Premiär för Gräns – en podd om hoten mot Sveriges gränser

| 25 augusti, 2021 | 0 kommentarer

I dag släpps första avsnittet av Gräns – en podd om hotbilden mot Sveriges gränser och om hur vi försvarar oss. Bo Torbjörn Ek och Ulrika Bergqvist berättar om vad som händer inom underrättelseväsendet, inom militären och under ytan medan livet i samhället pågår som vanligt.

 
Bo Torbjörn Ek och Ulrika Bergqvist gör podden Gräns. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

Gräns har fokus på de stora försvarsfrågor som berör Sverige. Lyssnarna kommer få ta del av militärstrategisk fakta, höra kunniga experter förklara aktuella händelser men också få veta vad som döljer sig under ytan.

– Vi kommer bland annat att berätta om spioner, militära operationer och statliga hackergrupper. Det här är podden för den som vill veta mer om de säkerhetshot som Sverige möter och som många kanske inte känner till, säger Bo Torbjörn Ek och Ulrika Bergqvist som gör Gräns tillsammans med producenten Carl-Johan Ulvenäs.

Med Gräns förstärker Sveriges Radio sin försvarsbevakning och gör också frågorna mer tillgängliga för en bred publik.

– Försvars- och säkerhetsfrågor är högaktuella ämnen och det är viktigt att vi bevakar dem ur ett bredare perspektiv som skapar förståelse för vår omvärld och vårt närområde, säger Caroline Pouron, digitalt utbudsansvarig på Sveriges Radio.

Gräns släpps varannan onsdag kl. 06.00 i Sveriges Radio Play med start 25 augusti och sänds i P1 varannan måndag kl. 14.03. Gräns kommer även att publicera extra avsnitt vid nyhetshändelser.

Mer om Bo Torbjörn Ek
Bo Torbjörn Ek har lång erfarenhet av både berättande och undersökande journalistik, såväl på Sveriges Radio som i tidningsvärlden. 2011 tog han emot grävpriset Guldspaden för en artikelserie i NSD om överförmyndarnämnden. De senaste åren har Bo Torbjörn Ek arbetat på Sveriges Radio bland annat med nyheter på P4 Norrbotten, avslöjanden i Kaliber och med serien ”Kampen om skogen” i P1.

Mer om Ulrika Bergqvist
Ulrika Bergqvist har gjort dokumentärer för både radio och tv och jobbat med världshändelser i berättande format, de senaste åren som producent och reporter för Konflikt i P1 med fokus på frågor som gängkriminalitet, terrorhot på nya fronter och utvecklingen i Mali och Afghanistan. Hon producerar P1:s Radiokorrespondenterna och Europapodden och var förra året producent för serien ”Drömmarnas Amazonas”.

Mer om Carl-Johan Ulvenäs
Carl-Johan Ulvenäs har stor erfarenhet av dokumentärt berättande, bland annat från P3 Dokumentär och P3 Musikdokumentär.

Pressbilder:

Bo Torbjörn Ek och Ulrika Bergqvist Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio
https://pressbild.sverigesradio.se/granspodden/hiRes/Gra_ns-8.jpg

Ulrika Bergqvist Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio
https://pressbild.sverigesradio.se/granspodden/hiRes/Ulrika_Bergqvist-1_1.jpg 

Bo Torbjörn Ek Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio
https://pressbild.sverigesradio.se/granspodden/hiRes/Bo_Torbjo_rn_Ek-1_1.jpg

För mer information, vänligen kontakta:

Carl-Johan Ulvenäs, producent
[email protected]
076-306 77 17

Eva Sahlin, bitr. presschef
[email protected]
070-684 18 52

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *