Nytt pris ska hylla inspirerande pedagoger

| 31 augusti, 2021 | 0 kommentarer

Nacka kommun lanserar i morgon ett nytt pris för att uppmärksamma och hylla inspirerande pedagoger som är anställda vid Nackas förskolor eller skolor. Utmärkelsen kommer att delas ut årligen med start 2021, och ska uppmuntra och motivera pedagoger i deras arbete med områden som är viktiga ur ett samhälls- eller kvalitetsperspektiv. De nominerade kandidaterna utses av Nackaborna, som också röstar fram sex pristagare i tre kategorier.

– Pedagoger som är inspirerande innovatörer har stor betydelse för elevernas skolresultat, säger Monica Brohede Tellström (L), ordförande i utbildningsnämnden. I våra förskolor och skolor finns både personer och team som gör det lilla extra för att bidra till ökad kvalitet och som gör det lättare att nå målen. Nu vill vi uppmärksamma både personer och arbetslag vars arbete är nydanande och som inspirerar och motiverar eleverna. Jag ser fram emot att vara med i processen att identifiera dessa innovatörer med hjälp av Nackaborna!

Utmärkelsen Lära delas ut i tre kategorier:

  • Årets lärspridare – Med lärprocessen och barnet/eleven i fokus uppdaterar och förädlar pedagogen sin kunskap och delar med sig till andra.
  • Årets lärinnovatör – Med lärprocessen och barnet/eleven i fokus, lär pedagogen nytt och skaffar helt ny kunskap samt testar nya arbetssätt.
  • Årets lärteam – Med lärprocessen och barnet/eleven i fokus, utvecklar pedagogerna tillsammans nya arbetssätt, håller sig ständigt uppdaterade och delar med sig av sin kunskap till varandra.

Utmärkelsen ska varje år utgå från olika aktuella teman. För 2021 är två områden utvalda som båda kan ses som konsekvenser av pandemin:

  • Digitalisering. De nominerade kandidaterna har utvecklat metoder och arbetssätt för distansundervisning, digitala arbetssätt eller digitala verktyg för till exempel dokumentation eller föräldrasamverkan.
  • Rörelse. De nominerade kandidaterna har utvecklat metoder och arbetssätt för att främja barns och elevers fysiska aktivitet.

Nomineringen öppnar den 1 september 2021 och pågår till den 30 september, då kan alla Nackabor nominera kandidater på nacka.se. Mellan den 18 oktober och 8 november kan Nackaborna rösta på de nominerade kandidaterna på nacka.se.

Prissumman för 2021 är 25 000 kr till sex mottagare av utmärkelsen. De nominerade kandidaterna kan verka inom hela utbildningsområdet, det vill säga förskola, pedagogisk omsorg, fritidshem, grund- eller gymnasieskola i Nacka eller i någon av skolorna för vuxenutbildning i Nacka. Både kommunala och fristående verksamheter omfattas. Mottagarna av utmärkelserna tillkännages i november 2021 och priset delas ut under våren 2022. Mer information finns HÄR.

Mer information

Monica Brohede Tellström (L), ordförande i utbildningsnämnden, 08 – 718 94 08, [email protected]

Susanne Nord, utbildnings- och arbetsmarknadsdirektör, 08 – 718 97 65, [email protected]

Helene Andersson[email protected]

Nacka kommun, 131 81 Nacka. Telefon 08-718 80 00
———————————————————————————————-
Besök gärna Nacka kommuns pressrum på: nacka.se/press
I pressrummet kan du läsa pressmeddelanden, hämta pressbilder, hitta allmän information om Nacka kommun samt kontaktuppgifter.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *