Peab bygger bro till Varvsstaden i Malmö

| 4 maj, 2022 | 0 kommentarer

Peab har fått uppdraget att bygga en bro till den nya stadsdelen Varvsstaden i Malmö. Beställare är Malmö stad och kontraktssumman uppgår till 206 miljoner svenska kronor.

Peab ska bygga en bro för kollektivtrafiken, cyklister och fotgängare i förlängningen av Styrmansgatan, diagonalt västerut mot Varvsstaden. I uppdraget ingår även att bygga två kajer, en trappa och en gradäng. Dessutom ska Södra Varvsbassängen grundas upp och en ny trappa uppföras. Uppgrundning av Södra Varvsbassängen sker genom utläggning av fyllnadsmassor i tre lager på 50 000 kvadratmeter, från ett medeldjup av 6,5 meter till 4 meter.

– En bro till Varvsstaden kommer att bidra till smidigare kommunikation för kollektivtrafik, cyklister och fotgängare och därmed minska biltrafiken till och från Västra Hamnen. Det känns naturligt att vi fortsätter arbetet i denna nya stadsdel där vi redan renoverar och bygger. I Varvsstaden bevarar vi historien, samtidigt som den binds samman med framtiden med stort miljötänk, säger Göran Wiking, regionchef på Peab.

Uppdraget är en totalentreprenad och ska vara klart i november 2024.

Projektet orderanmäls i det andra kvartalet 2022.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Göran Wiking, regionchef Peab, 073 337 47 48

Juha Hartomaa, IR-chef Peab, 072 533 31 45

Peab är Nordens samhällsbyggare med 15 000 medarbetare och en omsättning på 60 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.