Per Elcar utnämnd till VD för East Capital Holding

| 24 juni, 2021 | 0 kommentarer

Styrelsen i East Capital Holding har utnämnt Per Elcar till verkställande direktör. Per Elcar kommer med sin kompetens och långa bakgrund inom globala kapitalmarknader att stötta företagets strategiska tillväxtresa. Han tillträder tjänsten den 1 juli 2021.

Per Elcar har över 30 års erfarenhet av globala och nordiska kapitalmarknader och har varit rådgivare till East Capital Group sedan januari 2021. Tidigare roller inkluderar aktiechef för Enskilda Securities, Head of Nordic Sales på Cheuvreux Credit Agricole samt chef för Handelsbanken Capital Markets & Asset Management.

”Vi är mycket glada över att få välkomna Per Elcar som VD. Med gedigen kompetens från ledande roller i Sverige såväl som på internationella kapitalmarknader samt ett tydligt kundfokus är vi övertygade om att Per är rätt person för att driva East Capital Group, med målet att främja organisk tillväxt,” säger Peter Elam Håkansson, styrelseordförande i East Capital Holding.

”Jag ser fram emot att få ta mig an rollen som VD. Jag har haft förmånen att lära känna gruppen på nära håll under det senaste halvåret i min roll som rådgivare. Jag tror starkt på gruppens strategiska agenda, och kommer bland annat att fokusera på att vidareutveckla verksamheten för att vi ska kunna dra ytterligare nytta av de möjligheter som utvecklingen av branschen skapar,” säger Per Elcar.

East Capital Group har under de senaste åren gjort flera betydande förvärv samt inlett strategiska partnerskap för att uppnå synergier inom förvaltning, operativ verksamhet och hållbarhetsarbete. Koncernen består idag av fyra helägda förvaltningsverksamheter; East Capital, East Capital Real Estate, Espiria samt Adrigo. I tillägg till ovan är gruppen även delägare i den brittiska impact-investeraren Alquity samt i det svenska fondbolaget Cicero Fonder.

 

Kontaktinformation

Ilze Johnston, Marketing Communications Manager, East Capital Group
+46 8 505 88 550, [email protected]

Lina Björkman
+46 700 440 442, [email protected]

Om East Capital Group
East Capital Group är en oberoende koncern som erbjuder ett antal strategier och specialistområden inom aktiv förvaltning av aktier, räntepapper och fastigheter inom ett tydligt ESG-ramverk. East Capital Group grundades i Sverige 1997 och förvaltar runt 50 miljarder kronor för en internationell investerarbas bestående av institutionella investerare, företag och privatpersoner. Huvudverksamheterna utgörs av kapitalförvaltaren East Capital som investerar i tillväxt- och frontiermarknader, East Capital Real Estate som förvaltar investeringar i kommersiella fastigheter, Espiria som bedriver global förvaltning av aktier och räntor, samt Adrigo som förvaltar hedgefonder med fokus på absolut avkastning. East Capital Group äger även en ansenlig del av det börsnoterade fastighetsbolaget Eastnine (OM:EAST), som äger, utvecklar och förvaltar hållbara och förstklassiga kontorslokaler i Baltikum.

www.eastcapital.se
www.eastcapitalrealestate.com
www.espiria.se
www.adrigo.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *