PolarCool tecknar tilläggsavtal med HV71 för PolarCap® System

| 30 juni, 2022 | 0 kommentarer

PolarCool AB (publ) har ingått ett avtal med HV71 om 1st PolarCap® System. Avtalet är ett tilläggsavtal till det liga-avtal SHL har med bolaget och innebär ökade behandlingsmöjligheter för klubbens egna spelare.

PolarCool utvecklar produkten PolarCap® System som lindrar effekterna av hjärnskakning. De primära kunderna är idrottsklubbar och anläggningar inom ishockey, rugby och handboll, men även andra sporter med förhöjd risk för hjärnskakning. Bolaget har under på senare tid landat flertalet strategiska avtal ute i Europa samtidigt som bolaget breddat sin närvaro på hemmamarknaden.

Inför säsongen 2021–2022 förlängdes avtalet med SHL som innebär att PolarCap® System finnas tillgängligt under samtliga SHL-matcher med syftet att minska och lindra effekterna av hjärnskakningar inom svensk hockey. HV71 blir nu första klubb att teckna avtal om ytterligare ett PolarCap® System.

HV71:s fysioterapeut Andreas Frostemark kommenterar:

-Det känns bra att vi kommer att ha ytterligare ett PolarCap® System tillgängligt till vår verksamhet. Då vi haft systemet i snart fem år har vi på nära håll kunnat utvärdera produkten. Vi i det medicinska teamet liksom spelarna är positiva till behandlingsmetoden. Vi ser användandet av PolarCap® System som en given del i arbetet att lindra effekterna av hjärnskakning.

PolarCools VD Erik Andersson kommenterar:

-HV71 har redan från starten legat i framkant i vårt projekt och har därmed lång erfarenhet. Vi är mycket glada att de väljer att teckna ett tilläggsavtal och vi ser nu fram emot ett fortsatt samarbete mot vårt gemensamma mål att lindra effekterna av huvudskador som drabbar ishockeyspelare.

För mer information

Erik Andersson –  VD PolarCool AB (publ)                             
+46 – 738 60 57 00                                                          
E-mail: [email protected]

Om PolarCool AB (publ)

PolarCool AB (publ) är ett medicinteknikföretag som utvecklar, marknadsför och säljer produkter inom idrottsmedicin. Bolaget fokuserar på behandling av hjärnskakning och upprepade huvudsmällar. PolarCool AB (publ) har sitt säte i Lund. Aktien är noterad på Spotlight Stock Market. 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.