PTC och Volvo Group i digitaliseringssamarbete

| 29 september, 2021 | 0 kommentarer
  • Bygger vidare på ett flerårigt samarbete företagen emellan
  • Volvo Group använder PTCs teknologier för att upprätta en digital tråd med uppkopplad data för att öka produktiviteten på alla nivåer i organisationen.

STOCKHOLM— 29 september, 2021 — PTC (NASDAQ: PTC) och Volvo Group meddelar idag sina planer att ytterligare öka samarbetet kring digital ingenjörsteknik. Volvo Group har beslutat att konsolidera sina CAD-plattformar, och PTCs produkter kommer att fungera som Volvo Groups primära CAD- och PLM-lösningar för komplett fordonsdesign.

Denna världsledande lösning, kommer att nyttja alla funktioner i PTCs product lifecycle management (PLM)-programvara Windchill® och Creo®, datorstödd design (CAD), är utformad för att stödja samarbete mellan Volvo Groups PLM- och CAD-funktioner och avsevärt öka återanvändning av digital produktdata inom koncernen.

Volvo Group, som erbjuder lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och  kompletta kraftöverföringssystem för marina och industriella applikationer, omvandlar sin IT-arkitektur genom att konsolidera sina PLM- och CAD-plattformar för att möjliggöra bättre användning av produktdata i hela värdekedjan.

​​”Att använda en PLM- och CAD-plattform kommer att fungera som en viktig möjliggörare för vår transformation av digital ingenjörsteknik”, säger Lars Stenqvist, CTO på Volvo Group. ”Med detta som grund ser vi stora möjligheter att addera PTCs IOT- och AR-lösningar till vår digitala-tråd-strategi.”

Förutom att transformera sin process för produktinnovation, arbetar Volvo Group även med att forma transportindustrins framtid med teknik och systemlösningar som är säkrare, mer hållbara och mer effektiva.

”Genom att inrikta oss mot PTCs CAD-plattform kommer vi tillsammans arbeta för att skapa en lösning i världsklass, vilket vi förväntar oss kommer vara en konkurrensfördel i många år framöver i vår fortsatta strävan mot att skapa en framtid med hållbara transporter och infrastruktur”, fortsätter Lars Stenqvist.

”Genom att arbeta med en gemensam vision, har vi drivit fram viktiga förbättringar i PTCs produktsvit som gör det möjligt för Volvo Group att utveckla fantastiska produkter”, säger Jim Heppelmann, VD och koncernchef för PTC. ”Vi är glada över att vara en utvald partner till produktuvecklingsteam över hela Volvo Group. Det arbetssätt för digitalt ingenjörsmannaskap som vi åstadkommer tillsammans kommer att fungera som ett exempel för företag runt om i världen.”

Om Volvo Group

Volvokoncernen bidrar till ett ökat välstånd genom att erbjuda transport- och infrastrukturlösningar som lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och motorer för marina- och industriella applikationer samt finansiering och tjänster som ökar kundernas drifttid och produktivitet. Volvo Group grundades 1927 och formar det framtida landskapet för hållbara transporter och infrastrukturlösningar. Volvo Group har sitt huvudkontor i Göteborg, sysselsätter närmare 100 000 personer och betjänar kunder i mer än 190 olika marknader. År 2020 uppgick nettoomsättningen till cirka 338 miljarder SEK (33,6 miljarder EUR). Volvos aktier är noterade på Nasdaq Stockholm.

Om PTC (NASDAQ: PTC)

PTC möjliggör för globala tillverkare att realisera tvåsiffriga förbättringseffekter med mjukvarulösningar som gör det möjligt för dem att påskynda innvation inom Produkt och Service, förbättra den operativa effektiviteten och öka produktiviteten. I kombination med ett omfattande partnernätverk ger PTC kunderna flexibilitet i hur deras teknik kan användas för att driva digital transformation – på plats, i molnet eller via sin SaaS-plattform. På PTC föreställer vi oss inte bara en bättre värld, vi möjliggör den.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *