OptiFreeze lanserar OptiBoost[TM] i butik, starten på kommersiell utrullning

| 7 april, 2021 | 0 kommentarer

Från fredag 9 april kommer konsumenter att kunna köpa behandlade rosor i två skånska butiker. OptiFreeze samarbetspartner, APH startar produktionen och butikerna kommer att skyltas upp enligt det butikskoncept för OptiBoostTM som tagits fram tillsammans med SRC Scandinavian Retail Center. OptiFreeze kommer därmed att börja få intäkter.

”Jag är mycket glad och den 9 april är en historisk dag för OptiFreeze eftersom det är starten för intäkter i vårt OptiBoost-projekt. Även om det inte kommer att vara gigantiska volymer i början är detta en mycket viktig milstolpe i vår fortsatta utveckling. Starten på vår globala lansering är gjord.

Tack till teamen på OptiFreeze, APH och SRC för bra utfört arbete! ” säger Ulf Hagman, VD i OptiFreeze.

Rosorna som är behandlade med OptiBoostTM hittar man till att börja med på ICA Maxi Västra Hamnen i Malmö och ICA Toppen i Höllviken

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Ulf Hagman, VD

+46 733 63 63 80

[email protected]

OptiFreeze AB (publ), 556844-3914, har en patenterad teknologi som kan användas för att förlänga hållbarheten på grönsaker, färsk skuren frukt, blomstersticklingar, snittblommor och andra plantor. Samma teknologi bevarar smak, form och textur på grönsaker, frukter och bär vid frysning. Den kan även användas för att framställa torkade varor som frukt, grönsaker, örter och kryddor med målet att förkorta torktiden samtidigt som smaken, doften och färgen bevaras. Denna teknologi öppnar upp nya affärsmöjligheter för livsmedels- och växtförökningsindustrin över hela världen. OptiFreeze är resultatet av en längre tids forskning vid institutionen för livsmedelsteknik i Lund. Företaget finns i Lund och aktien handlas på Nasdaq First North Growth Market. Erik Penser Bank är Certified Adviser och finns på 08-463 80 00 eller [email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *