Peab bygger ny skola och hyreslägenheter i Eskilstuna

| 2 september, 2021 | 0 kommentarer

Peab har fått i uppdrag att bygga en skola med skolgård samt 22 hyreslägenheter i norra delen av centrala Eskilstuna. Beställare av skolan är Eskilstuna Kommun och beställare av hyresrätterna är Eskilstuna kommunfastigheter. Den sammanlagda kontraktssumman uppgår till 231 miljoner svenska kronor.

I kvarteret Nötknäpparen 22 ska Peab bygga en ny skola med tillhörande skolgård och 22 hyreslägenheter. I fastigheten kommer det även att finnas lokaler och det kommer genomföras en ny-/ombyggnation av garagedelen. Det är en tredimensionell fastighetsbildning med en total yta om cirka 11 680 kvadratmeter, varav 9 800 kvadratmeter avser skolan och 1 880 kvadratmeter avser bostäderna.

Projektet byggs i ett anrikt industriområde som genomgår en stor utveckling och erbjuder idag kultur och nöje, restauranger, sport och företagande.

– Vi bygger sedan tidigare bostäder i området och är glada för möjligheten att fortsätta utveckla staden tillsammans med Eskilstuna Kommun och Eskilstuna Kommunfastigheter. Det känns bra att bidra med en ny skola och nya hyresrätter när Eskilstuna utvecklas vidare, säger Nils Staffansson, regionchef på Peab.

Uppdraget är en totalentreprenad med planerad byggstart under hösten 2021 och det beräknas vara klart under 2024.

Projektet orderanmäls i det tredje kvartalet 2021.

 

Illustration: Tyréns

                     

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Nils Staffansson, regionchef Peab, 073 337 32 00

Juha Hartomaa, IR-chef Peab, 072 533 31 45

Peab är Nordens samhällsbyggare med 16 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *