Connect with us

Marknadsnyheter

Prostatype Genomics inleder samarbete med professor E. David Crawford, MD, University of California San Diego, inför den kommersiella lanseringen av Prostatype® i USA

Published

on

Prostatype Genomics meddelar att professor E. David Crawford, MD, en internationellt erkänd expert inom prostatacancer, kommer att bli den första urologen i USA med tillgång till Prostatype®-testningstjänsten för klinisk användning. Samarbetet med professor Crawford, inklusive tidig tillgång till tjänsten, ingår i förberedelserna inför en landsomfattande lansering och förväntas bidra till att amerikanska urologers förväntningar kan mötas när detta nästa generations prognostiska test för patienter med prostatacancer lanseras i USA.

Prostatype Genomics har nyligen meddelat att bolaget uppnått flera viktiga regulatoriska milstolpar som krävs för att nå marknaden i USA, världens största och viktigaste marknad för prognostiska biomarkörer för prostatacancer som i dagsläget värderas till cirka 2 miljarder SEK (200 miljoner USD) årligen. Dessa milstolpar inkluderar förvärvet av en CLIA-licens och CAP-ackreditering, vilket bäddar för att Prostatype® kan bli kommersiellt tillgänglig i USA. Dessutom förväntas godkännande om kostnadstäckning (reimbursement) från Medicare senare under detta år.

Professor Crawford är en internationellt erkänd expert inom urologisk cancer, och specifikt inom prostatacancer. Han är en aktiv medlem i många nationella och internationella organisationer, inklusive American Society of Clinical Oncology, The American Urological Association (AUA), samt American Association for the Advancement of Science.

Han innehar positionen Jack A. Vickers Director of Prostate Cancer Research vid University of California San Diego samt är professor i urologi inom dess avdelning för urologi. Professor Crawford har genomfört forskning inom behandling av avancerad urinblåsecancer, metastatisk adenocarcinom i prostatan, hormonresistent prostatacancer, samt andra områden inom urologiska infektioner och sjukdomstillstånd. Han är författare eller medförfattare av över 810 vetenskapliga artiklar, har publicerat sju avancerade läroböcker (textbooks), författat över 60 bokkapitel, och givit mer än 2 200 utbildningsföreläsningar för patienter och läkare. Professor Crawford är chefredaktör för Grand Rounds in Urology sedan juni 2019.

Prostatype Genomics vd Fredrik Persson kommenterar:
– Vi är stolta över att kunna presentera detta viktiga samarbete med professor Crawford, som är en av de ledande och mest respekterade urologerna i USA och internationellt. Professor Crawfords omfattande erfarenhet inom området för prostatacancer, inklusive molekylära biomarkörer, kommer att fungera som vägledning för Prostatype Genomics under den initiala kommersiella lanseringen av Prostatype® i USA, vilken kommer att inledas kort efter att det sista steget i den regulatoriska processen har tagits. Professor Crawfords synpunkter, rekommendationer, och kliniska erfarenhet med Prostatype® kommer att skapa en standard för våra aktiviteter i USA. Vi kunde inte ha önskat oss en högre kvalificerad och mer kunnig samt respekterad urolog till våra förberedelser inför vår etablering på USA-marknaden.

Professor Crawford kommenterar:
– Prostatype® är en innovativ prognostisk genetisk biomarkör för prostatacancer, och jag ser fram emot att erhålla klinisk erfarenhet med detta test. Den unika och mest iögonfallande egenskapen hos Prostatype® jämfört med prognostiska biomarkörer för prostatacancer som finns tillgängliga i USA i dagsläget är att Prostatype® fokuserar på genuttrycken som huvudsakligen uttrycks i embryonala stamceller. Det finns så starka vetenskapliga bevis som stödjer träffsäkerheten hos Prostatype® att jag vågar säga att jag tror att det här kommer att vara den mest lovande biomarkören som lanseras i USA under 2024. I kommer att börja använda Prostatype® i min kliniska praktik, och jag hoppas att min erfarenhet och feedback till Prostatype Genomics kommer att vägleda bolaget på bästa möjliga sätt i USA ur ett kliniskt perspektiv.

För mer information, vänligen kontakta:
Fredrik Persson, vd Prostatype Genomics AB
Telefon: +46 (0)73 049 77 01
E-post: fredrik.persson@prostatypegenomics.com

Om Prostatype Genomics AB
Prostatype® är ett gentest som finns tillgängligt för patienter och behandlande urologer som ett kompletterande beslutsunderlag inför frågeställningen behandling eller inte behandling av prostatacancer. Testet är utvecklat av en forskargrupp på Karolinska Institutet och tillhandahålls av Prostatype Genomics AB.

E. David Crawford, MD

Fredrik Persson

Presskontakt
fredrik.persson@prostatypegenomics.com

Certified Advisor

Carnegie Investment Bank AB (publ), +46 (0)73 856 42 65certifiedadviser@carnegie.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Botnia Exploration Holding AB (publ) har säkrat lånelöfte om 12 MSEK

Published

on

By

Botnia Exploration Holding AB (publ) har idag undertecknat ett lånelöfte om 12 MSEK från de tre största aktieägarna: Need Invest AB, Ramab AB, och Akilakonsulting AB. Lånelöftet har en giltighetstid om 12 månader från utförandedatum med en ränta om Stibor+2,5% per år.  

Samtidigt har bolaget kommit överens med Norrlandsfonden om att förhandla fram nya villkor gällande förfallodatum på det konvertibla lån om 5,2 MSEK som förfaller till återbetalning 2024-12-31.

Idag är villkoren att konvertering kan ske till och med 2024-10-31 och om inte konvertering skett förfaller lånebeloppet 2024-12-31. De nya överenskomna villkoren är att konvertering kan ske till och med 2027-12-31 och om inte konvertering skett förfaller lånebeloppet 2028-01-31. Inga övriga förändringar i villkoren kommer att ske. 

– Vi är inne i en väldigt intensiv uppstartsfas av vår guldgruva i Fäbodtjärn och då i detta läge kunna förstärka vårt kassaflöde med sammanlagt 17,2 MSEK känns väldigt tillfredsställande. Det finns normalt flertalet tekniska osäkerhetsfaktorer i samband med en gruvstart, men med detta lånelöfte bedömer vi möjligheterna som goda att vi säkerställt kapital fram tills att vi genererar eget positivt kassaflöde. Vi känner en styrka och trygghetskänsla i det förtroende våra största ägare har visat oss, säger Botnia Explorations VD Fredrik Bergsten.  

För ytterligare information kontakta:
Fredrik Bergsten, VD  – Botnia Exploration Holding AB (publ)
Telefon: +46 70 519 34 41
E-post: fredrik.bergsten@botniaexploration.com

Denna information är insiderinformation som Botnia Exploration Holding AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 12 april 2024 kl. 20:15 CET

Botnia Exploration Holding AB (publ) är ett prospekteringsbolag med målsättningen att driva småskalig gruvbrytning med fokus på guld och basmetaller i Sverige. Bolaget är listat på Nasdaq First North Growth Market (BOTX). Bolagets Certified Adviser är Carnegie Investment Bank AB (publ). För ytterligare information besök bolagets hemsida www.botniaexploration.com.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Botnia Exploration Holding AB (publ) publicerar Årsredovisning 2023

Published

on

By

Botnia Exploration Holding AB publicerar idag sin årsredovisning för 2023. 

Årsredovisningen finns tillgänglig på bolagets hemsida Årsredovisningar

För ytterligare information kontakta:
Fredrik Bergsten, VD  – Botnia Exploration Holding AB (publ)
Telefon: +46 70 519 34 41
E-post: fredrik.bergsten@botniaexploration.com

Botnia Exploration Holding AB (publ) är ett prospekteringsbolag med målsättningen att driva småskalig gruvbrytning med fokus på guld och basmetaller i Sverige. Bolaget är listat på Nasdaq First North Growth Market (BOTX). Bolagets Certified Adviser är Carnegie Investment Bank AB (publ). För ytterligare information besök bolagets hemsida www.botniaexploration.com.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Corem Property Group AB (publ) emitterar seniora icke säkerställda gröna obligationer

Published

on

By

EJ FÖR DISTRIBUTION I ELLER TILL, ELLER TILL NÅGON PERSON SOM BEFINNER SIG I ELLER ÄR BOSATT I USA, DESS TERRITORIUM OCH BESITTNINGAR (INKLUSIVE MEN INTE BEGRÄNSAT TILL PUERTO RICO, DE AMERIKANSKA JUNGFRUÖARNA, GUAM, AMERIKANSKA SAMOA, WAKEÖARNA, NORDMARIANERNA, VARJE DELSTAT I USA OCH DISTRICT OF COLUMBIA) ELLER TILL NÅGON AMERIKANSK PERSON (U.S. PERSON, SÅSOM DEFINIERATS I REGULATION S I UNITED STATES SECURITIES ACT OF 1933, I DESS NUVARANDE LYDELSE) ELLER NÅGON JURISDIKTION DÄR UTGIVANDE, PUBLICERING ELLER DISTRIBUTION AV DETTA DOKUMENT ÄR FÖRBJUDET ENLIGT LAG. DISTRIBUTION AV DETTA DOKUMENT KAN STRIDA MOT LAG I VISSA JURISDIKTIONER (I SYNNERHET USA OCH STORBRITANNIEN)

Corem Property Group AB (publ) (”Corem” eller ”Bolaget”) har framgångsrikt emitterat nya seniora icke säkerställda gröna obligationer om 500 miljoner kronor (de ”Nya Gröna Obligationerna”). De Nya Gröna Obligationerna emitterades under ett ramverk om 2 miljarder kronor, har en löptid om 2,75 år och löper med en rörlig ränta om 3 månaders STIBOR plus 375 baspunkter och slutligt förfall 19 januari 2027. Bolaget avser att ansöka om upptagande till handel av de Nya Gröna Obligationerna på Nasdaq Stockholms företagsobligationslista för hållbara obligationer.

Transaktionslikviden kommer att användas i enlighet med det Gröna Ramverket, inklusive finansiering eller refinansiering av gröna byggnader och investeringar i energieffektivitet, samt inlösen och/eller återköp av Corem Kelly AB (publ)s utestående obligationer och Bolagets utestående obligationer.

Då emissionen sker under Bolagets tysta period har inga investerare mottagit eller haft tillgång till någon ännu ej offentliggjord information avseende Bolaget eller dess verksamhet.

Nordea och Swedbank har agerat joint bookrunners i transaktionen. Walthon har agerat legal rådgivare åt Bolaget.

Corem Property Group AB (publ)
 

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA
Rutger Arnhult, vd, 070-458 24 70, rutger.arnhult@corem.se
Eva Landén, vice vd, 010-482 76 50, eva.landen@corem.se

Corem Property Group AB (publ)
Box 56085, SE-102 17 Stockholm
Besök: Riddargatan 13 C
Org. nr: 556463-9440
www.corem.se

Detta pressmeddelande har offentliggjorts på svenska och engelska. Vid en eventuell avvikelse mellan språkversionerna ska den svenskspråkiga versionen ha företräde.

Corem Property Group är ett fastighetsbolag som på ett hållbart sätt äger, förvaltar och utvecklar kommersiella fastigheter i storstads- och tillväxtområden. Corem Property Group är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.