Nyhetsbrev juni 2021 – Påbörjar nästa steg i resan

| 21 juni, 2021 | 0 kommentarer

När det första halvåret avslutas vill vi reflektera över och dela med oss av några spännande nyheter och dyka djupare i ett av våra projekt, StemCART.

Cline flyttar till Nasdaq First North Growth Market

Måndagen den 14 juni samlades Cline Scientific-teamet i Wistrand Advokatbyrås videostudio för att ringa i klockan och öppna handel med Clines aktier på Nasdaq First North Growth Market. Milstolpen möjliggjordes av teamets arbete tillsammans med vår nya Certified Advisor Redeye och våra juridiska rådgivare på Wistrand till vilka vi riktar ett stort tack! I den virtuella ceremonin deltog vår styrelse, investerare och andra i Cline Scientific- familjen. Du kan se höjdpunkter, som att Cline hälsas välkommen till Nasdaq vid Times Square i New York City, på vår webbplats.

Cline Scientific har kommit långt på sin resa sedan vi noterades på Spotlight Stock Market 2015. Idag utvecklar Cline två kliniska produkter inom viktiga områden som påverkar patienter över hela världen. Övergången till Nasdaq, med sitt internationella fokus, är en möjlighet för Cline att locka medarbetare, partners och kapital från hela världen. Vi är tacksamma för våra aktieägare och deras stöd och ser fram emot nästa kapitel i Clines utveckling.

Välkomnar nya styrelseledamöter

I juni månad höll Cline sin årsstämma 2021 genom förhandsröstning. Från detta möte har nu Cline styrelse två nya medlemmar, Johan Bjurquist och Mattias Andrup. I detta nyhetsbrev vill vi presentera styrelseledamöterna kort. Välkommen till teamet Johan och Mattias!

Johan Bjurquist
Johan Bjurquist är ett bekant ansikte för Cline och var styrelseledamot i Cline Scientific från 2015 till 2018 innan han fungerade som Liv Diagnostics AB VD fram till 2020. Johan Bjurquist har en omfattande bakgrund inom försäljning och marknadsföring med mer än 20 år i både globala och lokala organisationer. Johan har arbetat som nordisk försäljningschef på D.O.R.C. Scandinavia AB, global produktchef på Mölnlycke Health Care AB, och affärsområdeschef på NovAseptic AB (Millipore). Han är för närvarande nordisk försäljnings- och marknadschef/COO för Medilens Nordic AB. Som en erfaren styrelseledamot kommer Johan med en mängd kunskap och hans historia med CellRACEs utveckling kommer att vara av stort värde för Cline framöver.

Mattias Andrup
Mattias Andrup är chef för medicinska frågor med en lång bakgrund inom läkemedelsindustrin. Han har omfattande expertis inom hälso- och sjukvårdstjänster, inklusive kvalitetsfrågor, regleringsfrågor och läkemedelsövervakning för medicinsk utrustning och kliniska prövningar. Han har tidigare varit nordisk marknadschef för Bayer Pharmaceuticals Division och är för närvarande chef för medicinska frågor för ABIGO Medical AB. Cline tror att Mattias är ett utmärkt tillskott eftersom han kommer att tillföra expertis inom regelverk och klinisk prövning, vilket är viktigt för arbetet med att föra både StemCART och CellRACE till marknaden.

StemCART

Förra veckan färdigställdes vårens samarbete med Chalmers University of Chemistry genom två masterstudenter med en presentation av deras resultat. Teamet gjorde ett utmärkt jobb och det arbete som utförts tillsammans med oss på Cline kommer att vara av stort värde för vårt broskterapiprojekt, StemCART.

En av de unika delarna av StemCART-behandlingen är kombinationen av våra allogena iPSC-härledda kondrocyter med en biokompatibel matris som kommer att hysa och stödja cellerna och deras läkningskapacitet. Jämfört med andra metoder där fritt rörliga celler injiceras i en skadad led, kommer denna kombination att säkerställa att cellerna kan läka brosk samt hålla sig fixerade på platsen i en bärande miljö i en knäled.

Som en del av utvecklingen av Clines unika matrissystem var syftet med projektet under våren att utveckla olika cellbärarmaterial och metoder för att integrera våra celler i matrisen, samt lämpliga sätt att analysera effektiviteten av integration och läkning. Projektet var ett utmärkt tillfälle att samarbeta med Chalmers och få kunskap och resultat inom vävnadsteknik. Framgången för projektet visas av de nyutvecklade matriserna som fungerar som en god grund för vårt broskterapiprojekt framåt.

Matrisprojektet inom StemCART har under de senaste fem månaderna varit ett mycket insiktsfullt och fruktbart samarbete. En unik StemCART-matris erbjuder viktig funktionalitet för den slutliga behandlingen i syfte att bota dem som lider av artros. Studenterna gjorde ett fantastiskt jobb och vi riktar ett varmt tack till både dem och Chalmers tekniska högskola.Säger PhD Hanne Evenbratt, Produktutvecklingschef.

Tillsammans med produktutvecklingen i labbet har teamet förberett sig för en ex vivo proof of concept-studie som planeras i slutet av 2021. Detta inkluderar möten med experter, planering av experimenten och förberedelse av en ansökan om etiskt godkännande för att studera brosk från patienter, vilket kommunicerades i slutet av maj.

För de andra projekten som ingår i Clines FoU-portfölj, CellRACE och ett samarbete med Astra Zeneca i V.A. Cure-projektet, återkommer vi med fler nyheter i senare nyhetsbrev om hur dessa projekt fortskrider och när information är redo att kommuniceras.

Från hela Cline-teamet vill vi önska dig en trevlig och säker sommarperiod och vi ser fram emot att dela en ännu mer spännande andra hälft av 2021!

Med vänlig hälsning, 

Team Cline Scientific

Cline Scientific AB (publ)                                                 Telefon: 031-387 55 55
Argongatan 2 C                                                                   E-post: [email protected]
431 53  MÖLNDAL                                                              Hemsida: www.clinescientific.com

Kort om Cline Scientific
Cline Scientific utvecklar avancerad cancerdiagnostik och stamcellsterapier. Bolaget genomför utvecklingsprojekt inom dessa områden via samarbeten med läkemedelsföretag och akademiska forskningsinstitutioner på global basis. Fokus på projekt inom diagnostik för metastaserande cancer samt utveckling av stamcellsterapier har valts eftersom Clines nanoteknologi här erbjuder nya lösningar på hittills olösta svårigheter. Bolagets unika, patenterade teknologi används i cellbaserade produkter och processer för att driva Life Science projekt till och genom klinisk fas.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *