Ny utvärderingsstudie öppnar upp för nya kunder som använder specifikt provtagningssystem

| 20 juni, 2022 | 0 kommentarer

Hemcheck har tillsammans med Hospital de la Santa Creu i Sant Pau slutfört en utvärdering av kompatibiliteten mellan v-Test och provtagningssystemet S-Monovette. Resultaten är mycket goda och innebär att sjukhus som använder detta system nu även kan använda Hemcheck:s v-Test.

Provtagningssystemet används sparsamt i Norden men är exempelvis det vanligast förekommande på den tyska marknaden och detta öppnar upp större affärsmöjligheter för Hemcheck.

– Detta är en studie som vi väntat på och som är viktig för att kunna visa på att våra produkter kan användas av de sjukhus som använder detta provtagningssystem. Exempelvis den tyska marknaden är mycket stor och möjligheterna där kommer att öka i och med denna studie. Vi ser även fram emot fortsatt diskussion med Sant Pau, som även använder detta system på deras akutmottagning, säger Joen Averstad, vd för Hemcheck.

För ytterligare information, kontakta:

Hemcheck Sweden AB (publ)

Joen Averstad, vd

Tel: +46 76 108 8191

E-post: [email protected]

Om Hemcheck

Hemcheck Sweden AB producerar och marknadsför ett patenterat CE-märkt koncept för patientnära detektion av hemolys. Hemolys, dvs. trasiga röda blodkroppar, är den vanligaste orsaken till att blodprov inte kan analyseras med korrekta resultat. Det är även en biomarkör för akuta patienttillstånd. Konceptet består av engångstest samt avläsare som möjliggör att direkt vid provtagningen identifiera hemolyserade blodprover i vakuumrör och blodgassprutor. Hemchecks mål är att åstadkomma hemolysfri blodprovtagning och bidra till en förbättrad vård genom att erbjuda användarvänliga lösningar för detektion av hemolyserade blodprover i direkt anslutning till provtagning och patient. På så sätt kan Hemcheck bidra till ökad patientsäkerhet, förbättrade vårdflöden och lägre sjukvårdskostnader. Bolaget är noterat på Nasdaq First North Growth Market.

FNCA Sweden AB, 08-528 00 399 [email protected], är Certified Adviser till bolaget.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.