Optiker hjälper flyktingar från Ukraina

| 10 maj, 2022 | 0 kommentarer

Kriget i Ukraina har drivit miljontals människor på flykt och många har kommit till Sverige. Ett antal optiker har tagit ett initiativ för att hjälpa dessa flyktingar med synundersökning och glasögon.

Optiker knutna till Synologen har bestämt sig för att hjälpa ukrainska flyktingar med synproblem. I deras butiker får flyktingarna göra sina synundersökningar gratis. 

– Det är både barn och äldre som behöver hjälp. När vi insåg att vi kunde göra en insats för den här gruppen var det ingen tvekan, våra butiker ville direkt vara med på projektet, säger Eva Larsson som är vd hos Synologen.

Optikerna gör undersökningen, men glasögonen behöver fortfarande tillverkas, vilket normalt kostar en del.

– Vår största glasleverantör Carl Zeiss Vision var faktiskt de som kom med idén och lyfte detta som ett sätt att göra verklig skillnad. De erbjöd sig för att leverera glasen gratis. Så från och med nu kan alla ukrainska flyktingar få hjälp med glasögon utan kostnad i våra butiker, säger Eva Larsson.

De butiker som ingår i projektet är:

Optica   Helsingborg
Optica Landskrona
Ystad Optik   Ystad
Juhlins Optik    Bromölla
Skärgårdens Optik Styrsö
Mölnlycke Optik Mölnlycke
Habo Optik    Habo
Prisma Optik Mariestad
Kafa Optik Motala
Optiker Almå  Linköping
Glasögonhuset  Örebro
Mega Optik  Örebro
Optiker Persson  Norrköping
Se & Synas i Strängnäs Strängnäs
Nova Optik  Huddinge
Se & Synas i Alvik Bromma
Årefjällens Optik  Järpen
Strömsunds Optik Strömsund
Östman Optik  Umeå
Lyckeby Optik  Lyckeby

Aktuell butikslista finns på www.zeiss.se/ukraina 

Eva Larsson, tel 08-440 73 52  [email protected]

Om Synologen
Synologen är en rikstäckande medlemsorganisation som består av engagerade och kunniga optiker. Våra lokala optiker erbjuder helhetslösningar inom syn- och ögonhälsa. Synologens medlemmar är de enda av Sveriges optiker som är certifierade inom kvalitet och miljö enligt den internationella ISO-normen. Synologen är Sveriges fria optiker och vi står för kvalitet, kunskap och gott omhändertagande av din synhälsa.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.