PodMe Dokumentär Förlossningskrisen – nominerad till Tidskriftspriset

| 16 september, 2022 | 0 kommentarer

När Sveriges Tidsskrifter tidigare i veckan släppte de nominerade till Tidskriftspriset stod det klart att PodMe Dokumentär Förlossningskrisen, som är gjord i ett samarbete med VeckoRevyn, står nominerad i kategorin Årets granskning. Nomineringen lyder: ”Genom en unik kartläggning kan de avslöja vad som döljer sig bakom den nattsvarta statistiken inom förlossningsvården. Det som vårdpersonalen så länge varnat om får genom granskningen en ny skärpa.”

– Det är en enorm ära att bli nominerad, och ett tydligt kvitto på vilket viktigt och omfattande arbete produktionen gjort. Det finns stora problem inom förlossningsvården och vi är mycket stolta att Veckorevyn och Irena Pozar ville uppmärksamma dem tillsammans med oss på PodMe. Nomineringen och den överväldigande responsen vi fått från lyssnare befäster återigen PodMe Dokumentär som en avsändare av kvalitetsdokumentärer, säger Hans Abrahamsson, Head of Content på PodMe.

VeckoRevyn har gått igenom och sammanställt alla förlossningsrelaterade IVO-anmälningar som kommit in mellan 2018 och hösten 2021. Sammanställningen har gjorts i en unik databas med nära 300 anmälningar, i vilka IVO och/eller sjukhusen själva bedömer att minst hälften av fallen hade kunnat undvikas, varav 103 gäller skador på barn och 39 på mammor. Det är en gedigen granskning som pågått i ett år, och som hittar flera alarmerande fall där vården har brustit.

I podden får vi följa föräldrar som berättar sina historier samt höra ifrån experter och vårdpersonal om hur de ser på det rådande läget inom förlossningsvården. 

Serien är gjord av PodMe tillsammans med VeckoRevyn och Irena Pozar. Redaktionen har även bestått av My Vingren (research), Frida Olheden (research, reporter), Ellen Hammarskiöld (producent), Timmie Strandberg (mix), Erik Magnusson (mix) och Emilia Melgar Arnheim (Exekutiv producent).

Vinnaren presenteras på Tidskriftsgalan den 19 oktober.

 

KONTAKT

Hans Abrahamsson, Head of Content, PodMe, 

0708949275 

[email protected]

OM PODME

PodMe är en streamingtjänst för podcasts och tillhandahåller lyssnarupplevelser kostnadsfritt och i abonnemangsform. PodMe finns tillgängligt på webb, i App Store och Google Play. PodMe finns i Sverige, Norge och Finland. Sedan 2021 tillhör PodMe mediakoncernen Schibsted.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.