Platzer inkluderas i EPRA Index

| 7 juni, 2021 | 0 kommentarer

Från och med den 21 juni 2021 ingår Platzers aktie i EPRA index, som är ett ledande globalt index för börsnoterade fastighetsinvesteringar. För Platzer betyder detta möjligheten att nå en bredare internationell investerarkrets.

FTSE EPRA Nareit Global Real Estate Index (EPRA index) är ett ledande globalt index för börsnoterade fastighetsinvesteringar och består av cirka 500 fastighetsbolag.

– Att vår aktie tas upp i EPRA index betyder att vi når en bredare investerarkrets, vilket även skapar värde för våra befintliga aktieägare, säger P-G Persson, vd på Platzer.

– Vi är glada att vi nu tas upp i EPRA index och ser detta som ett naturligt steg i vår kontinuerliga värdeutvecklingsresa. Vi vill gärna tacka alla våra medarbetare. Det är deras dagliga arbete som möjliggjort detta, säger Fredrik Sjudin, cfo på Platzer.

EPRA meddelar kvartalsvis vilka bolags aktier som tas upp i EPRA Index. Platzers aktie kommer att ingå i EPRA Index från och med den 21 juni 2021.

EPRA är fastighetsbranschens europeiska branschorgan för noterade fastighetsföretag och förkortningen står för European Public Real Estate Association.

För mer information vänligen kontakta:
P-G Persson, vd, Platzer, tel: 0734-11 12 22
Fredrik Sjudin, cfo, Platzer, tel: 0721-27 77 78

 

Platzer Fastigheter Holding AB (publ) äger och utvecklar kommersiella fastigheter i Göteborgsområdet till ett värde om 23 mdkr. Platzer är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *