Connect with us

Marknadsnyheter

Ny undersökning avslöjar: Svenskarnas favoritfärg på kaffet

Published

on

Mängden mjölk i kaffet är en högst individuell fråga. Nio av tio kaffe med mjölkdrickare ser på färgen om mängden mjölk är rätt för den egna smaken. Inför Kaffets dag den första oktober har mejeriföretaget Valio tagit reda på vilken färgnyans vi svenskar föredrar på kaffet. Preferenserna skiftar något från norr till söder men den gemensamma favoriten är den bruna nyansen 8B5C29.

I Sverige dricker sex av tio (58,6 procent) sitt kaffe med någon form av mjölkdryck i. Avslöjar kaffefärgen om det är för mycket eller för lite mjölk för ens smak? Nio av tio svenskar anser det. Bland de i Sverige som dricker kaffe med mjölk så är den vanligaste nyansen 8B5C29 enligt HEX-kodningen*. Det är nyansen man får fram om man häller en matsked Valio laktosfri mellanmjölk i en vit porslinskopp med 1,25 deciliter bryggkaffe**.

Undersökningen gav deltagarna en färgkarta med sex bruna nyanser att välja mellan. Nyanserna är baserade på hur det ser ut i en standardkopp kaffe med olika mängd Valio laktosfri mellanmjölk i.

– Ofta vet vi inte vilken mängd mjölk vi häller i för att få den perfekta nyansen. Det är i stället färgen på kaffet som avgör hur mycket man häller i. Därför hoppas vi att våra tydliga mängdanvisningar i form av kafferecept kan guida när du ber någon annan hälla mjölken i kaffet, kommenterar Anette Björnlund, Kommunikations- och hållbarhetschef på Valio i Sverige.

Kvinnor föredrar ljusare färg i koppen
Undersökningsresultatet visar att män föredrar mörkare och kvinnor ljusare kaffe. Den mörkaste nyansen i undersökningen är en kopp kaffe med en tredjedels matsked mjölk i. Bland de som föredrar den är 3 av 5 män. Medan nästan 7 av 10 som väljer den ljusaste nyansen, 1 dl mjölk på 1,25 dl kaffe, är kvinnor.

Olika färgpreferenser i landet
Stockholmarna har en viss tendens att ha mycket mjölk i kaffet. Av de som vill ha mest mjölk i kaffet är 25 procent huvudstadsbor men bara 6 procent från norra Sverige. Boende i södra mellersta Sverige har benägenhet att föredra ett mörkare kaffe, 37 procent av de som valde den mörkaste koppen är därifrån.

Hur du blandar storfavoriten

  • Brygg kaffe i kaffebryggare med lika många strukna matskedar eller kaffemått kaffe som koppar vatten.
  • Häll upp 1,25 dl nybryggt kaffe i din favoritkopp
  • Mät upp 15 gram eller 1 msk mjölk och häll det i koppen

Besök Valios hemsida om du vill veta vilken mängd mjölk du behöver för din favoritkaffefärg.

*Färgkod
Kaffefärgen är utskriven med hexadecimal färgkod. Värdena är en speciell kod som representerar färgvärden från 0 till 255. Med hjälp av hexadecimala koder går det att få fram mer än 16 miljoner unika färger, vilket antas vara mer än det mänskliga ögat kan uppfatta.

**Valios testmetod för kaffefärger:
Testet genomfördes med mellanrostat kaffe i en kaffebryggare med kapacitet om 10 kaffekoppar. Kannan bryggdes med 10 strukna kaffemått och 10 koppar vatten. Kaffe mättes upp till 1,25 dl och hälldes i en vit porslinskopp med öra. Kall Valio laktosfri mellanmjölk 1,5% hälldes i det heta kaffet där olika mängd mjölk blandades i för att ta fram nyanserna. Färgkoder för nyanserna bestämdes i kontrollerat dagsljus mot färgkarta. Andra färgnyanser kan uppstå beroende på val av mjölkdryck, temperatur, typ av bryggare, typ av kaffe, val av kopp och ljus i rummet.

Om undersökningen
1) Undersökningen om kaffefärgpreferenser utfördes under perioden 15–17 augusti 2022 av YouGov på uppdrag av Valio. Sammanlagt genomfördes 1010 intervjuer via internet med män och kvinnor 18+ år i Sverige.

För mer information, kontakta:
Kalle Löfstrand, presskontakt på Valios kommunikationsbyrå Shomei
Mail: kalle.l@shomei.se
Mobil: 0733-58 26 65

Anette Björnlund, Media och kommunikationschef, Valio Sverige AB
Mail: anette.bjornlund@valio.se

Telefon: 0703 033 561

Taggar:

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Marknadsnyheter

Pressträff med Johan Pehrson och Lotta Edholm om skärmtid i förskolan

Published

on

By

Måndag den 2 oktober håller arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson och skolminister Lotta Edholm en pressträff. Ministrarna ska presentera en nyhet för att minska skärmtid i förskolan.

Tid: 2 oktober 2023 kl. 11.30
Plats: På plats och digitalt. Föranmälda journalister kan delta på plats i Regeringens pressrum Rosenbad, Drottninggatan 1, eller digitalt via Zoom.

Praktisk information: Obligatorisk föranmälan senast måndag den 2 oktober kl. 10.00 via e-post till Ellen Pileblad, se presskontakt nedan. Ange namn, redaktion, om du vill delta på plats eller digitalt samt om du är reporter eller fotograf. Skicka också med kopia på presslegitimation.

Inpassering från kl. 11.00. Deltagande sker i mån av plats. Under pressträffen kommer de journalister som är på plats att vara de som först ställer frågor och genomför enskilda intervjuer. Journalister som deltar digitalt kommer att få praktisk information via mejl.

Du kan följa sändningen direkt eller se den i efterhand på regeringen.se.

Kontakt

Ellen Pileblad, presskommunikatör, Utbildningsdepartementet, ellen.pileblad@regeringskansliet.se 

Elin Frisk, pressekreterare hos Lotta Edholm, 076-281 08 06, elin.frisk@regeringskansliet.se

Christoffer Heimbrand, pressekreterare hos Johan Pehrson, 076-112 11 47, christoffer.heimbrand@regeringskansliet.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

RaySearch fördjupar samarbetet med P-Cure

Published

on

By

RaySearch Laboratories AB (publ) är glada att meddela att samarbetet med P-Cure fördjupas. Syftet är att effektivisera arbetsflödet i P-Cures protonbehandlingssystem genom integration med RaySearchs system RayStation®* och RayCare®*.

Det utökade samarbetet kommer att göra det möjligt för användare av P-Cures protonbehandlingssystem att använda RayStation och RayCare i en sömlöst integrerad miljö. P-Cures system är ett protonsystem utan gantry, med patienten i sittande postion, utformat för att passa in i vanliga bunkrar för linjäracceleratorer. Systemet har nyligen godkänts av FDA och används kliniskt av Hadassah Medical Center i Jerusalem – den enda protonanläggningen i Mellanöstern – för att behandla cancer i CNS, huvud och hals, bröst och bukspottkörteln.

Partnerskapet är en fortsättning på det befintliga samarbetet, vilket redan resulterat i en integration av RayStation i en studie genomförd vid P-Cures utvecklingscenter som drivs kliniskt av Hadassah Medical Center.

Partnerskapet kommer att möjliggöra för användare av P-Cures protonbehandlingssystem att också dra nytta av automatiseringen och arbetsflödesstödet i RayCare samt funktioner för adaptiv strålbehandling i RaySearchs system.

Dr. Michael Marash, vd, P-Cure: ”Vårt partnerskap med RaySearch, världsledande inom dosplanering, kommer att spela en viktig roll i våra banbrytande insatser för att kunna erbjuda fördelarna med protonbehandling till en betydligt större, global patientpopulation. Jag är glad att vi nu har tagit vårt partnerskap till nästa nivå och jag tror att våra kombinerade teknologier har mycket stor potential.”

Johan Löf, grundare och vd, RaySearch: “Vi är stolta över att samarbeta med ett företag som spelar en avgörande roll i en ny era inom protonbehandling. P-Cure är en pioinjär i utvecklingen av upprätt strålbehandling och möjligheten att erbjuda ett protonsystem som kan integreras i befintliga linjäracceleratorsrum har stor potential att expandera protonbehandling.”

För mer information vänligen kontakta: 
Johan Löf, grundare och vd, RaySearch Laboratories AB (publ) 
Tel: +46 (0) 8 510 530 00 
johan.lof@raysearchlabs.com  

Om P-Cure 
P-Cure Ltd., ett företag med bas i Israel, utvecklar och levererar den mest kompakta lösningen för protonbehandling, riktad behandling av cancer med strålning. Sedan år 2007 har P-Cure utvecklat en omfattande protonbehandlingslösning med fokus på patienten, med både kliniska och ekonomiska fördelar. P-Cures mission är att erbjuda protonbehandling med ökad behandlingsprecision, förbättrade kliniska resultat och utökade behandlingsalternativ. Genom att avsevärt minska kapital- och driftskostnader utökar P-Cure tillgängligheten av protonbehandling för alla cancerbehandlingsinrättningar och nya anläggningsutvecklare över hela världen. P-Cures åtagande är att alltid sätta patienten i första rummet. För mer information: p-cure.com.

Om RaySearch 
RaySearch Laboratories AB (publ) är ett medicintekniskt företag som utvecklar innovativa mjukvarulösningar för att förbättra cancervården. RaySearch marknadsför RayStation®* dosplaneringssystem (TPS) och onkologiinformations-systemet (OIS) RayCare®*. De senaste tilläggen i RaySearchs produktlinje är RayIntelligence® och RayCommand®*. RayIntelligence är ett molnbaserat analyssystem för onkologi (OAS) som cancerkliniker kan använda för att samla in, strukturera och analysera data. Behandlingsstyrsystemet (TCS) RayCommand är utformat som en länk mellan behandlingsmaskinen och systemen för dosplanering och onkologiinformation. 

Programvara från RaySearch har sålts till drygt 900 kliniker i över 40 länder. Företaget grundades år 2000 som en avknoppning från Karolinska Institutet i Stockholm och aktien är noterad på Nasdaq Stockholm sedan 2003. Mer information finns på raysearchlabs.com. 
 
Om RayStation 
RayStation®* är ett flexibelt, innovativt dosplaneringssystem som används av många ledande cancercenter världen över. Det kombinerar unika funktioner för adaptiv terapi, flermålsoptimering och marknadsledande algoritmer för optimering av behandlingsplaner för HDR-brachyterapi och extern strålbehandling med fotoner, elektroner och protoner samt heliumjoner och koljoner. RayStation har stöd för ett stort antal behandlingsmaskiner. Det möjliggör att all behandlingsplanering kan göras i ett och samma system och att befintlig utrustning kan utnyttjas maximalt. RayStation kan integreras fullständigt med RayCare®*. Genom att harmonisera behandlingsplaneringen skapas bättre vård för cancerpatienter över hela världen. 

Om RayCare
RayCare®* onkologiinformationssystem (OIS) är utformat som ett stöd för alla de komplexa logistiska utmaningar som uppstår på moderna cancerkliniker. RayCare är nära integrerat med RayStation och ger en smidig tillgång till alla de kraftfulla planeringsverktyg som finns i RayStation och RayCommand. Systemet koordinerar effektivt de olika aktiviteterna inom strålbehandling och erbjuder avancerade funktioner för automatisering av det kliniska arbetsflödet och adaptiv strålbehandling. RayCare möter klinikernas krav på ett mer användarvänligt och arbetsflödesfokuserat informationssystem som stödjer framtidens cancervård.

* Regulatoriskt godkännande krävs på vissa marknader.  

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Blick Global Group AB (Publ) skriver ned goodwilltillgångar som ett led i den strategiska översynen.

Published

on

By

Som ett resultat av den tidigare kommunicerade strategiska översynen av bolagets verksamheter har styrelsen idag fattat beslut om att skriva ned bolagets tillgångar i Goodwill.

Efter försäljning av Spelstudion, OMI samt inkråmet och plattformen i Wiget Group AB och tidigare gjorda nedskrivningar (Q2) av osäkra kundfordringar i Brand Legends International AB, skriver nu bolaget ned Goodwill tillgångar om totalt  81 566 260 kr. Goodwill värderas med det, i utgången av årets tredje kvartal till, 10 752 945 kr.

-Styrelsen-

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Erik Ahlberg, VD

E-post: erik@blickglobal.com

Telefon:+46 72 503 35 35

Denna information är sådan information som Blick Global Group AB är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande 2023-10-01.

Om Blick Global Group AB (publ):

Blick Global är en bolagsgrupp som idag innefattas av två helägda dotterbolag, Blick Wi AB och Brand Legends International AB. Bolagets nuvarande affärsområden återfinns inom digital marknadsföring respektive organisk sökoptimering. Fokus för koncernen är att utveckla sina affärer på bästa sätt för våra aktieägare.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.