PharmaUse första privata aktör i Sverige att erbjuda PCR-snabbtester och reseintyg på cirka 20 minuter

| 26 februari, 2021 | 0 kommentarer

PharmaUse AB (”PharmaUse” eller ”Bolaget”), som bland annat driver Covid-19 testcenter, blir första privata aktör i Sverige att erbjuda PCR-testning och snabbt utfärdande av reseintyg. Bolaget kommer använda ett PNA-instrument av samma typ som bland annat finns på akutmottagningarna i Helsingborg, Lund och Malmö. PharmaUse kan därmed erbjuda analys av PCR-prover samt utfärdande av reseintyg inom cirka 20 minuter.

PharmaUse är en leverantör av personlig skyddsutrustning inom vården och driver även ett antal center för testning av Covid-19 i södra Sverige. Här utför legitimerad sjukvårdspersonal antigen- och antikroppstester som ger svar på cirka 15 minuter. Utöver antigen- och antikroppstester blir Bolaget nu första privata aktör i Sverige som kan erbjuda PCR-snabbtestning och utfärdande av reseintyg på plats. Svar från PCR-tester krävs redan idag vid inresa till ett flertal länder, och Bolaget bedömer att allt fler länder kommer införa samma krav framöver. Satsningen görs i samarbete med Triolab AB, en ledande leverantör inom diagnostik och Life Science.

Samarbetet med Triolab AB möjliggör för PharmaUse att använda PNA-instrumentet VitaPCR™, vilket är samma instrument som används av bland annat Region Skåne på akutmottagningarna i Helsingborg, Lund och Malmö. VitaPCR™ är en diagnostisk plattform som gör det möjligt att upptäcka SARS-CoV-2 inom 20 minuter. PCR-tester uppvisar en större tillförlitlighet än antigentester, men kräver till skillnad från antigentest laboratorieanalys. Tack vare instrumentets prestanda kan PharmaUse på 20 minuter både analysera PCR-prover och utfärda reseintyg på plats. Detta kan jämföras med den normala väntetiden på cirka 24–36 timmar. Bolaget använder online slottidsbokning på sin hemsida för att motverka folksamlingar och därmed minska riskerna för smittspridning.

I ett första skede kommer PCR-testerna med det nya instrumentet att erbjudas från och med den 1 mars 2021 på ett av Bolagets testcenter i Skåne. Därefter avser PharmaUse att rulla ut erbjudandet på samtliga av Bolagets testcenter. 

För mer information, vänligen kontakta:
Sumit Duggal
CEO
PharmaUse AB

Telefon: +46 (0)730 64 03 98
E-post: [email protected]
www.pharmause.com
www.testcenter.nu

PharmaUse i korthet:
PharmaUse AB är en snabbväxande leverantör av sjukvårdsutrustning inom sjukvård och privata näringslivet. Bolaget hittar hållbara lösningar för att säkerställa smidig och säker leverans av sjukvårdsutrustning. PharmaUse grundades i början av 2020 för att möta en tilltagande problematik kring global produktion och leverans av sjukvårdsmaterial till vården. Sedan dess har Bolaget etablerat samarbeten med certifierade producenter i Europa och Asien och levererat till kommuner och regioner runtom i Sverige. PharmaUse bedriver parallellt med sin kärnverksamhet inom sjukvårdsutrustning ett affärsområde för testning av Covid-19, med etablerade testcenter i södra Sverige. Mer information: www.pharmause.com

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *