Nya satsningar på kultur och idrott i Blågröna budgetförslaget

| 6 oktober, 2021 | 0 kommentarer

I går, den 5:e oktober 2021, presenterade den Blågröna majoriteten i Region Stockholm sitt förslag till budget för 2022. I denna budget prioriteras utöver att korta vårdköerna och satsningar på kollektivtrafiken även uppstarten av kulturlivet i hela Stockholms län.

Kulturnämnden får 14,5 miljoner i tillskott 2022, vilket är en ökning på 2,7%. Av dessa pengar ska 7 miljoner gå till kulturstöd, med stort fokus på barn och ungas tillgänglighet till kulturen. 1,5 miljoner ska gå till idrotten över hela Stockholmsregionen.

Kulturnämndens ordförande, Cecilia Elving (L) kommenterar budgetförslaget:

– Pandemin och dess restriktioner har slagit hårt mot kulturutövare över hela länet och nu behöver kulturlivet en återstart.  Det är därför mycket glädjande att kulturnämnden får detta tillskott 2022. Dessa satsningar innebär att fler aktörer kan möta sina publiker och besökare igen. Jag är stolt över att Liberalerna lyckats säkra dessa nya resurser till kulturen, säger Cecilia Elving.

– Kulturnämnden får även i uppdrag att kartlägga den konstnärliga friheten i länet. När den fria konsten hotas från flera håll är det viktigare än någonsin att slå vakt om att konsten i länet är och förblir fri, avslutar Cecilia Elving.

Kartläggningen av den konstnärliga friheten ska vara en fördjupning på rapporten Så fri är konsten, som Myndigheten för kulturanalys publicerade tidigare i år.

Läs mer här:

Så fri är konsten

Blågröna koalitionens budgetförslag för 2022

Erik Berg
Pressekreterare
[email protected]

Pressnummer 08-737 25 29

Pressbild på Cecilia Elving

Vi är Liberalerna i Stockholms län, och Region Stockholm. Vi styr regionen i en blågrön majoritet. För en modern hälso- och sjukvård med större frihet för patienterna. För en modern kollektivtrafik, trygg och attraktiv för fler resenärer. För en modern region för alla stockholmare, med digital tillgänglighet, möjligheter till god hälsa, arbete och ett rikt kulturliv.

För en frihet, värd att försvara.

Följ liberala nyheter i Stockholms län:

news.cision.com/se/liberalerna-i-stockholms-lan
stockholm.liberalerna.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *