Povel Ramel pryder årets första frimärke

| 13 januari, 2022 | 0 kommentarer

Det nya frimärksåret inleds med en hyllning till den folkkäre musikern och komediikonen Povel Ramel som i år skulle ha fyllt 100 år. Fem frimärksmotiv lyfter fram några av de mest välkända produktionerna från hans liv. Frimärkena kommer att finnas tillgängliga i handeln från och med den 13 januari 2022.

Povel Ramel var en folkkär artist som underhållit generationer av svenskar med sin humor och musikaliska finess. Utöver att ha förgyllt vår vardag med skratt och musik, har Ramel dedikerat sitt liv till att skapa dikter, konst, film och radio samt delat ut stipendier. Allt med medmänsklig humor, värme, elegans och smittande glädje.

– De fem färgglada frimärkena visar några välkända exempel från hans rika produktion. Vi hoppas att de färgsprakande frimärkena kommer att förstärka känslan på många glada hälsningar, säger Kristina Olofsdotter, chef PostNord Frimärken.

Frimärkena är designade av illustratören och grafiska formgivaren Carina Länk som bland annat jobbat tillsammans med bokförlaget Kultur & Natur och Vasamuseet. Totalt är det fem frimärksmotiv som säljs i häften om tio och är illustrerade av både Povel Ramel och Carina Länk.

Årets första frimärken för utrikespost är en hyllning till Svenska institutet för standarder, SIS, som i år fyller 100 år. De fem motiven är illustrerade av Gustaf Öhrnell Hjalmars och kommer finnas att köpa som ett häfte för utrikes brev samt på rulle för inrikes brev.

– Vi är stolta och glada över att PostNord har valt att uppmärksamma SIS 100-årsjubileum. Sveriges historia är tätt sammanflätad med vårt arbete och med standardiseringens betydelse, vilket frimärkena illustrerar på ett värdefullt sätt. Nu, precis som för 100 år sedan, syftar vårt arbete till ökad konkurrenskraft och innovation med ett tydligt fokus på hållbarhet, säger Annika Andreasen, VD på SIS.

Frimärket med drottning Silvia kommer med ny färg och aktuellt porto för utrikes försändelser upp till 50 g.

Fakta om frimärkena:

Povel Ramel 100 år
Häfte: 10 frimärken, 5 motiv, inrikes brev.
Design: Carina Länk
Illustration: Povel Ramel och Carina Länk

SIS 100 år
Häfte: 5 frimärken, 5  motiv, 26 kr.
Rulle: 100 frimärken/rulle, 1 motiv, inrikes brev.
Illustration och design: Gustaf Öhrnell Hjalmars

Drottning Silvia 2022
Rulle: 100 frimärken/rulle, 1 motiv, 26 kr.
Foto: Anna-Lena Ahlström
Design: Daniel Bjugård

För ytterligare information kontakta:
PostNord Medierelationer, tel: 010-436 10 10, e-post: [email protected]

Vi gör vardagen enklare! PostNord är ledande inom paket- och logistiktjänster till, från och inom Norden. Vi säkerställer postservicen till alla privatpersoner och företag i Sverige och Danmark oavsett var de bor och verkar. PostNord kopplar ihop företag, myndigheter och privatpersoner och möjliggör affärer, handel och kommunikation i Norden. Genom vår expertis och ett starkt distributionsnät utvecklar vi förutsättningarna för morgondagens e-handel, distribution, logistik och kommunikation i Norden. 2020 hade koncernen cirka 28 000 anställda och en omsättning på 38,7 miljarder SEK. Moderbolaget är ett svenskt publikt bolag med koncernkontor i Solna. Besök oss på www.postnord.com 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *