OBS FÖRTYDLIGANDE: Manifestation mot bo-orättvisan, 3 september genom Koppargården i Landskrona

| 2 september, 2022 | 0 kommentarer

FÖRTYDLIGANDE AV ADRESS FÖR MANIFESTATIONEN I LANDSKRONA.

Manifestationen är en del i en landsomfattande dag av demonstrationer och evenemang för att uppmärksamma bostadsbristen, trångboddheten och renovräkningarna som skapar en ohållbar och orättvis bostadsmarknad i Sverige. Manifestationen genomförs lördag 3 september, klockan 10.30-11.30 med start vid lekplatsen Storan vid Koppargården i Landskrona och organiseras av Hyresgästföreningen region norra Skåne.

– Bostaden är central för att livet ska fungera. Just nu ser vi en bostadsbrist som riskerar att explodera när byggtakten går ner, en ökad trångboddhet och allt fler renoveringar som leder till chockhöjningar av hyran. Vi får inte fortsätta normalisera en dysfunktionell bostadsmarknad och därför kräver vi att politikerna agerar mot bo-orättvisan, säger Marie Linder, förbundsordförande Hyresgästföreningen.

Hyresgästföreningen mobiliserar sin folkrörelse för att uppmärksamma bo-orättvisan och för att lyfta upp konkreta förslag på lösningar som kommer göra stor skillnad för Sveriges 3,5 miljoner hyresgäster.

På plats kommer bland annat förbundsordförande Marie Linder att tala och det bjuds på lite dricka och musik.

– Vi måste lyfta vikten av en politik som garanterar allas rätt till en egen bostad och hyror som människor har råd med. Alla är välkomna att komma och manifestera med oss på lördag, säger Liz Jönsson, regionordförande i Hyresgästföreningen norra Skåne.

Praktisk information

Dag: Lördag 3 september
Tid: 10.30-11.30

Plats: Samling vid lekplatsen Storan vid Koppargården, (cirka adress: Emaljgatan 8)

Så här genomför vi manifestationen, planerad rutt och aktiviteter:

Region Norra SkåneRegional pressjour Norra Skåne010- 45 [email protected]

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.