökade med nästan 21 procent. SHL lockade rekordpublik, men klubbarnas intäkter ökade inte i samma utsträckning som kostnaderna. Det sätter press på klubbarnas möjlighet att uppfylla kraven på elitlicens för spel i SHL. Om kostnaderna fortsätter att öka mer än intäkterna kan 6 av 14 klubbar få svårt att klara kraven på elitlicens nästa år.
Den årliga rapporten ”Hur mår svensk elithockey?” från rådgivnings- och revisionsföretaget EY visar att SHL-klubbarnas vinster sjunker. Under säsongen 2023/2024 redovisade 11 av 14 klubbar ett negativt rörelseresultat. Föregående säsong redovisade 7 av 14 klubbar ett negativt rörelseresultat. Totalt sett gjorde klubbarna ett negativt rörelseresultat (nettoomsättning minus totala kostnader) på minus 65,8 miljoner kronor. Det kan jämföras med minus 49,9 miljoner kronor under 2022/2023. Den främsta orsaken till det minskade resultatet är spelarlönerna. Jämfört med föregående säsong ökade klubbarnas lönekostnader med totalt 23 miljoner kronor eller nästan 21 procent.
– Konkurrensen om spelare är hård, inte bara från svenska klubbar, utan även Europa och NHL. Spel i SHL kontra Hockeyallsvenskan innebär stora ekonomiska skillnader, till exempel vad gäller rättighetsersättningar. Sedan har vi den tävlingsmässiga aspekten där spel i högsta divisionen är det som gäller. För att hålla sig kvar i SHL satsar klubbarna på sina spelartrupper. Om klubbarna inte kan hitta nya intäktsströmmar eller öka befintliga bör de se över sina lönekostnader. Det är inte ekonomiskt hållbart att lönekostnaderna ökar, utan att intäkterna också ökar. Klubbar som inte klarar de ekonomiska kraven på elitlicens för spel i SHL kan i värsta fall riskera degradering, säger Carlos Esterling, ansvarig för Sports Business Services på EY.
Klubbarnas lönekostnader
Enligt årets rapport har Rögle BK med knappt 134 miljoner kronor den högsta lönekostnaden i SHL. Lägst lönekostnad har Malmö Redhawks med drygt 68 miljoner kronor.
Lägre vinster trots publikrekord
Under 2023/2024 slogs publikrekord och SHL var ett av Sveriges mest besökta evenemang. Den totala publiksiffran landade på nästan 2,6 miljoner åskådare. SHL:s totala nettoomsättning uppgick till drygt 2,3 miljarder kronor. Det är en ökning med 4 procent jämfört med 2023/2024. Samtidigt ökade klubbarnas totala kostnader med nästan 5 procent.
– Intäkterna ökade inte i samma utsträckning som kostnaderna. Flera klubbar uppger att inflation och lågkonjunktur ledde till ökade räntekostnader. Förhoppningsvis kan den senaste tidens räntesänkningar och mer positiva inflationssiffror bidra till att stärka klubbarnas ekonomi. Samtidigt kvarstår utmaningen med spelarlöner, säger Carlos Esterling.
Minskad kassalikviditet oroar
Årets rapport visar att klubbarnas kassalikviditet har minskat jämfört med föregående år. Kassalikviditeten är ett mått på klubbarnas betalningsförmåga på kort sikt. En låg kassalikviditet kan göra klubbarna känsliga för plötsliga tapp i intäktsströmmarna. Enligt årets rapport har 7 av 14 klubbar en kassalikviditet som ligger under 1. Ett värde under 1 innebär att klubben inte kan lösa sina kortfristiga skulder. Många klubbar räddas av starka egna kapital, men även här finns varningssignaler.
Krav för elitlicens står på spel
För att beviljas elitlicens för spel i SHL måste klubbarna bland annat uppfylla krav på eget kapital. Årets krav på 8 procent av omsättningen i eget kapital uppnår samtliga 14 klubbar i SHL. Men för elitlicens år 2025 krävs 10 procent av klubbens totala omsättning i eget kapital. I dagsläget når fyra klubbar inte upp till det kravet. Fortsätter klubbarnas kostnader att öka mer än intäkterna under nästa år hamnar ytterligare två klubbar i riskzonen. Det innebär att nästan hälften av SHL-klubbarna riskerar att inte klara kravet för elitlicens nästa år.
Framtidsutsikter för klubbar i SHL
Ökade lönekostnader, negativa rörelseresultat och licenskraven sätter stor press på SHL-klubbarna att prestera ekonomiskt.
– Att många klubbar kämpar med sin ekonomi är en viktig fråga för hela sporten. Om förutsättningarna förblir oförändrade kan klubbarna tvingas skära ner på verksamhet och sportsliga ambitioner, säger Carlos Esterling.
Läs mer i årets rapport, förhandsversion finns bifogad för underlag till media, fullständig rapport kommer finnas för publik nerladdning på ey.com/se under vecka 39.
För mer information, vänligen kontakta:
Carlos Esterling, ansvarig för Sport Business Services på EY i Sverige, 070-318 91 97, carlos.esterling@se.ey.com
Miriam Franzén, Communication Advisor, EY i Sverige, 073-544 82 80, miriam.franzen@se.ey.com
Om EY Sports Business Services
EY Sports Business Services är ett rikstäckande nätverk med medarbetade från EY som stödjer idrottsföreningar, förbund och dess intressenter med EY:s tjänster inom revision, affärsrådgivning, skatt och transaktioner. Våra medarbetade har en bred erfarenhet från många olika idrottsområden och bland våra kunder finns såväl enskilda idrottare som klubb- och landslag, både i Sverige och internationellt. Vi har kontakt med de flesta elitklubbarna inom de stora lagsporterna i Sverige, liksom med flera stora idrottsförbund. www.ey.com/sv_se/assurance/sports-business-services
Om EY
På EY arbetar vi varje dag för att uppfylla vårt syfte ”Building a better working world” och skapa långsiktigt värde för kunder, medarbetare och samhället i stort. Med stöd av data och teknik bygger vi förtroende på finansmarknader och hjälper våra kunder att växa och utvecklas. Vi samarbetar inom våra tjänsteområden revision, redovisning, affärsrådgivning, skatt, strategi och transaktioner. Tillsammans kan vi ställa bättre frågor för att hitta nya svar på de komplexa utmaningar som världen står inför i dag.
EY syftar på den globala organisationen och kan referera till ett eller flera av medlemsföretagen inom Ernst & Young Global Limited som vart och ett är en separat juridisk enhet. Ernst & Young Global Limited, ett bolag registrerat i Storbritannien, tillhandahåller inte tjänster till kunder. Information om hur EY samlar och använder persondata och en beskrivning av vilka rättigheter individer har enligt dataskyddslagen finns på ey.com/privacy. Medlemsföretag inom EY tillhandahåller inte juridiska tjänster där det inte är förenligt med lokal lagstiftning. För mer information om vår organisation, besök gärna www.ey.com/se
Taggar:
Marknadsnyheter
Alpcot bjuder in till en digital Kapitalmarknadsdag 22 nov 2024
Alpcot har nöjet att bjuda in investerare, kunder och media till en digital kapitalmarknadsdag, fredagen den 22 november 2024 mellan klockan 10:00-11:30 CET.
Syftet med kapitalmarknadsdagen är att ge en uppdatering kring Alpcots verksamhet och presentera höjdpunkter från Q3 rapporten, samt ge en inblick i framtidsutsikterna.
Anmälan görs via länken nedan.
https://www.alpcot.se/Kapitalmarknadsdag
Kontaktperson
Dusko Savic
Verkställande direktör
dusko.savic@alpcot.se
+46 70 358 12 57
Om Alpcot
Alpcots verksamhet i Sverige startades 2014. Alpcot är en av Sveriges ledande plattformar för privatekonomi och leder den digitala transformeringen av finansbranschen i Sverige. Vår digitala plattform erbjuder kunderna unika tjänster som gör det möjligt att sänka sina avgifter, optimera sina investeringar och hantera personliga risker. Vi ger även råd till företagskunder kring tjänstepensionsplaner och tillhörande riskförsäkringar. Alpcot har ca 40 anställda i Sverige fördelat på kontor i Stockholm, Jönköping, Göteborg och Malmö. Alpcot har tillstånd från Finansinspektionen som försäkringsdistributör och värdepappersbolag. Välkommen att läsa mer på www.alpcot.se.
Certified Adviser är Eminova Fondkommission AB, +46 (0)8-68421100, adviser@eminova.se, www.eminova.se.
Marknadsnyheter
Bredden i kulturskolan ökar
Under den senaste femårsperioden har bredden av ämnen i kulturskolan ökat. Tydligast gäller det bild och form samt film och animation men även musikal och i viss mån slöjd och hantverk. Det visar den årliga statistikrapporten från Kulturskolecentrum på Kulturrådet.
Rapporten Kulturskolan i siffror 2023 visar att kultur- eller musikskola finns i nästan samtligs landets kommuner. Närmare bestämt 286 av landets 290 kommuner.
Musik, i form av enskild undervisning och undervisning i orkester/kör eller motsvarande, är det de klart vanligaste ämnena i kulturskolan. Alla svarande kommuner erbjuder musik i någon form i långa och/eller korta kurser. Därefter följer i tur och ordning dans, musik i mindre grupp, teater/ drama, bild/form och film/animation som de vanligaste ämnena i kulturskolan. Sedan 2019 har bredden av ämnen ökat.
77 procent av kommunerna erbjöd förra året någon form av riktad verksamhet till specifika målgrupper. Vanligast är att ordna sådan verksamhet till barn och unga med funktionsnedsättning. 38 procent erbjöd riktade kurser till barn och unga på landsbygden och lika stor andel riktade sig till socioekonomiskt utsatta barn.
Av det totala antalet deltagartillfällen står flickor för cirka två tredjedelar (64 procent) och pojkar för cirka en tredjedel (36 procent). Särskilt stor är skillnaden mellan flickor och pojkar i dans och musikal. Pojkar är endast i majoritet i ämnet film/ animation.
Bakgrund: Kulturrådet tar genom sitt Kulturskolecentrum varje år fram statistik om kulturskolan. De här rapporten är den sjätte i ordningen. Rapporten beskriver bland annat kulturskolornas organisation, vilka kurser, verksamheter och ämnen som erbjuds, antalet deltagartillfällen och kulturskolornas ekonomi. Underlaget i rapporten utgörs av en webbenkät till landet samtliga kommuner och insamling av deltagarlistor. Svarsfrekvensen var 82 procent för enkäten och 63 procent för listorna.
Läs mer om rapporten eller beställ
Helene Oljons
Pressansvarig
08-519 264 25
helene.oljons@kulturradet.se
Anna Englund
Utredare
08-519 264 77
anna.englund@kulturradet.se
Marknadsnyheter
Branden i Lycksele är inte anlagd
Polisen lägger ner ärendet gällande grov mordbrand.
I söndags kväll den 10 november kl.18.49 gick larmet till larmcentralen i Lycksele. Dollarstore-butiken hade börjat brinna. Det brann under hela natten och var fortsatt rökutveckling dagen därpå. På måndagen meddelar insatsledare på plats att lokalen har en totalskada.
På onsdagen lämnade räddningstjänsten över till polis och vaktbolag.
Idag, den 15 november kl.13 gick polisen ut med följande meddelade:
”Polisen har under veckan genomfört flertalet utredningsåtgärder, bland annat har förhör hållits och övervakningsfilm bearbetats. Resultatet av de vidtagna utredningsåtgärderna gör att polisens bedömning är att branden inte är anlagd. Ärendet gällande grov mordbrand läggs ner.”
Händelsen är nu ett försäkringsärende.
På Dollarstore har vi fortsatt fokus på personalen i Lycksele. De är vår högsta prioritet. Företagshälsovården kopplade vi in direkt och det finns möjlighet till stöd och individuella samtal för den som önskar. Vi har erbjudit personalen fortsatt arbete i annan butik om så önskas.
Vi letar aktivt efter en tillfällig lokal och vi kommer att bygga upp en ny butik.
-
Analys från DailyFX9 år ago
EUR/USD Flirts with Monthly Close Under 30 Year Trendline
-
Marknadsnyheter2 år ago
Upptäck de bästa verktygen för att analysera Bitcoin!
-
Marknadsnyheter4 år ago
BrainCool AB (publ): erhåller bidrag (grant) om 0,9 MSEK från Vinnova för bolagets projekt inom behandling av covid-19 patienter med hög feber
-
Analys från DailyFX11 år ago
Japanese Yen Breakout or Fakeout? ZAR/JPY May Provide the Answer
-
Analys från DailyFX11 år ago
Price & Time: Key Levels to Watch in the Aftermath of NFP
-
Analys från DailyFX7 år ago
Gold Prices Falter at Resistance: Is the Bullish Run Finished?
-
Marknadsnyheter1 år ago
Därför föredrar svenska spelare att spela via mobiltelefonen
-
Nyheter6 år ago
Teknisk analys med Martin Hallström och Nils Brobacke
Marknadsnyheter
Ny rapport: spelarlöner hotar SHL-klubbarnas överlevnad
För nionde året i rad har EY analyserat ekonomin i SHL. Analysen visar att klubbarnas ekonomi försämrades under säsongen 2023/2024. 11 av 14 klubbar redovisade ett negativt rörelseresultat. Stigande spelarlöner är den främsta orsaken. Klubbarnas lönekostnader ökade med nästan 21 procent. SHL lockade rekordpublik, men klubbarnas intäkter ökade inte i samma utsträckning som kostnaderna. Det sätter press på klubbarnas möjlighet att uppfylla kraven på elitlicens för spel i SHL. Om kostnaderna fortsätter att öka mer än intäkterna kan 6 av 14 klubbar få svårt att klara kraven på elitlicens nästa år.
Den årliga rapporten ”Hur mår svensk elithockey?” från rådgivnings- och revisionsföretaget EY visar att SHL-klubbarnas vinster sjunker. Under säsongen 2023/2024 redovisade 11 av 14 klubbar ett negativt rörelseresultat. Föregående säsong redovisade 7 av 14 klubbar ett negativt rörelseresultat. Totalt sett gjorde klubbarna ett negativt rörelseresultat (nettoomsättning minus totala kostnader) på minus 65,8 miljoner kronor. Det kan jämföras med minus 49,9 miljoner kronor under 2022/2023. Den främsta orsaken till det minskade resultatet är spelarlönerna. Jämfört med föregående säsong ökade klubbarnas lönekostnader med totalt 23 miljoner kronor eller nästan 21 procent.
– Konkurrensen om spelare är hård, inte bara från svenska klubbar, utan även Europa och NHL. Spel i SHL kontra Hockeyallsvenskan innebär stora ekonomiska skillnader, till exempel vad gäller rättighetsersättningar. Sedan har vi den tävlingsmässiga aspekten där spel i högsta divisionen är det som gäller. För att hålla sig kvar i SHL satsar klubbarna på sina spelartrupper. Om klubbarna inte kan hitta nya intäktsströmmar eller öka befintliga bör de se över sina lönekostnader. Det är inte ekonomiskt hållbart att lönekostnaderna ökar, utan att intäkterna också ökar. Klubbar som inte klarar de ekonomiska kraven på elitlicens för spel i SHL kan i värsta fall riskera degradering, säger Carlos Esterling, ansvarig för Sports Business Services på EY.
Klubbarnas lönekostnader
Enligt årets rapport har Rögle BK med knappt 134 miljoner kronor den högsta lönekostnaden i SHL. Lägst lönekostnad har Malmö Redhawks med drygt 68 miljoner kronor.
Lägre vinster trots publikrekord
Under 2023/2024 slogs publikrekord och SHL var ett av Sveriges mest besökta evenemang. Den totala publiksiffran landade på nästan 2,6 miljoner åskådare. SHL:s totala nettoomsättning uppgick till drygt 2,3 miljarder kronor. Det är en ökning med 4 procent jämfört med 2023/2024. Samtidigt ökade klubbarnas totala kostnader med nästan 5 procent.
– Intäkterna ökade inte i samma utsträckning som kostnaderna. Flera klubbar uppger att inflation och lågkonjunktur ledde till ökade räntekostnader. Förhoppningsvis kan den senaste tidens räntesänkningar och mer positiva inflationssiffror bidra till att stärka klubbarnas ekonomi. Samtidigt kvarstår utmaningen med spelarlöner, säger Carlos Esterling.
Minskad kassalikviditet oroar
Årets rapport visar att klubbarnas kassalikviditet har minskat jämfört med föregående år. Kassalikviditeten är ett mått på klubbarnas betalningsförmåga på kort sikt. En låg kassalikviditet kan göra klubbarna känsliga för plötsliga tapp i intäktsströmmarna. Enligt årets rapport har 7 av 14 klubbar en kassalikviditet som ligger under 1. Ett värde under 1 innebär att klubben inte kan lösa sina kortfristiga skulder. Många klubbar räddas av starka egna kapital, men även här finns varningssignaler.
Krav för elitlicens står på spel
För att beviljas elitlicens för spel i SHL måste klubbarna bland annat uppfylla krav på eget kapital. Årets krav på 8 procent av omsättningen i eget kapital uppnår samtliga 14 klubbar i SHL. Men för elitlicens år 2025 krävs 10 procent av klubbens totala omsättning i eget kapital. I dagsläget når fyra klubbar inte upp till det kravet. Fortsätter klubbarnas kostnader att öka mer än intäkterna under nästa år hamnar ytterligare två klubbar i riskzonen. Det innebär att nästan hälften av SHL-klubbarna riskerar att inte klara kravet för elitlicens nästa år.
Framtidsutsikter för klubbar i SHL
Ökade lönekostnader, negativa rörelseresultat och licenskraven sätter stor press på SHL-klubbarna att prestera ekonomiskt.
– Att många klubbar kämpar med sin ekonomi är en viktig fråga för hela sporten. Om förutsättningarna förblir oförändrade kan klubbarna tvingas skära ner på verksamhet och sportsliga ambitioner, säger Carlos Esterling.
Läs mer i årets rapport, förhandsversion finns bifogad för underlag till media, fullständig rapport kommer finnas för publik nerladdning på ey.com/se under vecka 39.
För mer information, vänligen kontakta:
Carlos Esterling, ansvarig för Sport Business Services på EY i Sverige, 070-318 91 97, carlos.esterling@se.ey.com
Miriam Franzén, Communication Advisor, EY i Sverige, 073-544 82 80, miriam.franzen@se.ey.com
Om EY Sports Business Services
EY Sports Business Services är ett rikstäckande nätverk med medarbetade från EY som stödjer idrottsföreningar, förbund och dess intressenter med EY:s tjänster inom revision, affärsrådgivning, skatt och transaktioner. Våra medarbetade har en bred erfarenhet från många olika idrottsområden och bland våra kunder finns såväl enskilda idrottare som klubb- och landslag, både i Sverige och internationellt. Vi har kontakt med de flesta elitklubbarna inom de stora lagsporterna i Sverige, liksom med flera stora idrottsförbund. www.ey.com/sv_se/assurance/sports-business-services
Om EY
På EY arbetar vi varje dag för att uppfylla vårt syfte ”Building a better working world” och skapa långsiktigt värde för kunder, medarbetare och samhället i stort. Med stöd av data och teknik bygger vi förtroende på finansmarknader och hjälper våra kunder att växa och utvecklas. Vi samarbetar inom våra tjänsteområden revision, redovisning, affärsrådgivning, skatt, strategi och transaktioner. Tillsammans kan vi ställa bättre frågor för att hitta nya svar på de komplexa utmaningar som världen står inför i dag.
EY syftar på den globala organisationen och kan referera till ett eller flera av medlemsföretagen inom Ernst & Young Global Limited som vart och ett är en separat juridisk enhet. Ernst & Young Global Limited, ett bolag registrerat i Storbritannien, tillhandahåller inte tjänster till kunder. Information om hur EY samlar och använder persondata och en beskrivning av vilka rättigheter individer har enligt dataskyddslagen finns på ey.com/privacy. Medlemsföretag inom EY tillhandahåller inte juridiska tjänster där det inte är förenligt med lokal lagstiftning. För mer information om vår organisation, besök gärna www.ey.com/se
Taggar:
Marknadsnyheter
Alpcot bjuder in till en digital Kapitalmarknadsdag 22 nov 2024
Alpcot har nöjet att bjuda in investerare, kunder och media till en digital kapitalmarknadsdag, fredagen den 22 november 2024 mellan klockan 10:00-11:30 CET.
Syftet med kapitalmarknadsdagen är att ge en uppdatering kring Alpcots verksamhet och presentera höjdpunkter från Q3 rapporten, samt ge en inblick i framtidsutsikterna.
Anmälan görs via länken nedan.
https://www.alpcot.se/Kapitalmarknadsdag
Kontaktperson
Dusko Savic
Verkställande direktör
dusko.savic@alpcot.se
+46 70 358 12 57
Om Alpcot
Alpcots verksamhet i Sverige startades 2014. Alpcot är en av Sveriges ledande plattformar för privatekonomi och leder den digitala transformeringen av finansbranschen i Sverige. Vår digitala plattform erbjuder kunderna unika tjänster som gör det möjligt att sänka sina avgifter, optimera sina investeringar och hantera personliga risker. Vi ger även råd till företagskunder kring tjänstepensionsplaner och tillhörande riskförsäkringar. Alpcot har ca 40 anställda i Sverige fördelat på kontor i Stockholm, Jönköping, Göteborg och Malmö. Alpcot har tillstånd från Finansinspektionen som försäkringsdistributör och värdepappersbolag. Välkommen att läsa mer på www.alpcot.se.
Certified Adviser är Eminova Fondkommission AB, +46 (0)8-68421100, adviser@eminova.se, www.eminova.se.
Marknadsnyheter
Bredden i kulturskolan ökar
Under den senaste femårsperioden har bredden av ämnen i kulturskolan ökat. Tydligast gäller det bild och form samt film och animation men även musikal och i viss mån slöjd och hantverk. Det visar den årliga statistikrapporten från Kulturskolecentrum på Kulturrådet.
Rapporten Kulturskolan i siffror 2023 visar att kultur- eller musikskola finns i nästan samtligs landets kommuner. Närmare bestämt 286 av landets 290 kommuner.
Musik, i form av enskild undervisning och undervisning i orkester/kör eller motsvarande, är det de klart vanligaste ämnena i kulturskolan. Alla svarande kommuner erbjuder musik i någon form i långa och/eller korta kurser. Därefter följer i tur och ordning dans, musik i mindre grupp, teater/ drama, bild/form och film/animation som de vanligaste ämnena i kulturskolan. Sedan 2019 har bredden av ämnen ökat.
77 procent av kommunerna erbjöd förra året någon form av riktad verksamhet till specifika målgrupper. Vanligast är att ordna sådan verksamhet till barn och unga med funktionsnedsättning. 38 procent erbjöd riktade kurser till barn och unga på landsbygden och lika stor andel riktade sig till socioekonomiskt utsatta barn.
Av det totala antalet deltagartillfällen står flickor för cirka två tredjedelar (64 procent) och pojkar för cirka en tredjedel (36 procent). Särskilt stor är skillnaden mellan flickor och pojkar i dans och musikal. Pojkar är endast i majoritet i ämnet film/ animation.
Bakgrund: Kulturrådet tar genom sitt Kulturskolecentrum varje år fram statistik om kulturskolan. De här rapporten är den sjätte i ordningen. Rapporten beskriver bland annat kulturskolornas organisation, vilka kurser, verksamheter och ämnen som erbjuds, antalet deltagartillfällen och kulturskolornas ekonomi. Underlaget i rapporten utgörs av en webbenkät till landet samtliga kommuner och insamling av deltagarlistor. Svarsfrekvensen var 82 procent för enkäten och 63 procent för listorna.
Läs mer om rapporten eller beställ
Helene Oljons
Pressansvarig
08-519 264 25
helene.oljons@kulturradet.se
Anna Englund
Utredare
08-519 264 77
anna.englund@kulturradet.se
Marknadsnyheter
Branden i Lycksele är inte anlagd
Polisen lägger ner ärendet gällande grov mordbrand.
I söndags kväll den 10 november kl.18.49 gick larmet till larmcentralen i Lycksele. Dollarstore-butiken hade börjat brinna. Det brann under hela natten och var fortsatt rökutveckling dagen därpå. På måndagen meddelar insatsledare på plats att lokalen har en totalskada.
På onsdagen lämnade räddningstjänsten över till polis och vaktbolag.
Idag, den 15 november kl.13 gick polisen ut med följande meddelade:
”Polisen har under veckan genomfört flertalet utredningsåtgärder, bland annat har förhör hållits och övervakningsfilm bearbetats. Resultatet av de vidtagna utredningsåtgärderna gör att polisens bedömning är att branden inte är anlagd. Ärendet gällande grov mordbrand läggs ner.”
Händelsen är nu ett försäkringsärende.
På Dollarstore har vi fortsatt fokus på personalen i Lycksele. De är vår högsta prioritet. Företagshälsovården kopplade vi in direkt och det finns möjlighet till stöd och individuella samtal för den som önskar. Vi har erbjudit personalen fortsatt arbete i annan butik om så önskas.
Vi letar aktivt efter en tillfällig lokal och vi kommer att bygga upp en ny butik.
-
Analys från DailyFX9 år ago
EUR/USD Flirts with Monthly Close Under 30 Year Trendline
-
Marknadsnyheter2 år ago
Upptäck de bästa verktygen för att analysera Bitcoin!
-
Marknadsnyheter4 år ago
BrainCool AB (publ): erhåller bidrag (grant) om 0,9 MSEK från Vinnova för bolagets projekt inom behandling av covid-19 patienter med hög feber
-
Analys från DailyFX11 år ago
Japanese Yen Breakout or Fakeout? ZAR/JPY May Provide the Answer
-
Analys från DailyFX11 år ago
Price & Time: Key Levels to Watch in the Aftermath of NFP
-
Analys från DailyFX7 år ago
Gold Prices Falter at Resistance: Is the Bullish Run Finished?
-
Marknadsnyheter1 år ago
Därför föredrar svenska spelare att spela via mobiltelefonen
-
Nyheter6 år ago
Teknisk analys med Martin Hallström och Nils Brobacke