Connect with us

Marknadsnyheter

Nyhetsbrev April 2021 – Våren spirar hos Cline Scientific

Published

on

Våren är på väg här i Göteborg, och Cline Scientific-teamet har många spännande uppdateringar att dela med dig.

2020/2021 teckningsresultat
I mars 2021 avslutades Clines teckningsperiod för 2020-2021-serien, och de nya aktierna har nu registrerats hos Bolagsverket. Totalt tecknades 2 942 255 B-aktier och 63 000 A-aktier under emissionen.

Utnyttjandet av teckningsoptionerna ger Cline 10,1 Mkr och gör det möjligt för Cline att påskynda utvecklingen av båda sina projekt mot förberedelse av kliniska stadier och driva Cline till framtida milstolpar.

Vi är mycket glada över att många av våra aktieägare valt att konvertera sina teckningsoptioner TO 12020/2021 till aktier. Detta gör det möjligt för Clines fortsätta  vår produktutveckling med produkter för diagnostik av cancer och cellterapi till marknaden.” Patrik Sundh, VD.

Potentiell förändring av börsen
I mars 2021 uttryckte bolagets styrelse sitt intresse att undersöka möjligheten för en börsflytt till Nasdaq First North. Intentionen är att skapa en större exponering av Cline för internationella investerare och partners. Nasdaq First North är Nasdaqs europeiska tillväxtmarknad som fungerar som en multilateral handelsplats (MTF), på samma sätt som Spotlight Stock Market.

Avsikten är att detta skall ske under 2021.

V.A. Cure samarbete
Sedan vårt senaste nyhetsbrev har arbetet med V.A Cure-projektet fortsatt i samarbete med AstraZeneca. Cline har utvecklat anpassade gradientytor för att underlätta utvecklingen av kärlceller från inducerade pluripotenta stamceller, liknande hur vi kan skapa broskceller för StemCART. Vaskulära anomalier (VA) är en grupp av sällsynta sjukdomar som definieras av dysfunktion i blod- eller lymfkärl som orsakar kronisk smärta, funktionshinder och till och med plötslig död, och för vilka effektiva behandlingar saknas. Genom att upprätta modeller och förståelse för sjukdomsmekanismerna, till exempel genom att upprätta IPSC-härledda cellinjer, är ett mål för det övergripande projektet att genomföra testning av nya behandlingsstrategier.

Faktiskta resultat kommer att offentliggöras av AstraZeneca när beslut om patenterbarhet och beslut om offentliggörande har fattats. Med tanke på karaktären av den övergripande V.A. Cure-projekt, är detta faktorer som måste övervägas innan några resultat kommuniceras, och alla beslut i sådana frågor fattas av AstraZeneca och V.A. Cure Steering Committee. Vi kommer tillbaka med sådana nyheter så snart de släpps.

StemCART
För vårt broskterapiprojekt, StemCART, fortlöper utvecklingsprojektet i samarbete med Chalmers tekniska högskola väl. Olika matrisformuleringar utvecklas och testas för närvarande med hjälp av två magisterstudenter. Dessa material har potential att vara en del av StemCART-terapiprodukten och stödja broskregenerering i skadade knäleder.

Teamet har fortsatt diskussioner med rådgivare och kliniker för planering och förberedelse av olika typer av ex vivo och kliniska tester.

Strax efter vårt senaste nyhetsbrev lämnades en PCT-patentansökan in för Clines unika StemCART-metod. PCT-ansökan är den internationella fasen av patentansökan, som sedan följs av ansökningar i enskilda länder.

Positiva nyheter för marknaden för regenerativ medicin släpptes av Alliance for Regenerative Medicine i sin 2020-rapport Growth & Resilience in Regenerative Medicine. Finansieringen inom sektorn nådde 19,9 miljarder USD 2020, vilket är en fördubbling från föregående år. De förutspår att 2021 sannolikt kommer att bli ett rekordår för antalet reglerings-beslut om nya produkter för regenerativ medicin.

CellRACE
En ny patentansökan har skrivits och lämnats in till Europeiska patentverket (EPO). Patentansökan täcker CellRACEs grund och metoden för att bestämma tumörcellernas metastatiska potential. Denna utveckling är avgörande för CellRACEs framgång och är det första steget i projektets strategi för skydd av immateriella rättigheter.

Cline presenterar på Biostock Live
Missade du vår VD Patrik Sundh på Biostock Live den 4 mars?

Du kan se presentationen och Q&A om vägen framåt för Cline på BioStocks Youtube-kanal https://www.youtube.com/c/BioStockStudio/.

Vi kommer att fortsätta hålla dig uppdaterad. Håll koll på webbplatsen och andra kommunikationskanaler för att följa utvecklingen. Kontakta oss gärna om du har frågor eller förslag och glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Med vänlig hälsning,

Team Cline Scientific

Klicka här för att prenumerera på framtida nyhetsbrev och pressmeddelanden.

 https://news.cision.com/cline/SubscriptionRegistrationDialog

Cline Scientific AB (publ)                                                 Telefon: 031-387 55 55
Argongatan 2 C                                                                   E-post: info@clinescientific.com
431 53  MÖLNDAL                                                              Hemsida: www.clinescientific.com

Kort om Cline Scientific
Cline Scientific utvecklar avancerad cancerdiagnostik och stamcellsterapier. Bolaget genomför utvecklingsprojekt inom dessa områden via samarbeten med läkemedelsföretag och akademiska forskningsinstitutioner på global basis. Fokus på projekt inom diagnostik för metastaserande cancer samt utveckling av stamcellsterapier har valts eftersom Clines nanoteknologi här erbjuder nya lösningar på hittills olösta svårigheter. Bolagets unika, patenterade teknologi används i cellbaserade produkter och processer för att driva Life Science projekt till och genom klinisk fas.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Appspotr offentliggör utfall i riktad kvittningsemission

Published

on

By

Den 19 mars 2024 offentliggjorde Appspotr AB (”Appspotr” eller ”Bolaget”) att Bolagets styrelse skulle föreslå att årsstämman den 19 april 2024 beslutar om en kvittningsemission av aktier till fyra av Bolagets fordringshavare som har åtagit sig att kvitta sina fordringar om sammanlagt cirka 1,5 MSEK, vilket medför att Bolagets skuld minskar med motsvarande belopp (”Kvittningsemissionen”). Årsstämman den 19 april 2024 beslutade att godkänna Kvittningsemissionen och de fyra fordringshavarna har nu tecknat och tilldelats samtliga aktier i Kvittningsemissionen.

Årsstämman som hölls den 19 april 2024 beslutade i enlighet med styrelsens förslag, som offentliggjordes den 19 mars 2024, att genomföra Kvittningsemissionen till fyra av Bolagets fordringshavare – Kattson i Sverige AB (ägt och kontrollerat av styrelseordföranden Håkan Johansson), Growth Mgmt AB (ägt och kontrollerat av tidigare styrelseordföranden Peter Wendel), Spencer Ventures AB ägt och kontrollerat av styrelseledamoten Bobby Spencer) samt Lissåker Consulting AB (ägt och kontrollerat av Bolagets verkställande direktör Anders Lissåker) – genom vilken fordringshavarna kvittar sammanlagt 1 498 927,35 kronor mot 4 051 155 nya aktier. De fyra fordringshavarna har nu tecknat och tilldelats samtliga aktier i Kvittningsemissionen.

Genom Kvittningsemissionen ökar antalet aktier och röster i Bolaget med 4 051 155, till 16 091 352. Aktiekapitalet ökar med 283 580,85 SEK, till 1 126 394,64 SEK. Kvittningsemissionen innebär en utspädningseffekt om cirka 25 procent, baserat på antalet aktier och röster i Bolaget efter Kvittningsemissionen.

För ytterligare information, kontakta:

Anders Lissåker, verkställande direktör

Mobil: +46 70 693 17 93

E-post: info@appspotr.com

Mangold Fondkommission AB är Bolagets Certified Adviser.

Om Appspotr
Appspotr är ett IT-bolag som utvecklar, säljer och marknadsför mjukvarulösningar för utveckling av mobila appar med fokus på Low Code som innebär att användaren kan skapa mobila appar utan förkunskaper inom kodning. Via bolagets plattform Appspotr 3 erbjuds tjänster relaterade till formgivning, innehåll och publikation som innebär snabbare, effektivare produktion av appar till en väsentligt lägre kostnad. Kunderna återfinns bland annat inom IT-bolag, webbutvecklare och andra företag vilka utvecklar mobila applösningar till slutkund samt inom företag och organisationer med behov av apputveckling inom organisationen. Moderbolaget Appspotr AB har sitt säte i Göteborg. Dotterbolaget Appspotr South Asia Ltd har sitt säte i Colombo, Sri Lanka.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Evelina Edfors får SWEA-stipendium på 15 000 USD – blir gästforskare vid Princeton University

Published

on

By

Stipendiet går till att stötta Evelinas vistelse som gästdoktorand vid Princeton University i USA, läsåret 2024-2025. I Princeton kommer Evelina att samarbeta med professor Lara Buchak, som är en ledande forskare inom religiösa traditioner och oenighet.

 

Juryn skriver i sin motivering:

“Evelina Edfors avhandling utgörs av ett analytiskt och filosofiskt studium av religiös oenighet, med specifikt fokus på när oenighet råder mellan religiösa auktoriteter. Dessa auktoriteter är ofta tongivande både för troende människor, men också i dialog med andra religioner och med det omgivande samhället. Stor vikt kommer således att läggas på dessa auktoriteter i avhandlingen.

“Evelinas ambition är att kunna presentera sina forskningsresultat för en bred publik och på så vis bidra till en god och nyanserad debatt samt att kunna erbjuda guidning och dialog till det som i nuläget är en stökig och konfrontativ samhällsdebatt.”

“Vi är övertygade om att Evelinas forskning kommer att bidra till en sundare diskussion, och att bygga broar mellan människor av olika trosuppfattning.”

Evelina Edfors om att få stipendiet:

”Det känns som en enorm ära att få tilldelas detta stipendium”, säger Evelina Edfors.  

“Jag är mycket stolt över att få SWEAs förtroende i min forskning, och känner mig lättad över att genom SWEAs ekonomiska stöttning kunna genomföra min efterlängtade forskningsvistelse vid Princeton University.”

Lotta Rigby Fors, Ordförande SWEA International:

“SWEA delar varje år ut 15 000 USD till forskare inom det interkulturella området. Med stipendiet vill vi bidra till att stötta och lyfta forskning kring interkulturella relationer. Vi är mycket glada över att Evelina Edfors nu får en chans att slutföra sin avhandling om religiös oenighet vid Princeton University.”

Bakgrundsfakta

Evelina Edfors är doktorand i religionsfilosofi vid Uppsala universitet, med utbildningsbakgrund inom både religionsvetenskap och filosofi. Evelina bedriver forskning om mångfald och oenighet. I sitt avhandlingsprojekt undersöker hon svårigheter som kan uppstå när olika religiösa uppfattningar och traditioner möts i en interkulturell miljö, samt hur interkulturell och interreligiös oenighet kan hanteras på ett rationellt och respektfullt sätt.”

SWEA International är ett globalt nätverk för svenska och svensktalande kvinnor som bor – eller har bott – utomlands. Med cirka 6000 medlemmar i ett 70-tal avdelningar över hela världen är SWEA den största ideella Sverigefrämjande organisationen utanför Sverige. Varje år delar SWEA ut stipendier och donationer för mer än 2 miljoner kronor.

Agneta och Gunnar Nilssons stipendium för studier av interkulturella relationer

Stipendiet vänder sig till sökanden som har avslutat sina grundstudier om minst tre år vid universitet eller högskola i Sverige. Den som söker, skall ha etablerat en direkt kontakt för sina interkulturella studier med en institution eller universitet i utlandet.

Juryn för 2024 års stipendium har bestått av:

Paula Fernström Hasselgren, SWEA Göteborg

Eva Windrup, SWEA Stockholm

Charlotta Johansson, Svenska institutet

 

PressförfrågningarVänligen kontakta:media@swea.org

Continue Reading

Marknadsnyheter

Heliga Birgitta-forskare får SWEA-stipendium på 15 000 USD

Published

on

By

Phil Beier tilldelas SWEA Internationals stipendium 2024 för forskning i det svenska språket, litteraturen och/eller kulturen. För hans avhandling om den heliga Birgittas betydelse för det svenska skriftspråkets utveckling tilldelas han 15 000 USD. Phil Beier är doktorand vid Humboldt-Universität zu Berlin. 

 

Juryn skriver i sin motivering:

“I avhandlingen Sociolinguistic Perspectives and Registers in Birgitta’s Revelations: A study on Situational and Functional Variation in the Swedish Tradition of Liber Celestis IV studerar Beier den heliga Birgittas betydelse för det svenska skriftspråkets utveckling genom att jämföra olika textversioner av uppenbarelsebok nr IV. 

Phil Beier fokuserar på hur samhälleliga strömningar har givit upphov till språkliga förändringar och ger ett fördjupat och betydelsefullt sociolingvistiskt bidrag till den aktiva svenska Birgitta-forskningen.”

Phil Beier kommer att använda stipendiet för att främja Birgitta-forskningen:

“Jag blev glatt överraskad, hedrad och lättad, eftersom stipendiet innebär att jag nu kan fokusera  helhjärtat  på att slutföra min avhandling, säger Phil Beier.”

“Jag vill uppmärksamma forskningssamhället om att relevant forskning i svensk språkvetenskap bedrivs också vid institutioner utanför Sverige.” 

“Jag vill också fördjupa mina befintliga kontakter och knyta nya för att vidga mitt nätverk. Stipendiet skulle också ge mig möjligheten att äntligen få möta forskare som Roger Andersson, Lars Wollin och Jonas Carlquist vid Umeå universitet, och diskutera mitt projekt med dem. Stipendiet ger mig även möjlighet att främja kontakten mellan svenska institutioner och Nordeuropa-Institutet vid Humboldt-Universität zu Berlin.”  

SWEA Internationals ordförande Lotta Rigby Fors:

“Årets stipendiat bidrar med viktig kunskap om det svenska språkets utveckling. Det är med stolthet SWEA bidrar till att stötta forskare. Med stipendiet från SWEA kan Phil Beier slutföra sin avhandling och dela sin kunskap med kollegor runt om i Europa.”

SWEA International är ett globalt nätverk för svenska och svensktalande kvinnor som bor – eller har bott – utomlands. Med cirka 6000 medlemmar i ett 70-tal avdelningar över hela världen är SWEA den största ideella Sverigefrämjande organisationen utanför Sverige. Varje år delar SWEA ut stipendier och donationer för mer än 2 miljoner kronor.

SWEA Internationals stipendium för forskning i svenska språket, litteraturen och/eller kulturen ges till en väl meriterad doktorand. Stipendiet är avsett som forskningsanslag att användas som hjälp att komma vidare och slutföra avhandlingen.

Litteraturstipendiets Jurymedlemmar: Ann-Charlotte Harvey, dramaturg och professor emerita vid Theater of Art, San Diego Universitet, Ida Kolovrat Zelic, svensklektor, Svenska Institutet vid Nordeuropa-institut, Humboldt-Universität zu Berlin samt Christina Sjöblad, litteraturvetare och professor emerita vid Lunds universitet.

https://swea.org/

 

PressförfrågningarVänligen kontakta:media@swea.org

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.