Owlet lanserar ny kamera till barnkammaren med ett förfinat babymonitorsystem

| 21 september, 2022 | 0 kommentarer

Stockholm – 21 september – Owlet har bevakat fler än en miljon bebisar världen över, och lanserar idag en ny innovation som förväntas hjälpa föräldrar och deras bebisar att sova ännu bättre. Den nya produkten heter Owlet Cam 2 och tillhör Owlets nya generation av bevakningskameror med HD-upplösning. Förutom 1080p HD har den en helt ny artificiell intelligens och med maskininlärning tyder den och lär sig ljud från barnkammaren, för att upptäcka när ditt barn gråter. Nya Cam 2 skickar också videosnuttar till föräldern av ljud och rörelse, tillsammans med data som rumstemperatur och luftfuktighet, så det blir lättare att förstå den lille och dess behov för en god natts sömn.

– Föräldrar och deras bebisar behöver och förtjänar bättre sömn, och det är vad vår senaste innovation ska lösa, säger Kurt Workman, CEO och Owlets grundare.

– Vi vill skapa ett komplett ekosystem i barnkammaren, för att ge föräldrar verktygen och tekniken som kan hjälpa en att ha koll på de små. Den nya och förbättrade kameran är ett perfekt tillägg i vårt ekosystem av babyövervakning, tillsammans med Smart Sock. Med maskininlärningen i Cam 2, videosnuttar och gråtnotifikationer kommer föräldrar vara fullt utrustade med verktygen de behöver för att få en helhetsbild av bebisens mående, fortsätter han.

Nya Owlet Cam 2 HD 1080p visar hur barnet mår oavsett var föräldrarna befinner sig. Med videoinspelningar lär sig också föräldrarna att förstå små nyanser och mönster i hur barnet beter sig i olika situationer – innan barnet blir ledset. I Owlet Care-appen kan föräldrarna också precis som innan se rumstemperatur, luftfuktighet, zooma upp till fyra gånger storleken, kommunicera med rösten via kameran och se vad som händer i mörkret.  Nytt är även att kameran nu inte bara finns i färgen White, utan även den gröna nyansen Sleepy Sage.

Smart Sock fungerar tillsammans med Cam 2, de säljs både separat och ihop i Owlet Monitor Duo-paketet, så användaren kan få en helhetsbild av barnets välmående. I Owlet Care-appen får användaren notifikationer ifall barnets hälsodata avviker från de förinställda nivåerna. Med Smart Sock kan användaren också mäta antal timmars sömn, hur många gånger barnet vaknar och en summering av sömnkvaliteten över tid.

Owlet Smart Sock (3799:-), Owlet Cam 2 (1899:-), och Owlet Monitor Duo (4999:-).

Om Owlet

Owlet Baby Care grundades av ett team föräldrar 2012. Owlets uppdrag är att ge föräldrar rätt information vid rätt tidpunkt, ge dem mer lugn och hjälpa dem att hitta mer glädje i sin föräldraresa. Owlets digitala föräldraplattform syftar till att ge föräldrar realtidsdata och insikter för att hjälpa dem att känna sig mer lugna och självsäkra. Owlet tycker att alla föräldrar förtjänar att få lugn och känna sig utvilade. Owlet tror också att varje barn förtjänar att leva ett långt, lyckligt och hälsosamt liv och arbetar för att utveckla produkter för att underlätta det.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.