OECD-rapport visar på hälsans betydelse

| 11 november, 2021 | 0 kommentarer

Svensk sjukvård håller hög kvalitet, men tillgängligheten behöver förbättras. Det visar OECD:s stora rapport ”Health at a glance”, som också visar på de stora negativa effekterna av ohälsa och vikten av förebyggande arbete.

– Svenskarnas och stockholmarnas sjukvård håller mycket hög klass, men ibland är det för svårt att komma till vården. Pandemin har ökat vårdköerna kraftigt, och därför är vårt arbete för att betala av vårdskulden så viktigt för den långsiktiga hälsan. Stockholm ska tillbaka till landets bästa tillgänglighet. Men vi behöver också en nationell sjukvårdspolitik som fokuserar på medborgarnas tillgänglighet till vården, säger hälso- och sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L). 

OECD-rapporten belyser hur vården i många länder klarat pandemin, men också de stora kostnaderna och lidandet. Den mentala hälsan har också påverkats kraftigt negativt. Samtidigt finns de välkända livsstilsrelaterade fysiska hälsoproblemen kvar med sina stora negativa effekter för livskvalitet och livslängd.

– I Sverige har vi generellt en god hälsa, men hälsan är ojämlik. Det kan inte hälso- och sjukvården lösa ensam! I Stockholm arbetar vi med att stärka vårdcentralerna, fördelar vårdresurser efter vårdbehov, har flera stödinsatser för barnfamiljer i utsatta förhållanden, och ska testa hälsosamtal. Men hälsa måste bli en del av den nationella beredskapen och integrationspolitiken för att vi ska kunna få kraftfullt genomslag i fler samhällssektorer, understryker Anna Starbrink (L).

Ta del av hela OECD-rapporten ”Health at a glance” här https://www.oecd-ilibrary.org/social-issues-migration-health/health-at-a-glance-2021_ae3016b9-en

 

Rasmus Jonlund, kommunikationschef, Liberalerna i Region Stockholm, presstelefon 08-737 25 29, [email protected]

 

Vi är Liberalerna i Stockholms län, och Region Stockholm. För en modern hälso- och sjukvård med större frihet för patienterna. För en modern kollektivtrafik, trygg och attraktiv för fler resenärer. För en modern region för alla stockholmare, med digital tillgänglighet, möjligheter till god hälsa, arbete och ett rikt kulturliv.

För en frihet, värd att försvara.

 

Pressbild Anna Starbrink finns här https://news.cision.com/se/liberalerna-i-stockholmsregionen/i/anna-starbrink–halso–och-sjukvardsregionrad-i-region-stockholm,c2907313

Följ liberala nyheter i Stockholms län:
news.cision.com/se/liberalerna-i-stockholms-lan
stockholm.liberalerna.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *