NY SINGEL: Artisten Amskøld släpper låt om att leva livet utan begränsningar – ”Cry To A Stranger”

| 18 juni, 2021 | 0 kommentarer

Artisten Amskøld släpper idag sin nya singel “Cry To A Stranger” som handlar om viljan att leva livet fullt ut och inte oroa sig över något. Jag skrev låten mitt i den kulminerande coronapandemin med en längtan av att få släppa loss och göra saker vi kunde tidigare, utan restriktioner. Jag har saknat att vara spontan och ha kul, säger Amskøld.

Det är en poplåt med 80-talselement. Jag har under en tid lyssnat på låtar som är influerade av 80 talet, är upptempo och som gav mig en nostalgisk känsla som jag blev blir glad av. Vi som skrev låten lyssnade sedan på några referenslåtar tillsammans och fick feeling, säger Amskøld. 

Låten är skriven av Amskøld, Jacob Werner, Amanda Kongshaug, och Gustav Blomberg samt producerad av Jacob och Gustav.– Låten kom till väldigt snabbt. Vi började med ackord och melodier, sedan skrev jag och Amanda texten och pratade om temat och jag tyckte temat passade musiken väldigt bra. Det är också mycket fokus på elgitarr, elpiano och sång med mycket reverb, säger Amskøld.

– Texten i refrängen; ”are we really too old to be young and high, acting like we’ll never die, open up and cry to a stranger” summerar hela låtens tema. En rädsla av att du börjar bli för gammal för att gå ut och göra dumma saker, och en längtan att bara få göra det när du inte har kunnat på grund av pandemin, säger Amskøld.

Om artisten Amskøld
Bakom artisten Amskøld finns Rikard Amsköld, en 28 årig singer-songwriter som ursprungligen är från Hammarstrand i Jämtland men bor just nu i Rimbo norr om Stockholm. Amskøld tog nyligen examen vid Musikmakarna och har också studerat på Dreamhill Music Academy. Innan dess spenderade Amskøld två år i Los Angeles, USA där han läste musik. Amskøld var senast med i riksfinalen av P4 Nästa 2020, där han slutade på en tredjeplats. I februari 2021 släppte Amskøld en låt tillsammans med Joakim Lundell.

Kontakt:
Yeawood PR & Productions AB
Marcus Årskog
070-758 57 78
[email protected]
www.yearwoodpr.com

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *