Postproduktion för långfilm på plats i Göteborg

| 22 juni, 2022 | 0 kommentarer

Mitt i Vasastan i Göteborg, i en av Wallenstams anrika fastigheter från 1898, skapas långfilm för framtiden. I specialbyggda dämpade rum lägger postproduktionsbolaget Tint sista handen på ljud, ljus, klippning och specialeffekter innan filmer går upp på bioduken. Just nu pågår byggnationen av en fullskalig postproduktionsbio i lokalerna som sammantaget uppgår till 684 kvadratmeter.

Tint finns sedan tidigare i Stockholm och har själva investerat stort i etableringen i Göteborg. Bolaget fokuserar i första hand på långfilm. Just nu bearbetas Ruben Östlunds senaste film och utöver flertalet internationella reklamfilmer är exempelvis filmerna I am Greta, The Square samt HBO-serien We Are Who We Are med på referenslistan. 

– Vi letade vi med ljus och lykta innan vi hittade den här härliga lokalen med rätt förutsättningar. Jag vågar påstå att vi är det enda postproduktionsbolaget i Västsverige och eventuellt hela Sverige som satsar så stort på långfilm och bio. Investering i förhållande till läget är unik i branschen, därtill är det ett filmpolitiskt strategiskt val, säger Vincent Larsson, post supervisor på Tint.

Fastigheten på Parkgatan/Storgatan har en lång historia bakom sig. Lokalerna anpassas nu på bästa sätt av en byggnadsantikvarie som i detalj utgår från husets karaktär och Tints verksamhet.

– Det här är en både spännande och rolig uthyrning för oss i en fin gammal fastighet som skapar stora möjligheter för ett kreativt gäng som Tint, säger Anders Forsling, kundchef kommersiellt för Wallenstam i Göteborg. 

– Vi vill med vårt postbygge dels konkurrera på en internationellt hög nivå, dels skapa ett forum där vi bland annat tänkt samarbeta med Göteborgs Filmfestival för visningar i referensmiljö men också föreläsningar och utbildningar i den senaste tekniken postproduktion, säger Vincent Larsson.
 

För ytterligare information och bilder:
Elisabeth Vansvik, Kommunikationsdirektör Wallenstam AB (publ) tel. 031-20 00 00 alt. 0705-17 11 38

www.wallenstam.se/bilder
www.wallenstam.se

Wallenstam är ett fastighetsbolag som förvaltar, bygger och utvecklar fastigheter för ett hållbart boende och företagande i Göteborg, Stockholm och Uppsala. Fastighetsbeståndet värderas till cirka 64 miljarder kronor och kundbasen utgörs av cirka 11 000 hushåll och 1 000 företag. Den totala uthyrningsbara ytan är drygt 1 miljon kvm. Wallenstam är självförsörjande på förnybar elenergi med egna vindkraftverk i drift. Bolagets B-aktier finns noterade på Nasdaq Stockholm sedan 1984.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.