Paulig har slutfört försäljningen av sin verksamhet i Ryssland

| 5 maj, 2022 | 0 kommentarer

Efter det tidigare beskedet att lämna Ryssland har Paulig nu slutfört försäljningen av den ryska verksamheten.  

Transaktionen omfattar försäljningen av aktierna i Paulig Rus LLC till privatinvesteraren Vikas Soi. Därmed övergår Pauligs verksamhet i Ryssland, bestående av ett kafferosteri i Tver och 200 anställda, till den nya ägaren. Pauligs varumärken och recept omfattas inte av försäljningen. Köpeskillingen offentliggörs inte.  

”På grund av Rysslands attack på Ukraina och förändringar i den geopolitiska situationen såg vi det inte som varken ansvarsfullt eller möjligt att vara kvar i Ryssland och påbörjade därför processen att lämna landet. Med tanke på våra anställda, kunder och lokal lagstiftning är försäljningen av verksamheten den bästa lösningen för vår exit”, säger Rolf Ladau, VD och koncernchef på Paulig.  

Varumärket Paulig kommer att fasas ut från den ryska marknaden under kommande månader. Leveranser av råkaffe fortsätter under en övergångsperiod på högst tre månader.  

Ryssland stod för mindre än 5 % av företagets omsättning 2021 och försäljningen bedöms inte ha någon större påverkan på Pauligs utsikter för den övriga verksamheten. 

För mer information kontakta:  
[email protected]

Om Paulig 
Paulig är ett familjeägt livsmedelsföretag som vill skapa en ny, hållbar matkultur – för både människa och planet. Paulig erbjuder smaker i alla former: kaffe och drycker, Tex Mex och kryddor, snacks och växtbaserade alternativ. Företagets varumärken är Paulig, Santa Maria, Risenta, Poco Loco och Liven. Pauligs omsättning uppgick 2021 till 966 miljoner euro. Företaget har cirka 2 000 passionerade medarbetare i 13 länder som alla samlas kring syftet For a life full of flavour.

www.pauliggroup.com

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.