Ny utbildning på Campus Viadidakt ska utmana bristen på lärare i fritidshem

| 26 augusti, 2021 | 0 kommentarer

Bristen på utbildade lärare i fritidshem är stor. Därför har Linköpings universitet i samarbete med Campus Viadidakt i Katrineholm/Vingåker startat en ny utbildning där redan yrkesverksamma ska kunna kombinera jobb med studier. 

En utmaning kring utbildning av personal som redan arbetar i skola och fritidshem är att när de vidareutbildar sig blir bristen på personal större. Det nya grundlärarprogrammet med inriktning mot fritidshem är ett försök att komma till rätta med problemet. Därför är utbildningen anpassad för att studenterna ska kunna kombinera arbete med studier.

Katrineholm är utbildningsort
Utbildningen kommer att hållas i Campus Viadidakts lokaler i Kullbergska huset i Katrineholm. För de studenter som har blivit antagna till utbildningen blir första skoldagen nu på fredag.
– Viadidaktnämnden är mycket imponerad att förvaltningen har fått tillstånd en helt ny utbildning av grundlärare med inriktning mot fritidshem. Det är det första i sitt slag som vi kan genomföra på hemmaplan och intresset har varit mycket stort, säger Gunilla Magnusson (S) ordförande i viadidaktnämnden, en gemensam nämnd för Katrineholms och Vingåkers kommuner.

Mer är bara lärarutbildning
Förutom den nya lärarutbildningen startar även Campus Viadidakt sju yrkeshögskoleutbildningar i höst, alltifrån solenergiprojektör och datacentertekniker till specialistundersköterska inom psykiatri. Campus Viadidakt finns i både Katrineholm och Vingåker och som högskolestudent kan man fritt använda lokaler, teknik och utrustning alla dagar i veckan.
 

Kontakt
Gunilla E Magnusson (S) Ordförande i viadidaktnämnden
 Telefon: 070-625 03 20
E-post: [email protected]

FOTO: Hanna Maxstad

Katrineholm – Läge för liv och lust

I Katrineholm är lust den drivande kraften för skapande och utveckling – för liv, lärande och företagsamhet. Läget är rätt – rätt geografiskt och rätt för handling och förändring.

Det började med järnvägen 1862. Nu bygger vi det nya Katrineholm. Det är attraktivt att bo och verka här och det märks. De senaste åren har både befolkningen och våra företag vuxit. Idag är vi cirka 34 700 invånare.

www.katrineholm.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *