Pagero lanserar stöd för P27 för att hjälpa nordiska företag att uppfylla kommande krav

| 10 maj, 2022 | 0 kommentarer

Pageros e-bankingtjänst har nu stöd för P27, den nya betalningsplattformen som ska ersätta Bankgirot.

Från och med 2023 kommer Bankgirot att fasas ut som plattform för betalningar mellan företag i Norden. Bankgirot kommer att ersättas med P27 Nordic Payments Platform, en ny nordisk betalningsinfrastruktur som tagits fram i ett gemensamt initiativ av Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, OP Financial Group, SEB och Swedbank. Målsättningen är att erbjuda en enklare och mer framtidssäkrad betalningsinfrastruktur för företag och privatpersoner i Norden.

Pagero, som i över ett decennium har hjälpt företag att effektivisera bank- och betalningsprocesser, lanserar nu stöd för P27 i sin e-bankingtjänst. Stödet har redan implementerats för ett hundratal företag som är redo för P27 när det går live.

”Vi hjälper idag tusentals företag att hantera betalningar för över 100 miljarder SEK varje år och är redan väletablerade på den nordiska marknaden”, säger Bengt Nilsson, VD på Pagero. ”Vi ser att Norden, såväl som andra marknader internationellt, går mot en modernare och effektivare hantering av transaktioner och betalningar och förväntar oss en stark tillväxt inom e-bankingområdet under de kommande åren.”

Pagero e-banking är en tjänst som gör det möjligt för företag att hantera betalningar – för alla sina bolag, banker och valutor – i ett och samma gränssnitt. Men fördelarna innebär inte bara en smidigare betalningsprocess.

”Pagero kan ge ekonomichefer och controllers en komplett vy över bolagets pågående transaktioner på både köp- och säljsidan – ordrar, leveransinformation, fakturor och betalfiler. Vi ger företag unika förutsättningar för att öka kontrollen och planera sitt kassaflöde”, säger Gustav Dahllöf, Chief Product Officer på Pagero.

Pageros e-bankingtjänster är idag främst tillgängliga för kunder i Norden men utveckling pågår för att lansera dem på fler marknader. 
 

Om Pagero

Pagero erbjuder ett Smart Business Network som kopplar ihop köpare och säljare världen över för automatiserad och säker kommunikation av affärsdokument (t.ex. ordermeddelanden, fakturor och betalfiler) i enlighet med lokala regler. Pageros öppna nätverk, i kombination med ett stort utbud av appar, hjälper företag att effektivisera sina köp- och säljprocesser samt dra nytta av korrekta och tillförlitliga data. Vårt erbjudande är globalt och är oberoende av företagsstorlek, bransch och affärssystem. Läs mer på pagero.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.