OS-drömmar sätts på spel efter mord i Grekland

| 15 maj, 2022 | 0 kommentarer

Efter ett omtumlande år där ingenting har varit sig riktigt likt är reseledaren Anna på plats i Grekland. En grupp simmare med OS-drömmar anländer för en veckas träningsläger, men en kvinnlig deltagare hittas svårt sjuk redan första dagen. Snart står det klart att hon har blivit förgiftad. När ytterligare en av deltagarna insjuknar föds misstankarna om mordförsök.

    Stefanos blir tilldelad fallet och tar hjälp av Anna. När de kommer över en dagbok fylld av detaljerade anteckningarna hopar sig frågorna. Minst en av simmarna bär på mörka hemligheter och vem har egentligen gjort vad?
    Författaren Anna-Maria Ekblad säger själv att hon alltid har haft livlig fantasi och tyckt om att berätta historier. Hon hittar mycket inspiration från sin tid i resebranschen.
    Anna-Maria har bott utomlands under längre perioder, bland annat i Grekland där bok tre i serien om privatspanaren Anna Lindblom utspelar sig. Platsen ligger henne lite extra varmt om hjärtat.
    ”Jag har en stark relation till Grekland och det är det land som jag arbetat i mest”, berättar hon. ”Varje gång jag landar i Grekland känner jag mig hemma. Kalamata var min andra destination som jag arbetade på och som jag fick vara med och öppna för den skandinaviska marknaden. Kalamata är en av mina favoritplatser, där finns höga berg, vackra landskap, oändligt med olivträd och häftig historia.”
    Som alla vet så har Grekland en rik historia som sträcker sig ända tillbaka till antiken och historieintresset är något som är starkt hos Anna-Maria.
    ”Det är något speciellt att komma till de platser där allting en gång utspelade sig”, säger hon. ”Olympia, där de ursprungliga olympiska spelen hölls, besitter en särskild aura. En av mina största upplevelser på platsen är att jag varit med och sett när den olympiska elden tänts inför spelen och hur den sedan färdats runt hela världen innan den slutligen kom fram till årets spel.”
    I boken får vi möta atleter som tränar inför OS-uttagningen. Anna-Maria är dock inte sen med att erkänna att träning är något som kom in senare i hennes eget liv. Hon säger att hon gått från att vara en soffpotatis till att numera utmana sig själv genom att köra olika motionslopp. Hittills har hon tagit sig an bland annat ett sprinttriathlon, tjejklassikern och halvklassikern. Hon hyser stor respekt för och beundrar människor som klarar att ta sig till elitnivå och får representera sitt land och sitt folk.
    Dödsspelen i Olympia är den tredje fristående delen i Anna-Maria Ekblads serie om privatspanaren Anna Lindblom.
    Anna-Maria Ekblad växte upp i Sundsvall, men bor idag i Sollentuna. Under sina 25 år som reseledare har hon bott i flera länder och verkligen lärt känna resebranschen inifrån.

Utkommer 21 maj 2022.

Marknad
[email protected]

Hoi är ett modernt bokförlag som kombinerar styrkan hos ett traditionellt förlag med större frihet, mer delaktighet och bättre villkor för författaren. Vi letar ständigt efter manus med litterära och kommersiella kvaliteter. Välkommen till oss, som läsare eller författare.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.