Connect with us

Marknadsnyheter

Odinwell AB (publ.) Delårsrapport Q3 2024

Published

on

Odinwell AB (”Odinwell” eller ”Bolaget”) offentliggör härmed delårsrapport Q3 för 2024. Rapporten finns tillgänglig som bifogat dokument samt på bolagets hemsida (https://odinwell.com). Nedan följer en kort sammanfattning av delårsrapporten. 

Tredje kvartalet (2024-07-01 – 2024-09-30)

  • Bolagets intäkter uppgick till 987 KSEK (1 036 KSEK).
  • Rörelseresultatet uppgick till -1 434 KSEK (-1 489 KSEK).
  • Resultat per aktie uppgick till -0,05 SEK (-0,07 SEK).

I parentes ovan beskrivs motsvarande period föregående år.

Väsentliga händelser under tredje kvartalet

  • Odinwell har uppnått nästa mål – produktion av testserie påbörjad.
  • Odinwell skickar in ny patentansökan för optiska sensorer inom sårvård.

Väsentliga händelser efter periodens utgång

  • Tillförordnad VD i Odinwell AB utses till ordinarie VD.
  • Odinwell går in i nästa fas med stöd av bakteriedata från labbmiljö.

Övriga händelser

  • Odinwell meddelar att valberedningen är utsedd inför årsstämman 2025.

VD har ordet

Det är med stor glädje jag delar med mig av de framsteg vi har gjort under det tredje kvartalet. Vår resa mot att utveckla en banbrytande demoprodukt har varit fylld av framgångar och lärdomar. Här är några av de viktigaste milstolparna vi har uppnått:

Testserieproduktion och biomarkörmätningar: Vi har med framgång producerat en testserie och genomfört mätningar på vår primära biomarkör med mycket goda resultat. Detta är ett stort steg framåt i vår strävan att leverera en pålitlig och effektiv produkt.

Förbättrad sensornod: Vår sensornod har genomgått omfattande förbättringar både i design och tillverkningsprocess, vilket har resulterat i ökad känslighet. Dessa förbättringar gör att vi kan identifiera bakterietillväxt tidigt hos patienten och på så sätt minska problemen för patienten.

Användargränssnitt och mjukvaruarkitektur: Vi har nu ett grundutförande av vårt användargränssnitt och mjukvaruarkitektur som är redo att användas. Med detta som bas kan vi tillsammans med våra partners och med vården anpassa utseende och funktioner efter deras specifika behov.

Bakterieanalysmetod: Vi etablerade en mikrobiologisk metod för att kunna analysera kliniskt relevanta bakterier i laboratoriemiljö. Arbetet har redan burit frukt i början av fjärde kvartalet, vilket vi har rapporterat i ett pressmeddelande.

Patentansökan: Baserat på de insikter vi har fått under utvecklingsarbetet har vi lämnat in en patentansökan i september. Vi stärker vårt immateriella skydd och positionerar oss väl för framtida tillväxt.

Sammanfattningsvis kan vi konstatera att vi följer den plan som presenterades i den senaste kvartalsrapporten, och i flera avseenden överträffar vi förväntningarna och genomförts med kostnadskontroll. Vi ser med tillförsikt fram emot att inleda samtal med potentiella partners under det fjärde kvartalet. Att etablera ett partnerskap med ett sårvårdsföretag kräver en djup förståelse för deras behov och förutsättningar, och vi är väl förberedda för denna utmaning.

Vi kommer framåt även att fortsätta förfina vår produkt, genomföra forskningsaktiviteter som tar oss närmre den kliniska verkligheten inom vården, samt arbeta med produktionskedjan.

Vi tackar för ert fortsatta stöd och ser fram emot att dela fler framgångar med er.

Marcus Andersson, VD Odinwell AB

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Marcus Andersson, VD Odinwell AB (publ)

Telefon: +46 (0)739 674 128
E-post: 
info@odinwell.com
Hemsida: www.odinwell.com

Om Odinwell

Odinwell bedriver utveckling inom sårvårdsområdet och har tagit fram en patenterad teknologi för smarta bandage och plåster. Teknologiplattformen möjliggör kostnadseffektiv och kontinuerlig optisk mätning av sår genom att analysera förändringar i sårmiljön såsom förekomst och tillväxt av bakterier. Odinwell är noterade på Spotlight Stock Market (ODIN).

Continue Reading

Marknadsnyheter

Britta Söderqvist blir ny chef för Statens museer för världskultur

Published

on

By

Regeringen har i dag beslutat att utse Britta Söderqvist till ny överintendent och chef för Statens museer för världskultur. Britta Söderqvist är sedan 2016 avdelningschef för Göteborgs museer och konsthall vid Kulturförvaltningen i Göteborgs Stad. Hon tillträder tjänsten den 17 februari 2025.

– Det är med glädje jag kan meddela att regeringen i dag har utsett Britta Söderqvist till överintendent och chef för Statens museer för världskultur. Hon är en erfaren chef och ledare som haft ledande positioner inom museisektorn. Britta Söderqvist har drivit strategiska förändrings- och utvecklingsarbeten i sina tidigare roller och har god erfarenhet av att arbeta med att tillgängliggöra konst och kultur för en bred publik. Hon har mycket goda förutsättningar för att leda myndigheten framåt, säger kulturminister Parisa Liljestrand.

Britta Söderqvist har bland annat arbetat som enhetschef för Innehåll och lärande på Statens museer för världskultur. Hon är i dag ytterst ansvarig chef för Göteborgs museer och konsthall, Sveriges största kommunala musei- och konsthallsverksamhet. Den publika verksamheten omfattar Göteborgs konstmuseum, Göteborgs stadsmuseum, Sjöfartsmuseet Akvariet, Röhsska museet och Göteborgs Konsthall. 

– Jag är så glad för förtroendet att få leda den här myndigheten. Med omsorg om den globala samlingen, om människor och om samhälle ska vi fortsätta arbetet med att erbjuda angelägna museiuppleveler, säger Britta Söderqvist.

Statens museer för världskultur

Statens museer för världskultur består av fyra museer i Sverige; Etnografiska museet, Medelhavsmuseet och Östasiatiska museet i Stockholm samt Världskulturmuseet i Göteborg. Statens museer för världskulturs huvudsakliga uppgifter är att: 

• Visa och levandegöra kulturer i världen med utgångspunkt i de samlingar som myndigheten förvaltar. Myndigheten ska verka för att dess verksamhet ska vara en angelägenhet för alla människor i samhället.
• Dokumentera och belysa olika kulturers yttringar och villkor samt kulturmöten och kulturell variation, historiskt och i dagens samhälle, nationellt och internationellt.

Sara Persson
Pressekreterare åt kulturminister Parisa Liljestrand
Mobil: 076-112 78 19
sara.e.persson@regeringskansliet.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Tietoevry Care partner i nordiskt hackaton för bättre koordinerad vård och omsorg

Published

on

By

Tietoevry Care, ledande mjukvarubolag inom AI och datadriven vård, deltar i ett nordiskt hackaton som anordnas av Stockholms universitet, Karolinska Institutet och Health Data Sweden. Hackatonet, som äger rum i mars 2025, har som mål att förbättra samordningen och interoperabiliteten inom hälso- och sjukvårdssystemen för multisjuka patienter. 

Målet med detta hackaton är att skapa och testa innovativa processer, modeller och standarder för ökad interoperabilitet inom elektroniska hälso- och sjukvårds-informationssystem. Fokus är utveckling av en gemensam konceptuell modell för överföring av information mellan digitala konsultationsplattformar, medicintekniska system och journalföringssystem. Det huvudsakliga scenariot är ”Samordnad vård och omsorg av multisjuka patienter”.  

Tietoevry gör Lifecare Open Platform tillgänglig för deltagarna 

Lifecare Open Platform kommer vara tillgänglig för deltagarna att bygga sina idéer på. Open Platform som nyligen valdes av ett av världens mest framstående universitetssjukhus, bygger på pöppna standarder och är en katalysator för innovationer och stegvis transformation av vårdsystem. 

”Vi är glada över att vara partner i detta hackathon och tillhandahålla vår expertis och Lifecare Open Platform för deltagarna. Innovation för att förbättra vård och stöd för multisjuka patienter är en viktig prioritering. Det här initiativet är ett viktigt steg mot bättre samordning och informationsutbyte inom hälso- och sjukvården, säger Kari-Antti Kuosa, Head of Technology and Architecture Tietoevry Care. 

”Detta hackaton är en fantastisk möjlighet att utveckla innovativa lösningar som kan stödja hela vårdkedjan, från kommunal omsorg till primärvård, och göra skillnad för både vårdpersonal och patienter på riktigt” säger Jahn Sundin, Produktchef Welfare Sweden på Tietoevry Care. 

”Vi är mycket entusiastiska över att ha med både Cambio och Tietoevry på hackatonet i mars, där vi kan visa på hur en öppen plattform kan bidra till bättre koordinerad vård och omsorg.” säger Monica Winge, projektledare för hackaton på Health Data Sweden.  

Hackatonet startade den 19 november med en inledande workshop. Den 21 januari 2025 hålls en ny workshop, där behov och krav samt innehåll för hackatonet kommer att diskuteras. Den 18-20 mars äger hackatonet rum. 

För mer information, vänligen kontakta  
Tietoevry Nyhetsdesk, news@tietoevry.com, +358 40 570 4072 

 
Tietoevry Care moderniserar vård och omsorg med Lifecare, en familj av modulära, öppna och interoperabla programvaror som stödjer vardagen för över 10 miljoner nordiska medborgare. Vår datadrivna approach gör det möjligt för vårdpersonal att upptäcka kritiska insikter och leverera rätt stöd vid rätt tidpunkt, vilket säkerställer en smidigare och mer personlig vårdupplevelse för alla.   

Vi är en del av Tietoevry, ett ledande IT-företag med en årlig omsättning på cirka 3 miljarder EUR. Företagets aktier är noterade på NASDAQ-börsen i Helsingfors och Stockholm samt på Oslo Børs. www.tietoevry.com  

Continue Reading

Marknadsnyheter

Ny utredning ska föreslå obligatorisk språkförskola och bättre förutsättningar för förskolan

Published

on

By

De barn som går i förskolan har bättre förutsättningar att sedan klara skolan, men barn med utländsk bakgrund deltar i förskolan i lägre utsträckning än andra barn. Regeringen tillsätter nu en utredning som bland annat ska föreslå obligatorisk språkförskola och åtgärder som ska ge förskolan bättre förutsättningar, bland annat genom att säkerställa att alla barngrupper har lämplig storlek och en bra personaltäthet.

När förskolan fungerar som bäst ger den alla barn som deltar i den, oavsett bakgrund, en bra grund att stå på inför skolstarten. Förskolan spelar också en viktig roll för barns språkutveckling, särskilt för de barn som inte har svenska som modersmål. Oavsett var i landet ett barn bor eller vilken förskola det går i ska verksamheten vara av god kvalitet. Men förutsättningarna att erbjuda en likvärdig utbildning för barnen varierar i landet. Granskningar visar på stora kvalitetsskillnader, både mellan förskolor men också mellan avdelningar på samma förskola.

Regeringen tillsätter nu en utredning som bland annat får i uppdrag att utreda och föreslå hur Sveriges förskolor ska få förutsättningar att erbjuda en likvärdig utbildning av god kvalitet. Det gäller bland annat reglering av barngruppernas storlek och personaltätheten. Utredningen ska också överväga och föreslå andra åtgärder förutom reglering för att säkerställa att alla barngrupper har lämplig storlek.

– Sverige ska vara ett land fyllt av klassresor där varje generation får det bättre än den förra. Ingenting är då viktigare än en bra start i livet. Vi behöver göra mer för att alla barn ska få med sig svenska språket tidigt i livet och här spelar förskolan en viktig roll. Vi kommer införa obligatorisk språkförskola. Det stärker också förutsättningarna för att klara skolan, som är ett viktigt vaccin mot utanförskap och kriminalitet, säger statsminister Ulf Kristersson.

– På många håll är barngrupperna alldeles för stora. En kombination av lagom stora barngrupper, bra personaltäthet och att personalen har goda språkkunskaper kan ge förskolan bättre förutsättningar att ge alla barn en bra grund att stå på inför skolstarten. Det är viktigt för alla barn, men särskilt viktigt för de som behöver förskolan som mest, säger skolminister Lotta Edholm.

En obligatorisk språkförskola och språkkrav för personalen

Utredningen ska också se över hur det kan införas en så kallad språkförskola. Språkförskolan ska vara obligatorisk för barn som visar påtagliga brister i språkutvecklingen i svenska på grund av att de inte i tillräcklig utsträckning exponeras för svenska i sin hemmiljö. Utredningen ska även föreslå hur det kan införas tydligare nationella krav på personalens kunskaper i svenska språket.

Som särskild utredare tillsätts Eva Broström. Uppdraget ska redovisas senast den 18 december 2025.

Kontakt

Hanna Strömberg, pressekreterare hos Ulf Kristersson, 076-128 61 69, hanna.stromberg@regeringskansliet.se

Ellen Kult, pressekreterare hos Lotta Edholm, 076-140 15 28, ellen.kult@regeringskansliet.se

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.